سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

موشک غول پیکر و ویرانگر روسی آماده الحاق به ارتش روسیه + تصاویر

فرمانده یگان های موشکی استراتژیک روسیه به الحاق این موشک امیدوار است.

به گزارش خبرنگار  دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  فدراسیون روسیه دومین ارتش بزرگ جهان و جز قدرت‌های موشکی صاحب سبک دنیاست که توانمندی‌های گسترده‌ای در این زمینه دارد.


موشک‌های میان‌برد و قاره پیما یکی از استعدادهای  "نیروهای موشکی استراتژیک فدراسیون روسیه"  بوده که از آن برای مقابله با تهدیدات خارجی و منطقه‌ای استفاده می‌کند.


اخیرا فدراسیون روسیه اعلام کرده که نیروهای موشکی استراتژیک این کشور در سه ماهه دوم سال 2016 موشک "آر اس- 26(RS-26)" را آزمایش خواهند کرد. این آزمایش در منطقه "کاپوستین یار" در حوزه "بالخاش" قزاقستان صورت خواهد گرفت.



**آیا موشک "آر اس- 26(RS-26)" عملیاتی خواهد شد؟

فدراسیون روسیه یک رقابت جدی با ایالات متحده آمریکا در زمینه تولید و آزمایش موشک‌های قاره پیما دارد و در این زمینه هر دو کشور می‌کوشند تا توانمندی خود را به روز کنند و البته این رقابت تاکنون در مناطق مختلف خود را نشان داده است.



** مشخصات موشک "آر اس- 26 (RS-26 Rubezh)"

"آر اس- 26 (RS-26 Rubezh)" یک موشک قاره پیما بوده که از سال 2015 میلادی توسعه و تحقیقات بیشتر بر روی آن آغاز شده و این موشک نسخه جدید و بهینه سازی شده موشک  "آر اس-24 یارس ( RS-24 Yars)" است.









این موشک بالستیک تاکنون سه بار آزمایش شده که دو مورد آن موفقیت‌آمیز بوده است. در تاریخ 26 می 2012 از منطقه "پلستسک" در شمال غربی روسیه شلیک و با طی 6000 کیلومتر به هدفی در منطقه "کورا" برخورد کرد.


 دومین و سومین آزمایش موفقیت آمیز این موشک قاره پیما از منطقه "کاپوتسین یار" به "ساری شاگان" انجام شد که به ترتیب در تاریخ‌های 24 اکتبر 2012 و 6 ژوئن 2013 صورت گرفت.


البته فرمانده نیروهای موشکی فدراسیون روسیه "ژنرال سرگئی کاراکایف" درباره این موشک عنوان داشته که در سال 2016 میلادی "آر اس- 26 (RS-26 Rubezh)" عملیاتی خواهد شد. وی ادامه داد:  "آر اس- 26 (RS-26 Rubezh)" یک موشک قاره پیما ساخت فدراسیون روسیه بوده که قرار است توسط یگان‌های موشکی استراتژیک روس مورد استفاده قرار بگیرد.



**غول 36 تنی با بردی معادل 6 تا 12 هزار کیلومتر

این موشک با وزن 36 تن، طول 12 متر، سرجنگی چندگانه، سوخت جامد و سرعت 20 ماخ یا 24هزار و 500 کیلومتر بر ساعت با هدایت  "اینرسی"، از لانچرهای  "متحرک جاده‌ای" بهره می‌برد و بردی معادل 6 تا 12 هزار کیلومتر را دارد.







موشک بالستیک قاره پیمای "آر اس-26 روبژ" بر اساس موشک" آر اس- 24" ساخته شده است؛ اما این موشکِ جدید سبک تر است و می تواند چندین کلاهک را حمل کند. موشک آر اس-24 تنها قابلیت حمل یک کلاهک را داشت.


سایت  "میلیتاری تودی (Military -Today)"  درباره این موشک قاره پیما نوشت: "آر اس- 26 (RS-26 Rubezh)" توسط مؤسسه تحقیقات  "مسکو" در حال توسعه بوده و در پرواز سال 2012 خود بردی معادل 5800 کیلومتر را به ثبت رسانده است.


این سایت ادامه داد: این موشک می‌تواند به سامانه‌های دفاعی اروپا نفوذ کند و اعتقاد بر این است که موشک "آر اس- 26 (RS-26 Rubezh)" مدل توسعه یافته موشک قاره پیمای آرس اس-24 یارس ("آر اس- 26 (RS-24 Yars)" است.


سایت  "میلیتاری تودی (Military -Today)"  با اشاره به تمایزهای موشک‌های قاره پیما "آر اس- 26 (RS-26 Rubezh)" با سایر موشک‌های روسیه نوشت: این موشک تفاوت‌هایی با موشک "یارس" و "توپول ام" از نظر وزن دارد اما شباهت‌هایی با موشک "بولاوا" و موشک مذکور وجود دارد.



این سایت  با اشاره به اینکه "آر اس- 26 (RS-26 Rubezh)" یک موشک رادار گریز بوده و به سختی رهگیری و منهدم می‌شود، نوشت: این موشک با وزن کلی 80 تن (وزن لانچر و موشک)، طول تقریبی 12 متر و برد بلند دارای قابلیت‌های ویژه‌ای است.


**خصوصیات موشک "یارس"

موشک "یارس (R 24 Yars)" یک موشک ساخت فدراسیون روسیه بوده که با بردی معادل 11 هزار کیلومتر،  طول 21 متر، عرض 2 متر، وزن کلی 49 تن و هدایت اینرسی دارای خصوصیات ویژه‌ای است.


دو نوع سکوی پرتاب موشک های یارس وجود دارد: یک نوع متحرک است که می‌تواند از مکانی به مکان دیگری انتقال یابد و نوع دیگر سکوی پرتاب ثابت پنهان شده در زیر زمین است. این موشک راهبردی می‌تواند 4 تا 6 کلاهک هسته‌ای را تا مسافت 11هزار کیلومتر حمل کند؛ در حالی که موشک "توپول" تنها یک کلاهک جنگی می تواند حمل کند.


موشک  "یارس"  از پیشرفته ترین موشک‌های قاره پیمای روسیه با برد حدود 10 هزار کیلومتر است که به دلیل مجهز بودن به کلاهک های تقسیم شونده، رهگیری آن برای سامانه های پدافند موشکی بسیار دشوار است و به گفته روسها این امر ناممکن است.  

 

فدراسیون روسیه در یک رقابت تاکتیکی در کل جهان با ایالات متحده آمریکا قرار دارد که نمونه آن در "بحران اوکراین"، "سوریه" و حتی نزاع سرد و راهبردی در "قطب شمال" دیده می شود.


گزارش از محمد زرچینی


انتهای پیام/


 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.