وی در خصوص نوع فعالیت کاری زنان باردار گفت: خانم های باردار شاغل به دو دسته تقسیم می شوند یا فعالیتشان ایستاده است یا پشت میز نشین هستند که آن دسته از خانمهایی که پشت میز نشین هستند در اثر نشستن زیاد دچار ورم پا میشوند پس مناسب است که هر دو ساعت یک بار حدود یک ربع تا 20 دقیقه در صورت امکان در جایی دراز بکشند و پای خود را به دیوار تکیه بدهند.
دکتر دیباج با اشاره به بی تحرک بودن خانمهای پشت میز نشین تصریح کرد: آویزان بودن پا به مدت طولانی در این دوران به علت کند شدن تخلیهی خون و کند شدن باز گشت خون سیاه رگی از پای آنها به سمت قلب موجب تشکیل لخته در سیاه رگهای عمقی پاها میشود که این امر سبب تورم دردناک پاها شده و بالقوه می تواند بسیار خطر ناک باشد، چون در صورت حرکت لخته از این سیاه رگ ها به قلب و از آنجا به ریه ها می تواند سبب تنگی نفس شدید در مادر و در موارد شدید حتی ممکن است منجر به مرگ مادر باردار شود.
وی در خصوص خانمهایی که فعالیت سرپایی دارند، اظهار کرد: این خانم ها بیشتر از مایعات استفاده کنند، هر دو ساعت یک بار در صورت امکان دراز بکشند همچنین در ماههای اول بارداری که بیشتر احساس تهوع دارند میتوانند آجیل شیرین که علاوه بر پروتئین و کالری حاوی مواد معدنی همچون مس، منگنز، منیزیم و... است در محل کار خود مصرف نمایند و از نوشیدن چای، قهوه، نسکافه و نوشابههای گازدار اجتناب کنند.
دکتر دیباج در خصوص نوشیدن قهوه و نسکافه تصریح کرد: با نوشیدن قهوه و نسکافه اعصاب فرد تحریک میشود که این موضوع سبب بی خوابی شده، بنابراین مادر بارداری که این نوشیدنیها را میل می کند احتمال آن که بر روی جنین تاثیر بگذارد زیاد است. علاوه بر این، این امر ممکن است سبب تولد نوزاد بی قرار شود.
انتهای پیام/