سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهنمای خرید گیرنده دیجیتال تلویزیون

نکاتی که باید در هنگام گیرنده دیجیتال باید مورد توجه قرار داد.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مسلما شما با دستگاه های گیرنده دیجیتال آشنایی لازم را دارید و نیاز به معرفی تفصیلی سیستم این دستگاه‌ها نیست. گیرنده دیجیتال ست تاپ باکس – Set Top Box – STB با دریافت امواج و سیگنال به وسیله آنتن که از سمت فرستنده دیجیتال ارسال می‌شوند، امکان پخش دیجیتال را برای شما در تلویزیون‌هایی که از تیونر داخلی DVB-T بهره نمی‌برند، فراهم می‌آورند.

البته این دستگاه‌ها دارای قابلیت‌های دیگری نیز هستند که باعث اختلاف قیمت آن‌ها و تکثر مدل‌شان در بازار شده و ممکن است انتخاب را برای مشتری کمی سخت کند.

اصل کار تمامی این دستگاه‌ها یکی است که به آن اشاره شد. در یک کلام شما به وسیله ست تاپ باکس تلویزیون دیجیتال را دریافت می‌کنید.

و اما تفاوت دستگاه‌ها که به تعدادی از آن در ادامه اشاره خواهیم کرد.


گیرنده دیجیتال – ست تاپ باکس

همیشه جنس خوب هزینه بر است! هیچ گرانی‌ای بی حکمت نیست و البته هر گرانی‌ای نیز حتما نشان کیفیت نیست! پس در خرید دقت کنید.
منظور از کیفیت ساخت بیشتر کیفیت قطعات به کار رفته در برد اصلی دستگاه است که از دید مشتری پنهان است و بعد می‌رسیم به کیفیت ساخت پنل جلوی دستگاه، فیش‌های خروجی دستگاه و بدنه خود دستگاه. به غیر از مورد اول دو مورد بعدی به صورت ظاهری تقریبا به وسیله مشتری قابل تشخیص است.

 قدرت گیرندگی

قدرت گیرندگی دستگاه بیش‌تر زمانی مشخص می‌شود که شما در فاصله نسبتا زیادی از فرستنده قرار داشته باشید و اوضاع جوی نیز نامساعد باشد تا در ارسال و دریافت امواج مقداری اختلال ایجاد شود، آن‌گاه اگر قدرت گیرندگی دستگاه شما بالا باشد تصویر بسیار بهتری نسبت به دستگاه‌های ضعیف خواهید داشت. البته این مورد در مشخصات دستگاه‌ها معمولا ذکر نمی‌شود و با تست دستگاه در شرایط متفاوت مشخص می‌شود.

 پردازنده

هر چه چیپ به کار رفته در دستگاه مدل بالاتری نسبت به رقبا باشد باعث افزایش قیمت دستگاه می‌شود. معمولا تفاوت چیپ‌ها در مدل و سرعت پردازش آن‌هاست. هر چه قدر سرعت پردازش چیپ به کار رفته در دستگاه بالاتر باشد شما عملکرد بهتری را در دستگاه به خصوص در قسمت مدیا پلیر جهت پخش فایل از روی فلش و هارد اکسترنال خواهید دید.

مسلما شرکتی که از چیپ ست با کیفیتی در دستگاه خود استفاده کرده باشد، به عنوان نقطه قوت کار خود آن را در مشخصات فنی دستگاهش ذکر می‌کند.

– البته داشتن یک پردازشگر خوب و با سرعت پردازشی بالا یک شرط لازم برای یگ گیرنده کامل است و نه شرط کافی!

– در دستگاه‌های گیرنده دیجیتال معمولا چیپ‌ست MStar عملکرد بهتری را نسبت به چیپ‌ست Ali دارد.
البته در اینجا باید مشتری حواسش را جمع کند تا گول تبلیغات فنی دروغین برندهای ناشناخته را نخورد!

 کیفیت پخش

در حال حاضر اکثر دستگاه‌های موجود در بازار از کیفیت HD و Full HD پشتیبانی می‌کنند، اما امکان دارد که دستگاهی تا کیفیت SD را پشتیبانی کند که مسلما از نظر قیمتی پایین‌تر از سایر دستگاه‌ها خواهد بود.

اما چرا دستگاه با کیفیت Full HD انتخاب کنیم در حالی که پخش تلویزیون ایران هنوز به HD نرسیده است؟! در جواب به این سوال باید گفت با توجه به پیشرفت روزافزون پخش دیجیتال در کشور در آینده مسلما کیفیت پخش دیجیتال افزایش خواهد یافت و اگر دستگاه شما از کیفیت بالا پشتیبانی نکند، مجبور به تعویض دستگاه خود برای دریافت کیفیت بالاتر خواهید بود و از طرف دیگر پشتیبانی دستگاه شما از کیفیت Full HD تصویر بهتری را به شما در پخش فایل‌های تصویری از حافظه‌های خارجی خواهد داد. پس بهتر است در زمان خرید به کیفیت تصویر پشتیبانی شده توسط دستگاه دقت کنید.

– توجه داشته باشید که کیفیت تصویر Full HD 1080P نسبت به 1080i بالاتر است.

 خروجی‌های دستگاه

تمامی گیرنده‌های دیجیتال دارای خروجی AV برای انتقال تصویر به تلویزیون هستند. اما علاوه بر این، داشتن پورت HDMI یک مزیت برای دستگاه محسوب شده که با آن می‌توانید کیفیت تصویر بهتری را روی تلویزیون‌های LCD و LED که دارای پورت HDMI هستند داشته باشید.

برخی از دستگاه‌ها نیز همزمان از دو خروجی برای انتقال تصویر به 2 تلویزیون نیز پشتیبانی می‌کنند.

