سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عمده طلاهای زینتی قاچاق هستند

نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر از رایزنی اتحادیه طلا و جواهر با گمرک و سازمان توسعه تجارت برای کاهش قاچاق طلا خبر داد و گفت: بخش عمده‌ای از مصنوعات طلا و جواهر به صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شود و طلاهای ایرانی هم با برند خارجی‌ها فروخته می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور نامدار زندی  با بیان اینکه بخشی از قاچاق طلای ایتالیایی از طریق امارات وارد کشور می‌شود، اظهار کرد:‌ البته بخش عمده قاچاق ورودی مربوط به طلاهای ساخت ترکیه است که رتبه اول را در این زمینه به خود اختصاص داده و مصنوعاتی نیز از کشور هند به ایران قاچاق می‌شود که زیاد با سلیقه ایرانی‌ها مطابق نیست.

وی ادامه داد: البته طلاهای هندی بیشتر در استان های جنوب شرقی مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توان گفت عمده قاچاق طلا از کشور ترکیه و امارات وارد ایران می‌شود.

نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی در عین حال بیان کرد: بخش عمده‌ای از مصنوعات طلا و جواهر به صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شود چون نتوانستیم در این زمینه برندسازی و تولیدات خودمان را معرفی کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در دوران تحریم نمی‌توانستیم قراردادهایمان را با شرکت‌های خارجی ببندیم و پول‌ها را به موقع انتقال دهیم، نتوانستیم صادرات خوبی داشته باشیم که البته این موضوع باعث ‌شد به خصوص در سال‌های 1391 و 1392 اصلا صادرات نداشتیم که امیدواریم با برداشته شدن تحریم‌ها بتوانیم صادرات موثری در سال آینده داشته باشیم.

نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر گفت: بسیاری از تولیدات داخلی طلا و جواهر با برندهای خارجی توزیع می‌شوند درصورتیکه باید برای استفاده از تولیدات داخلی و مصنوعات طلای بومی فرهنگ‌سازی صورت گیرد.

وی با اشاره به وجود بانک طلا در کشورهای دیگر گفت: با ایجاد این بانک هر تولید‌کننده از این بانک، طلای روز را خریداری می‌کند و با آن مصنوعات طلا می‌سازد در حالی که در ایران این بانک وجود ندارد و مواد اولیه از طلاهای خریداری شده از مردم، در اختیار تولید‌کننده قرار می‌گیرد.

نامدار زندی درباره بازار طلا در دوران پساتحریم نیز اظهار کرد: با ایجاد ثبات پایدار در بازار سرمایه و طلا می‌توانیم چشم‌انداز روشنی را در این بخش ترسیم کنیم و به طور کلی ثباتی که به موجب این توافق در بازار ایجاد می شود به نفع اقتصاد و بخش تولید است.

او با بیان اینکه گردش مالی طلا و جواهر در دنیا حدود ١١٠٠ میلیارد دلار است، اظهار کرد: امروزه کشور ما از این حجم مالی سهمی ندارد.

نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی افزود: با توجه به این میزان ظرفیت می‌توان مشاغل زیادی را در این حوزه ایجاد کرد، چون توسعه مشاغل خانگی از طریق صنعت طلا از جمله مزیت هایی است که فاقد آلایندگی است.

وی خاطر نشان کرد: حدود ٢٠ درصد از منابع سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی کشور در ١٨ شهر قرار دارد.

نامدار زندی بر ضرورت وجود مشوق هایی برای تولیدکنندگان و برندسازی در این صنعت تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه شمش به عنوان ماده اولیه تولید طلا گران به دست تولیدکننده می رسد، تولید هم گران تمام می‌شود که باید در این زمینه حمایت شود و از طرفی تولید مصنوعات صادرات محور نیز مهم ترین موضوع در این میان است.

او همچنین با اشاره به برگزاری هشتمین نمایشگاه بین المللی طلا، نقره، جواهر، ساعت و صنایع وابسته در روزهای پایانی بهمن گفت: در این نمایشگاه از کشورهایی مثل انگلستان، ایتالیا، چین و ترکیه شرکت می‌کنند که با برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها زمینه ای فراهم می‌شود تا بتوانیم تولیدات خود را به دیگر کشورها معرفی کنیم و با تولیدات آنها نیز آشنا شویم.

نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی در عین حال تاکید کرد: برندسازی یکی از موضوعات مهم در این صنعت به شمار می‌رود که در این نمایشگاه مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی همچنین اظهار کرد: با توجه به عدم حمایت از این صنعت، تولید‌کنندگان نمی توانند عملکرد خوبی داشته باشند چراکه تسهیلات ارزان‌ قیمتی در اختیار این بخش قرار نمی‌گیرد و این در حالی است که صادر‌کنندگان در کشورهای دیگر از تسهیلات ارزان برخوردارند و از طرفی معافیت بیمه ای نیز دارند.
منبع:ایسنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.