سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آرتروز خود را با این روش درمان کنید

دبیر انجمن طب فیزیکی و توان‌بخشی ایران راه‌های جدید درمانی برای مقابله با آرتروز را تشریح کرد.

 
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سید احمد رئیس السادات گفت: آرتروز یک بیماری مزمن و پیش‌رونده است که حالت فرسایشی دارد و تاکنون هیچ‌یک از داروهای شیمیایی یا روش‌های فیزیکی نتوانسته‌اند آن را درمان کنند یا جلوی پیشرفت آن را به‌طور کامل بگیرند.
 
وی افزود : ازاین‌رو  دانشمندان با مطالعه روش‌های جدید به دنبال به دست آوردن راهی برای کنترل بیماری به‌جای علاج آن هستند.
 
رئیس السادات ادامه داد: در واقع سعی کلی در مورد آرتروز این است که درد بیمار کاهش یابد و خشکی مفصل او کمتر شود تا عملکرد حرکتی بهتری داشته باشد.
 
عضو هیأت علمی بیمارستان شهید مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت:اولین راه درمان که در مورد آن اتفاق نظر وجود دارد و مبتنی بر شواهد علمی است ، اصلاح الگوی زندگی، کاهش وزن و بهبود انعطاف‌پذیری عضلات مرتبط است.
 
رئیس السادات اضافه کرد : همچنین روش‌های داروئی و فیزیکی دیگری نیز وجود دارد مانند مصرف مسکن های مانند استامینوفن یا مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی مانند ناپروکسن که موقت میزان درد بیمار را کاهش می‌دهد و جنبه درمانی ندارد.
 
وی بابیان این‌که بیشتر بیماران آرتروزی، سالمند هستند  گفت: این دسته از بیماران از داروهای دیگر نیز استفاده می‌کنند که تداخل داروها می‌تواند برای آن‌ها عوارض جانبی به همراه داشته باشد بنابراین به‌کارگیری مناسب روش‌های فیزیکی و توان‌بخشی می‌تواند علاوه بر کنترل علائم سبب کاهش مصرف داروها و آسیب‌های مربوط به آن‌ها شود.
 
رئیس السادات گفت : یکی از روش‌های فیزیکی سرما درمانی است که برای آرتروزهای حاد و دردهای شدید بکار می‌رود.
 
وی ادامه داد: در مورد آرتروزهای مزمن از روش گرمادرمانی عمقی، اولتراسوند و تحریکات الکتریکی و سایر روش‌های طب فیزیکی و فیزیوتراپی استفاده می‌شود.
 
دبیر انجمن طب فیزیکی و توان‌بخشی گفت: لیزرترمانی روش دیگری است که اخیر شایع شده و گزارش‌های مختلف نشان داده است که این روش می‌تواند در کاهش درد و بهبود عملکرد بیماران مؤثر باشد و حتی برخی از روش‌های لیزری می‌تواند در ترمیم آرتروز و غضروف‌های دچار فرسودگی کمک‌کننده باشد .
 
رئیس السادات افزود : البته تحقیقات گسترده‌ای در مورد اینکه تا چه حد این روش می‌تواند درزمینهٔ ترمیم آرتروز کمک‌کننده باشد، در دست انجام است.
 
وی استفاده از وسایل کمک حرکتی مانند عصای مناسب را از دیگر روش‌های فیزیکی مؤثر در بهبود عملکرد حرکتی مناسب بیماران عنوان کرد و گفت : استفاده از زانوبندها ، کفی مناسب به‌خصوص برای افرادی که زانوی پرانتزی دارند مؤثر است.
 
دبیر انجمن طب فیزیکی گفت : برای افرادی که روش‌های دارویی خوراکی و فیزیکی مؤثر نیستند تزریقات داخل مفصلی استروییدها (کورتون) و آمپول های ژله ای (هیالورونیک اسید) اگر به موقع و به‌صورت محدود صورت گیرد ، می‌تواند مؤثر باشد.
 
وی گفت: همچنین روش پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت، به‌عنوان نسل جدیدی از تزریقات داخل مفصلی شناخته می‌شود که طول اثر طولانی‌تری حدود یک سال دارد اما آن‌هم درمان قطعی نیست. مبتلایان به آرتروزهای خفیف و متوسط باسن کمتر از 70 سال که چاق نیستند و دچار کم‌خونی و یا سرطان‌های استخوانی یا خونی نیستند، بهتر می‌توانند از مزایای این روش کمک بگیرند.
 
رئیس السادات استفاده از روش ازن درمانی را یکی از روش‌های جدید در این زمینه عنوان کرد و افزود : این روش برای کاهش درد مبتلایان به آرتروز زانو به کار می‌رود که طی آن در هر هفته یک یا دو تزریق انجام می‌شود .
 
وی خاطرنشان کرد : در تحقیقاتی که اخیر در مرکز تحقیقات طب فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام‌شده، مشاهده‌شده است که استفاده از ازن درمانی و پلاسمای غنی از فاکتور رشد یا PRGF در مبتلایان به آرتروز زانو می‌تواند در کنار سایر روش‌های فیزیکی برای بهبود عملکرد و افزایش کیفیت زندگی بیماران مؤثر باشد.
 
به گفته رایگانی نوزدهمین کنگره سالانه انجمن طب فیزیکی و توان‌بخشی به همت این انجمن و با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی و علوم بهزیستی، شورای اسلامی شهر تهران و پژوهشکده پزشکی و مهندسی جانبازان در روزهای 14 تا 16 بهمن‌ماه در هتل المپیک برگزار می‌شود.
 
 منبع:فارس
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.