به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علیاصغر فانی در نشست خبری خود بیمه طلاییدر خصوص شهریه دریافتی از پذیرفتهشدگان در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، اظهار داشت: نیمی از هزینه را آموزش و پرورش و نیمی از هزینه را داوطب پرداخت خواهد کرد همچنین با بانکها برای پرداخت وام مذاکره کردهایم.
وی در خصوص آسیبهای اجتماعی دانشآموزان، عنوان کرد: آموزش وپرورش در بحث آسیبهای اجتماعی تفاهمنامهای را با وزارت کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر دارد و در این رابطه نشریاتی منتشر و در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد البته حوزه آسیبهای اجتماعی کار و تلاش بیشتری نیاز دارد و امیدواریم با مشارکت سایر نهادها در این حوزه اقدام شود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مصوبه شورای عالی رفاه نیز گفت: شورای عالی رفاه نیز مصوبهای دارد که مجموعه نهادهای مختلف از جمله آموزش وپرورش، قوه قضاییه، وزارت رفاه و سازمان بهزیستی برای کاهش آسیبهای اجتماعی دانشآموزان اقدام کنند.
فانی با اشاره به اینکه سیاست اصلی آموزش و پرورش تقویت مدارس دولتی عادی است،گفت: این موضوع منجر میشود دانشآموزان مدارس دولتی با انگیزه بالاتری درس بخوانند. در دولت قبل سیاست توسعه مدارس خاص پیگیری میشد و در این روش دانشآموزان مستعد از طریق آزمون جدا میشوند که منجر به لطمه به مدارس دولتی عادی میشود و در دو سال گذشته این هدف را دنبال کردیم.
وی ادامه داد: در دنیا نسبت تعداد دانشآموز تیزهوش به دانشآموزان عادی شاخصی دارد که در طول سالهای گذشته این شاخص نیز لطمه خورده است و اگر هم ادغامی در بحث مدارس تیزهوشان صورت گرفته است برای نزدیک شدن به استانداردهای جهانی است.
وزیر آموزش و پرورش درخصوص بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیان، گفت: سال گذشته که تعدادی از همکاران را بازنشسته پیش از موعد کردیم، سازمان بازنشستگی ایراد گرفت البته امسال هم این کار را پیگیری میکنیم اما اگر مشکلی در این رابطه پیش آمد، آموزش و پرورش مقصر نیست چرا که سازمان بازنشستگی باید حقوق آنها را پرداخت کند.
فانی در خصوص توزیع شیر در مدارس، بیان کرد: هدفگذاری ما توزیع یک میلیون پاکت شیر در مدارس بود و تا الان 400هزار شیر توزیع کردهایم.
وی در خصوص بیمه طلایی و نارضایتی 70 درصدی فرهنگیان از این بیمه طبق نظرسنجی بعمل آمده توسط وزارت آموزش و پرورش، عنوان کرد: بیمه طلایی از زمانی که به شکل صندوقی اجرا میشود و سقف آن برداشته شده، رضایت نسبی در بین همکاران ایجاد کرده است و گزارشی در خصوص نارضایتی 70 درصدی فرهنگیان به ما اعلام نشده است.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص ساماندهی تعطیلات و کاهش تعطیلات نوروز، گفت: تلاش ما در دولت یازدهم براین بود تا مدارس در بینالتعطیلین، تعطیل نشوند. اما اینکه تعطیلات نوروز کاهش یابد نیاز به بررسیهای بیشتری دارد. چرا که در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در نوروز 1359 و زمان شهید رجایی این تجربه را داشتیم که مدارس در ایام نوروز به اندازه ادارات تعطیل باشند، در آن زمان بنده معلم بودم و زمانی که به کلاس درس رفتم تنها یک سوم دانشآموزان حضور داشتند.
فانی ادامه داد: برای کاهش تعطیلات، محدودیت مصوبه مجلس را داریم و این کار سادهای نیست. البته اولویت ما براین است تا به هیچ وجه مدارس بیدلیل تعطیل نشوند.
وی در خصوص سهم سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجویان و رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال آن، مطرح کرد: شورای سنجش و پذیرش دانشجو که آموزش و پرورش یکی از اعضای آن است این مصوبه را داشته است و هم اکنون مصوبه شورا از سوی دیوان عدالت اداری ابطال شده است به همین دلیل سازمان سنجش استفساریهای را در رابطه با ابهام این قانون از مجلس انجام داده است.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: بودجه آموزش و پرورش درسال 95 بیش از 30 هزار میلیارد تومان است و 4 هزار و 500 میلیارد تومان برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان درنظرگرفته شده است که نیمی از آن مربوط به آموزش و پرورش است.
فانی در خصوص برگزاری آزمون استخدامی توسط وزارت آموزش و پرورش در سال آینده، گفت: تلاش میکنیم تا از طریق برگزاری آزمون استخدامی جذب نیرو داشته باشیم اما باید مجوز آن را از سازمان مدیریت و برنامه ریزی دریافت کنیم که پس از اخذ مجوز جزئیات آن را اعلام خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 5 هزار نفر در دانشگاه فرهنگیان و 5 هزار نفر از طریق آزمون استخدامی جذب شدهاند، بیان کرد: آموزش و پرورش نیاز 10 ساله خود از نیروی انسانی را میداند و براساس این نیاز نسبت به جذب نیرو اقدام میکنیم.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید براینکه بحث خصوصیسازی که هم اکنون از سوی برخی کارشناسان و رسانهها مطرح میشود صحیح نیست، افزود: آموزش و پرورش با ارائه لایحه مدارس غیردولتی به مجلس تلاش میکند تا این مدارس را که 27 سال از عمر آنها میگذرد و قانون آنها آزمایشی است با دائمی شدن، ساماندهی کند.
فانی ادامه داد: خصوصیسازی اصل 44 قانوان اساسی با دائمیشدن قانون مدارس غیردولتی متفاوت است. در این قانون حرف ما این است، اگر فردی میخواهد مدرسه تأسیس کند بتواند این اقدام را انجام دهد.
وی در خصوص سرانه مدارس عنوان کرد: درسال 94 قرار بود از محل فروش گاز، 200 میلیارد تومان به عنوان سرانه به مدارس اختصاص یابد که تاکنون حدود 87 میلیارد تومان آن در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته است و وزارت نفت باید سایر مبلغ را تأمین کند. همچنین برای سال آینده 150 میلیارد تومان به عنوان سرانه مدارس درنظر گرفته شده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/