سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

جلوگیری از عفونت گوش با شیر مادر

فوق تخصص جراحی گوش مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: تغذیه کودکان با شیر مادر به دلیل وجود آنتی بادی های لازم در آن، کودک را در برابر عفونت های گوش میانی محافظت می کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه  خبرنگاران جوان از اهواز، دکتر حسن آبشیرینی اظهارکرد: پیک ایجاد عفونت گوش میانی در کودکان بین 6 تا 12 ماهگی است و هر چه سن کودک سن مدرسه عبور کند، شیوع این عفونت کمتر می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از عوامل بسیار مهم و موثر در ایجاد عفونت گوش در کودکان، نوع تغذیه است، ثابت شده کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند در مقایسه با کودکانی که از شیر خشک یا بطری استفاده می کنند، کمتر دچار عفونت گوش می شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: شیر مادر دارای مجموعه ای از پادتن ها( آنتی بادی) است و زمانی که کودک با شیر مادر تغذیه می کند، پادتن ها در مخاط گوش میانی پراکنده شده و گوش میانی را در برابر عفونت های ویروسی و میکروبی محافظت می کند.

آبشیرینی در ادامه به یکی دیگر از نکات قابل توجه در اهمیت تغذیه کودکان با شیر مادر اشاره کرد و گفت: کودکی که از شیر مادر تغذیه می کند چون بیشتر در آغوش مادر به صورت نیمه نشسته قرار دارد، برگشت شیر از طریق لوله بین گوش و حلق کمتر اتفاق می افتد اما کودکی که از شیرخشک استفاده می کنند معمولا بطری را در حالت دراز کشیده به کودک می دهند لذا در این حالت برگشت شیر از حلق به سمت گوش افزایش پیدا می کند و گوش میانی دچار عفونت خواهد شد.

فوق تخصص جراحی گوش مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: تصور کنید که در این حالت همزمان کودک دچار سرماخوردگی نیز باشد بنابراین با این شیوه شیر خوردن، میکروب و ویروس زیادی از حلق به گوش میانی منتقل و عفونت در گوش ایجاد می شود. لذا کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند در مقایسه با کودکانی که از شیر مادر استفاده نمی کنند، کمتر دچار عفونت گوش می شوند.

انتهای پیام/گ

برچسب ها: خوزستان ، گوش ، شیر ، مادر ، عفونت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.