سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرضیه اینشتین پس از یک قرن تایید شد

پس از گذشت صد سال از ارائه فرضیه وجود امواج گرانشیِ فیزیکدان برجسته آلمانی، دانشمندان اکنون موفق به اثبات آن شدند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی، صد سال پیش، آلبرت اینشتین فیزیکدان برجسته آلمانی بر اساس تئوری نسبیت عام خود وجود امواج گرانشی را پیش‌بینی کرده بود، اما اکنون دانشمندان موفق به اثبات این نظریه شده‌اند.

وب سایت انگلیسی بی‌بی‌سی روز جمعه با اعلام خبری فوری اعلام کرد فیزیکدانان آزمایشگاه لایگو وجود امواج گرانشی را تایید کرده‌اند.

دیوید ریتز،مدیر رصدخانه‌ لایگو، در نشستی خبری گفت: «ما امواج گرانشی را رصد کرده‌ایم. ما موفق شدیم.»

او گفت: «امواج گرانشی روش جدیدی برای بررسی جهان فراهم می‌کنند. توانایی رصد آنها به طور بالقوه می تواند علم نجوم را دگرگون کند.»

وی افزود این کشف جدید همتراز کشف دی ان ای است.

او به بی بی سی گفت:‌ «برای این کشف یک جایزه نوبل وجود دارد. شکی نیست.»

وجود امواج گرانشی اولین بار بر اساس نظریه نسبیت اینشتین مطرح شده بود. یک قرن پیش، اینشتین فرضیه خود درباره وجود این امواج را مطرح کرده بود. امواج گرانشی در حقیقت موج‌های کوچکی در فضا و زمان هستند که با سرعت نور جهان را می‌پیمایند.

اینشتین گفته بود اگر جاذبه در یک ناحیه مثلا در اثر انفجار یک ستاره ناگهان تغییر کند، امواجِ انرژیِ گرانشی با سرعت نور در کیهان منتشر خواهد شد و باعث می‌شود فضا تاب بردارد یا کش بیاید.

 درواقع وقتی اجرام بسیار پرجرم، حرکتی شتاب‌دار را در فضا و زمان انجام می‌دهند باعث به وجود موج‌هایی در بافت فضا-زمان می‌شوند.

امواجی که از اجرام سبک‌تر تولید می‌شوند به‌سرعت محو می‌شوند اما اجرامی چون سیاهچاله‌ها و ستاره‌های نوترونی ممکن است موج‌های قدرتمندی ایجاد کنند که حتی از روی زمین نیز بتوان نشانه‌های آن را رصد کرد.

 این نخستین بار در تاریخ است که وجود این امواج به‌صورت عملی و مستقیم تائید و شناسایی شده است. دانشمندان می‌گویند این کشف دوران جدیدی را برای علم نجوم آغاز خواهد کرد.

تایید فرضیه اینشتین، نقطه عطفی در پژوهش‌های علمی است و به رمزگشایی معماهای فضایی مثل سیاه چاله‌ها و ستاره‌های نوترونی کمک خواهد کرد.

رصد امواج گرانشی به دانشمندان این امکان را می‌دهد که شروع به تحقیق در جهان «تاریک» کنند؛ یعنی بخشی از جهان که با نور معمولی قابل رویت نیست اما بیشترین قسمت آن را تشکیل می‌دهد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۳:۱۵ ۲۴ بهمن ۱۳۹۴
جالب بود - ولی این یه تئوریه نسبتا منطقی ای به نظر میرسه و احتیاج به 100 سال جهت اثباتش نیست .
مجید
۰۹:۳۶ ۲۵ بهمن ۱۳۹۴
ما میدونیم؟؟؟؟؟؟!!!!!! یا این دانشمندایی که 100 سال زحمت کشیدن تا کشفش کنن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