سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکاتی برای حرف شنوی کودکان

در سنین قبل از دبستان از امر و نهی مستقیم به کودکان خودداری کنید.

مرتضی مشایخی کارشناس ارشد روانشناسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به نکاتی که باعث افزایش حرف شنوی کودکان در مقابل امر و نهی صحیح والدین می‌شوند، گفت: امر و نهی والدین به فرزندان، امری اجتناب ناپذیر و لازم برای راهنمایی و تربیت کودکان است و برای بالا بردن میزان حرف شنوی فرزندان در مقابل این امر و نهی‌ها، والدین باید به چند نکته ساده اما کلیدی بیشتر توجه کنند.

وی ادامه داد: هم‌خوانی خواسته‌ها و امر و نهی‌ها با سن عقلی و تقویتی کودک، توجه به زمان و مکان مناسب به طور مثال: از دستور دادن در جمع، حدالامکان اجتناب شود و رعایت شأن کودک (لحن دستورات تا جای ممکن با محبت و عطوفت باشد)، از جمله نکات مورد اهمیت هستند.

این روانشناس در ادامه افزود: گاهی کودکان به دلیل عدم آگاهی و فهم ناصحیح، ظاهراً نافرمانی می‌کنند، پس والدین باید خواسته‌های خود را واضح، با ذکر دلایل و بدون شاخ و برگ‌های اضافه (گاهی توضیحات اضافه باعث گیج شدن کودک می‌شود) به کودک انتقال دهند.

وی تصریح کرد: قاطعیت در خواسته‌های ضروری که برای کودکان لازم است نیز نباید فراموش شود، البته نباید قاطعیت را با خشونت اشتباه گرفت، در واقع قاطعیت یعنی، از عقب نشینی در مقابل نافرمانی کودکان خودداری شود.

مشایخی خاطرنشان کرد: والدین باید در سنین قبل از دبستان از امر و نهی کردن به طور مستقیم به کودکان اجتناب کنند و با هوشمندی و به طور غیر مستقیم، دستورات را به کودک انتقال دهند و نکته آخر و بسیار مهم این است که، والدین الگوی فرزندانشان هستند و می‌بایست حدالامکان امر و نهی‌هایی را که به کودکشان اعمال می‌کنند، خود نیز رعایت کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.