به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان گونههای حیوانی را «مگافونا» خطاب میکنند. آنها در مدارک علمی جدیدی که به دست آوردهاند، عنوان کردهاند که این گونههای جانوری که از بقایای نسل دایناسورها هستند با ورود انسانهای نخستین به «ساهول» که استرالیا بخشی از آن بود، منقرض شدند.
به گفته پروفسور میشل برد، از دانشگاه «جیمز کوک» کوئینزلند، شکار جانوران عظیمالجثه توسط انسانها منطقیترین و محتملترین علتی است که میتوان برای انقراض این گونه عظیم جانوری ذکر کرد. محققان در مطالعات خود دریافتند تغییرات آب و هوایی که پیش از این به عنوان عامل انقراض این حیوانات اشاره شده بود، در این میان دخیل نبوده و ارتباط قوی بین انقراض آنها و انسانها به دست آمده است.
منطقه «ساهول» اکنون حیوانی بزرگتر از 40 کیلوگرم ندارد ولی تا پیش از نابودی گونههای جانوری این منطقه، وزن حیواناتی که در اینجا زندگی میکردند به بیش از سه تن میرسید. منطقه «ساهول» از آن زمان به منطقه استرالیا، تاسمانی و پاپوآ گینه نو تقسیم شد.
حیوانات «مگافونا»ی استرالیا در دوره « پلیستوسن» زندگی میکردند که بین 1/8 میلیون تا 45 هزار سال پیش بود. این جانوران قدی به بلندی دو متر و با وزن سه تن، ظاهری شبیه جانوران کیسهدار و شبیه خرس بودند که در این میان میتوان به کانگورو دماغ بالا اشاره کرد که 230 کیلوگرم وزن داشت.
به گفته پروفسور برد، با ازدیاد جمعیت در این منطقه، شکار، برداشتن تخم حیوانات و کشتار حیوانات جوان به مرور زمان انقراض این گونههای عظیمالجثه را در پی داشت. پیش از این، محققان تصور میکردند که خشک شدن آب و هوا و تغییراتی که در اقلیم منطقه ایجادشده، چنین انقراض وسیعی را به دنبال داشته است.
منبع:آنا
انتهای پیام/