سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش بودجه صداوسیما برای سال 95 چقدر است؟!

در پی ادعای سخنگوی فراکسیون رسانه و هنر مجلس شورای اسلامی درخصوص افزایش 35 درصدی بودجه صداوسیما، روابط‌عمومی رسانه ملی با ابراز تعجب از ادعای مطرح شده، آن را نمونه‌ای از اظهارنظرهای ناشی از کم‌اطلاعی دانست.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط‌عمومی صداوسیما، در حالی كه در یك ماه اخیر در بسیاری از رسانه‌های مكتوب و خبرگزاری‌ها از افزایش یك درصدی بودجه سازمان صداوسیما سخن گفته شده و دو هفته پیش نیز رئیس رسانه ملی در گفتگو با روزنامه جام‌جم با انتقاد از افزایش یك درصدی بودجه صداوسیما آن را ناشی از نگاه غیر ملی دانسته است، نماینده لاهیجان و سیاهكل در گفت‌وگو با سایت خانه ملت از افزایش 35 درصدی بودجه صداوسیما در سال آتی خبر داده و آن را منطقی اعلام كرده است!
 
ابوذر ندیمی، نماینده لاهیجان و سیاهكل در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی فراكسیون رسانه و هنر مجلس مدعی شده است كه بودجه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در سال جاری 1002 میلیارد و 336 میلیون تومان مقرر شده بود و در سال 1395 نیز به 1335 میلیارد و 800 میلیون تومان رسیده است!
 
باید پرسید كه چگونه سخنگوی فراكسیون رسانه و هنر مجلس كه با‌لطبع باید بیش از نمایندگان دیگر در جریان اخبار و گزارش‌های مرتبط با رسانه‌ها از جمله رسانه ملی باشد تا این حد دچار خطای محاسباتی شده كه افزایش یك درصدی را به 35 درصد رسانده است!
 
جهت اطلاع ایشان كه نگاهی واقع‌بینانه به بودجه رسانه ملی ندارند، عرض می‌شود كه سهم دولت در لایحه بودجه سال 1395 درخصوص صداوسیما نسبت به سال گذشته فقط 28/1 درصد رشد داشته است و این در حالی است كه دولت به صورت یكطرفه سازمان را مكلف كرده است، درآمد خود را (25) درصد افزایش دهد. در واقع در سال‌های اخیر، سهم دولت نسبت به بودجه رسانه ملی در حال كاهش و سهم درآمدهای سازمان در بودجه، از محل پخش آگهی‌های تبلیغاتی در حال افزایش است. در واقع توجه به این نكته حائز اهمیت می‌باشد كه سازمان مكلف شده 53 درصد از كل بودجه پیش‌بینی شده را رأساً تأمین نماید، حال آنكه اولاً رسانه به عنوان نهاد حاكمیتی غیرانتفاعی، هیچ تكلیفی به تأمین بودجه خود از طریق پخش آگهی تبلیغاتی ندارد، در ثانی نرخ رشد سهم دولت در اعتبارات دیگر دستگاه‌های فرهنگی در سال 95 افزایش قابل توجهی داشته است كه این سهم برای رسانه ملی هیچ است. در واقع اعلام می‌كنیم كه؛ افزایش یك درصدی بودجه صداوسیما در مقایسه با افزایش بیش از 40 درصدی بودجه برخی از بخش‌های فرهنگی كشور بسیار ناچیز و نگران‌كننده است. بدون شك این كاهش بودجه بر سیاست‌های سازمان صداوسیما در رقابت با رسانه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تأثیر نامطلوبی خواهد گذاشت. 



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.