به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ "پیتر وستماکوت" سفیر پیشین انگلیس در واشینگتن در مصاحبهای اختصاصی با روزنامه "دیلی تلگراف" مدعی شد برای حفظ روابط ویژهای که با مقامهای آمریکایی داشته و رایزنی با آنها برای به ثمر رسیدن توافق هستهای، بسیار تلاش کرده است.
وستماکوت که اکنون در دوران بازنشستگی به سر میبرد در ادامه اظهار داشت: در آمریکا با کج خلقیهای نمایندگان کنگره آمریکا مواجه شدم و تلاش زیادی به کار بستم تا توافق هستهای با ایران حاصل شود. وستماکوت از نمایندگان آمریکایی خواسته بود، همان اندازه که به اظهارات "بنیامین نتانیاهو،" نخست وزیر رژیم صهیونیستی گوش میدهند، به حرفهای وی نیز به عنوان دیپلماتی انگلیسی گوش کرده و سپس تصمیم گیری کنند.
وستماکوت اظهار داشت زمان رایزنی او با اعضای کنگره آمریکا یکی از سخت ترین دوران کاریاش بوده است. وی در این باره گفت: در آن جا بود که نمایندگان آمریکایی تا جایی پیش رفتند که به من گفتند: "چطور جرات میکنی در سیاست داخلی کشور ما دخالت کنی؟" آنها به طور علنی به من گفتند: "لعنت به معامله تو و کاری که در حال انجام آن هستی".
وستماکوت افزود: کار سختی بود تا به آنها بفهمانم معامله کردن و پافشاری بر توافق هستهای بخشی از کار من است زیرا انگلیس از امضا کنندگان توافق وین بوده است. به آنان گفتم نمیفهمم چطور نوبت به نخست وزیر اسرائیل و لابی مستقیم آن رژیم در قبال کنگره آمریکا که میرسد، این اقدامات کاملا قانونی است؛ اما من به عنوان نمایندهای از نزدیکترین متحدان آمریکا نمیتوانم درباره توافق و روند مذاکرات اظهارنظر کنم.
دیلی تلگراف نوشت این دیپلمات انگلیسی ماه گذشته استعفا داد و "کیم داروش،" مشاور پیشین امنیت ملی انگلیس، جایگزین وی شد. این روزنامه در ادامه اشاره میکند که سفیر پیشین انگلیس در واشینگتن دائما مهمان برنامههای مختلف شبکههای آمریکایی بود و این استدلال را رد میکرد که قدرت انگلیس در جهان در حال کاهش است. دیلی تلگراف در ادامه می افزاید: با این حال، نمیتوان این واقعیت را انکار کرد که "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، چشم به سوی آسیا دارد و دیپلماسی وی در مقایسه با اروپا قوی تر است. در درون اروپا نیز "آنگلا مرکل،" صدراعظم آلمان، از قدرت تاثیرگذاری به مراتب بیش تری در مقایسه با "دیوید کامرون،" نخست وزیر انگلیس برخوردار است.
دیلی تلگراف نوشت: درباره توافق هستهای ایران که در وین به امضا رسیده بود، دولت محافظه کار انگلیس به شدت از آن حمایت میکرد و این در حالی بود که اعضای کنگره آمریکا و نتانیاهو هر کار ممکنی را برای جلوگیری از تصویب آن انجام دادند.
سفیر پیشین انگلیس در واشینگتن گفت: من با افرادی صحبت کردم که آنها را میشناختم. من می گفتم ببینید این موضوع ایران است و موضوع آمریکا نیست. اگر قصد جلوگیری از ساخت سلاحهای هستهای را دارید، اکنون بهترین فرصت برای شما ایجاد شده است.
وستماکوت در نهایت زمانی که به سنا رسید مذاکرات پشت پردهاش نتیجه بخش بود.
این روزنامه با اشاره به سطح گسترده روابط وستماکوت با مقام های آمریکایی می نویسد: او در مراسمی که در آمریکا برگزار شده بود با "سوزان رایس،" مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا، دیده شده بود. او هم چنین در مراسم ضیافت شامی که به افتخار "هیلاری کلینتون" برگزار شده بود نیز حضور داشت. او روابط ویژهای با اوباما دارد به طوری که درباره مذاکرات هستهای شوخی نیز میکرد. وستماکوت در بیش از 360 جلسه ناهار و بیش از 200 مراسم پذیرایی شرکت کرده است.
پیش از این نیز پیتر وستماکوت در سال 2013 ( 1392 ) با انتشار مقالهای در سایت "هیل" در واشینگتن درباره وضع تحریمهای تازه علیه ایران هشدار داده بود. او نوشته بود: توافقی که در حال حاضر در دست مذاکرات قرار دارد یک گام اولیه معنادار است که بلافاصله امنیت ملی ما و متحدانمان در منطقه را امنیت میبخشد به همین دلیل این یک هفته حیاتی برای دیپلماسی است.
سفیر پیشین انگلیس در واشینگتن افزود: شکافهای زیادی میان طرفهای گفتوگو برطرف شده و اختلافاتی که باقیمانده به نحو قابل توجهی کاهش یافته است؛ اما تحریمهای بیشتر در مرحله کنونی نه تنها به مذاکرات آسیب میرساند، بلکه حمایت بینالمللی از تحریمها را که ما را به اینجا رسانده است، مختل میکند.
انتهای پیام/