کیفیت اتصالات خروجی‌ها نیز می‌تواند در کیفیت خروجی صدا و تصویر تاثیرگذار باشد.
برخی از دستگاه‌ها نیز دارای خروجی صدای دیجیتال هستند که از آن می‌توانید برای انتقال صدای دیجیتال به سینمای خانواده جهت پخش صدا با کیفیت بالا استفاده کنید، به خصوص اگر از مدیا پلیر دستگاه بیشتر و تخصصی‌تر بخواهید استفاده کنید؛ صدای دیجیتال یک مزیت محسوب می‌شود.

 نکته خروجی صدای دیجیتال:

– خروجی صدای دیجیتال S/PDIF نوری: برای استفاده این خروجی باید از کابل اپتیکال (نوری) صدا استفاده کنید. دستگاه به وسیله این خروجی می‌تواند از صدای دالبی و DTS پشتیبانی کند. تفاوت عمده DTS و Dolby نرخ انتقال آن‌هاست که DTS تقریبا نرخی سه برابر Dolby را داراست و هم‌چنین DTS محدوده‌ی وسیع‌تری را نسبت به Dolby ارائه می‌کند.

– خروجی صدای دیجیتال کواکسیال: این خروجی به وسیله کابل Coaxial صدای دالبی را منتقل می‌کند و نسبت به خروجی نوری از کیفیت پایین‌تری برخوردار است.

 مدیا پلیر

فرق عمده دستگاه‌های گیرنده دیجیتال علاوه بر موارد فوق در قسمت مدیا پلیر این دستگاه‌هاست. اکثر دستگاه‌ها دارای مدیا پلیر برای پخش فایل‌های صوتی و تصویری از روی حافظه فلش و هارد اکسترنال هستند.

حال تفاوت آن‌ها چیست؟ مسلما برای عملکرد بهتر در پخش فایل‌های صوتی و تصویری و گستردگی فرمت‌های پشتیبانی شده در دستگاه، شرکت‌های سازنده مستلزم هزینه بیشتری هم در بخش سخت افزار و هم در بخش نرم افزاری دستگاه هستند و این هزینه روی قیمت تمام شده دستگاه تاثیرگذار است.

دستگاهی که دارای سخت افزار و پردازشگر ضعیف‌تری باشد در پخش مولتی مدیا و به خصوص فایل‌های تصویری حجیم و باکیفیت با مشکل مواجه خواهد شد و این دستگاه‌ها معمولا فرمت‌های کمتری را نسبت به دستگاه‌های رده بالاتر پشتیبانی می‌کنند.

اگر برای شما مدیا پلیر و پخش فرمت‌های صوتی و تصویری دستگاه‌تان اهمیت دارد حتما در هنگام خرید به مشخصات فنی و فرمت‌های پشتیبانی شده توجه کنید.

 در پایان چند نکته دیگر جهت خرید دستگاه گیرنده دیجیتال را برای شما بیان می‌کنیم:

– گارانتی و خدمات پس از فروش دستگاه

پاسخگو بودن شرکت جهت رفع ایرادهای احتمالی و خدمات پس از فروش نظیر ارائه ریموت کنترل و … (شکستگی کنترل یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای شما پیش بیاید و شرکت‌های معتبر مسلما به فکر ارائه ریموت کنترل یدک دستگاه‌های خود هستند)

– ارائه آپدیت‌های نرم افزاری دستگاه

هیچ دستگاهی کامل نیست؛ شاید دستگاه از لحاظ نرم افزاری دارای ایراداتی باشد که مسلما با ارائه فایل بروزرسانی از سمت شرکت،مرتفع خواهد شد. این مورد به خصوص برای افرادی که مدیا پلیر دستگاه برایشان اهمیت دارد مهم است تا در صورت ایراد در قسمت مدیا پلیر دستگاه، آن را به شرکت جهت رفع در آپدیت بعدی اطلاع دهند.

انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
mahshid.sh
۱۸:۴۲ ۳۱ خرداد ۱۳۹۷
من یک گیرنده دیجیتال خریدم که بتوانم بازی های جام جهانی از تبلت ببینم اما نتوانستم برنامه اش نصب کنم باید چی کارکنم؟؟؟؟؟/
علی
۰۹:۱۹ ۳۰ دی ۱۳۹۶
سلام .من تجربه ی خودمو میگم. دیجیتال مارشال خیلی بداست ...!
2 بار تالا بردمش تعمیر .دوباره خراب شده .یعنی کیفیت صفر !
مدلشم از ایناس که هم گیرنده دیجیتاله و هم پخش سی دی !
حسین
۰۲:۵۶ ۰۷ دی ۱۳۹۶
حتما گیرنده T2 رو بگیرین بهتر و بروزتر
ناشناس
۱۴:۴۰ ۳۰ شهريور ۱۳۹۵
درحال حاضر فرمت پخش صدا و سیما DVB-T است ولی در آینده نزدیک به DVB-T2 تبدیل می شود بنابراین دستگاهی خریداری نمایید که فرمت DVB-T2 را ساپورت کند.
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۹ بهمن ۱۳۹۴
با عرض سلام

دو نوع گیرنده دیجیتال در بازار موجود هست :

گیرنده های دیجیتال با استاندارد DVB-T1 و گیرنده های دیجیتال با استاندارد DVB-T2

از روابط عمومی صدا و سیما پرسیدم که کدوم یک طبق استاندارد های صدا و سیما هست تا خریداری کنیم

جواب روشنی نداد .

الان از بین این دو نوع گیرنده مردم باید کدوم رو خریدرای کنند ؟

لطفا پیگیری کنید .

ممنون