سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی درصد مشارکت مردم در انتخابات کشورهای غربی:

دموکراسی اقلیتی در اروپا و آمریکا

با توجه به انتخابات برگزار شده می‌توان گفت دموکراسی اثلیتی د ر اروپا و امریکا بر قرار است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از بارزترین مؤلفه‌های مشارکت سیاسی به عنوان اقدام سیاسی که بر انتخاب سیاست‌های عمومی و انتخابات سیاست مداران منشأ اثر واقع شود انتخابات است. 

شرکت مردم در انتخابات به عنوان فرصتی برای تأثیرگذاری و تعیین سرنوشت خود یکی از پارامترهای سنجش مردم سالاری در جوامع مختلف است و آمار این مشارکت میزان رضایت مسئولیت پذیری و اعتماد مردم به نظام‌های سیاسی را نشان می‌دهد. 

همچنین تحکیم امنیت و تقویت انسجام ملی و تبدیل شدن جامعه از عرصه واقعیت‌های سیاسی به منازعات چالش برانگیز از کارکردهای مهم مشارکت گسترده مردم در انتخاب و به طور کلی امور سیاسی کشورهاست.

اما آمار انتخاب‌های برگزار شده در کشورهای جهانی نشان می‌دهد میزان مشارکت در انتخابات طی دهه‌های گذشته در بسیاری از کشورهای غربی روندی رو به افت داشته است امری که سالهات مورد مطالعه پژوهشگران تبیدل شده و دلایل متعددی برای بروز آن برشمرده می‌شود از جمله سرخوردگی، بی‌اعتمادی نسبت به سیاست مدارن و همچنین عمومیت یافتن بی‌تفاوتی و سیاست‌ گریزی ناشی از رواج نگاه صرفا مادی به امور. 

این درحالی است که میزان مشارکت در انتخابات‌های ایران نه تنها روندی نزولی نداشته بلکه طی همین 37 سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد جمهوری اسلامی تجربه مشارکت‌های 98 درصدی و 84/8 درصدی را دارد که بسیاری از نظام‌های حکومتی در طول حیات چندین ده ساله خود موفق به رقم زدن آن نشدند.

در عین حال برخی کشورها از جمله آمریکا که همواره به دشمنی با انقلاب پرداخته و حضور گسترده مردم در امور سیاسی ایران را بعنوان مانعی در راستای تحقق اهداف خود میبینید با ادعاهای واهی سعی در معرفی چهره دیگر از ایران در عرصه بین‌الملل و تحریف واقعیت در رابطه با نسبت مردم و نظام پرداخته‌اند.

مقایسه نه دوره انتخابات پیشین مجلس برگزار شده دو کشور نشان می‌دهد بالاتر بودن میزان مشارکت در ایران است به نحوی که طی 9 دوره گذشته هیچگاه انتخاباتی در آمریکا با مشارکت بالاتر نسبت به ایران برگزار نشده است.

مجلس سنا و نمایندگان
 سال 2014    98/32
سال 2012    80/51 
سال 2010     51/38 
سال 208     59/52 
سال 2006    32/37 
سال 2004     31/55 
سال 2002     9/35 
سال 2000  35/47 
سال 1998  74/34

مجلس شورای اسلامی 


انتخابات اولین دوره 14/52 
انتخابات دومین دوره 64/64 
انتخابات سومین دوره 72/59
انتخابات چهارمین دوره 81/57
انتخابات پنجمین دوره 1/71 
انتخابات ششمین دوره 35/67 
انتخابات هفتمین دوره 21/51 
انتخابات هشتمین دوره 4/55 
انتخابات نهمین دوره 2/64

مقایسه این آمار نشان می‌دهد مشارکت واجدین شرایط شرکت در انتخابات با 39/60 در ایران و 85/42 درصد در آمریکا در مجموع 5/17 درصد بیشتر از آمریکاست بالاترین میزان مشارکت در ایران طی انتخابات‌های مجلس برگزار شده 1/71 درصد و پایین ترین آن 21/51 درصد است. بیشترین آمار مشارکت در 9 دوره اخیر انتخاباتهای نمایندگان آمریکا نیز 31/55 درصد است که نکته جالب توجه در این میان اختلاف ناچیز کمینه، میزان مشارکت در ایران با بیشینه همین مقدار

پایین ترین آمار مشارکت در انتخابات‌های آمریکا مربوط به آخرین دوره از انتتخابات سنا در این کشور است که پایین ترین آمار مشارکت طی 72 سال گذشته این کشور بوده پایین تر بودن این آمار و مشارکت 14 درصدی مردم در برخی رسانه‌ها منتشر گردیده بود.

انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا 


2012 53 درصد 
2008   57 درصد 
2004   57 درصد 
2000   52 درصد 
1996   53 درصد 
1992   60 درصد 
1988   55 درصد 
1984   58 درصد 
1980   56 درصد 
1976   56 درصد 
1972   60 درصد

انتخابات ریاست جمهوری جمهوری اسلامی ایران 


انتخابات اولین دوره 67 درصد 


انتخابات دومین دوره 64 درصد 


انتخابات سومین دوره 74 درصد 


انتخابات چهارمین دوره 54 درصد 


انتابات پنجمین دوره 54 درصد 


انتخابات ششمین دوره 50 درصد 


انتخابات هفتمین دوره 79 درصد 


انتخابات هشتمین دوره 66 درصد 


انتخابات نهمین دوره 62 درصد 


انتخابات دهمین دوره 84 درصد 


انتخابات یازدهمین دوره 72 درصد

در مقایسه انتخابات‌های ریاست جمهوری دو کشور اختلاف ده درصدی بین میانگین 66 درصدی ایران و 56 درصدی آمریکا نیز جالب توجه است. 

شایان ذکر است: آمار 8/84 مشارکت در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران نه تنها در این مقایسه بلکه در طول تاریخ انتخابات‌های ریاست جمهوری آمریکا بی‌سابقه بوده و این کشور هیچگاه به چنین مشارکتی در تاریخ سیاسی خود مواجه نشده است.

** مقایسه میزان مشارکت در انتخابات در کشورهای جهان 

انتخابات ریاست جمهوری دهم که با حضور حداکثری مردم همراه بود یک حد نصاب دست نیافتنی برای سایر کشورهاست حضور 85 درصدی مردم در انتخابات ریاست جمهوری دهم و حضور 73 درصدی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اتفاق نادری است که در هیچ یک از کشورهای باسابقه در دموکراسی و برگزاری انتخابات رخ نداده است.

در بسیاری از کشورها میزان مشارکت مردم در انتخابات با وجود سابقه طولانی در برگزاری آن چندان چشمگیر نیست در سالهای اخیر این میزان مشارکت در کشورهای غربی به دلیل بحران‌های سیاسی و اقتصادی کمتر نیز شده است بعنوان مثال ایالات متحده در یک قرن اخیر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همیشه نیمی از جمعیت این کشور شرکت نکرده‌اند.

 درصد مشارکت مردم برای انتخاب اعضای کنگره نیز همیشه بین 30 تا 40 درصد در نوسان بوده است. میزان مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی فرانسه نیز بین 40 تا 60 درصد می‌باشد.

مشارکت مردم در انتخابات در بعضی از دوره‌ها به زیر 50 درصد نیز رسیده است.
در ارزیابی و مقایسه انتخابات دیگر کشورهای جهان علی‌الخصوص آمریکا و فرانسه بعنوان نمادهای دموکراسی نظام لیبرالی و نیز در تمامی قاره‌ها درایران بیشترین میزان مشارکت و حمایت مردمی مداوم از نظام سیاسی خود است.

در جمهوری اسلامی ایران 9 انتخابات پارلمانی برگزار شده که درصد مشارکت از 51 درصد تا 71 درصد متغیر بوده است. با توجه به این آمار میانگین درصد مشارکت در انتخابات پارلمانی ایران از میانگین کشورهای غربی بالاتر می باشد.

مقایسه میزان مشارکت در انتخابات‌‌های ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران به وضوح نشان دهنده رقبت پایین مردم آمریکا که  در بسیاری از انتخابات برگزار شده قریب به نیمی از مردم در تعیین سرنوشت خود امتناع ورزیدند.

 همچنین اشتیاق بالای ایرانیان برای شرکت در امور سیاسی کشور و تعیین سرنوشت خود و همچنین اعتماد به نظام سیاسی موجود است.

با این حال ادعاها و دروغ پردازی‌های سیاست‌مداران آمریکایی در رابطه با پیوند مردم و نظام در ایران معنای جز این ندارد که میزان بالای مشارکت و مسئولیت‌پذیری درمیان مردم آمریکا‌یی‌ها را از دستیابی به اهداف خود و تحقق نقشه‌ها و برنامه‌هایشان در راستای ضربه زدن به امنیت و انسجام ملی ایران ناکام گذاشته ،‌لذا آنان اصلی‌ترین حجمه‌ها و نوک پیکان پروپا گاندای خود را علیه انقلاب اسلامی همواره متوجه بحث انتخابات و مشارکت مردم متوجه می‌نماید.

انتهای پیام/
برچسب ها: دموکراسی ، اقلیت ، آمریکا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.