سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گروه‌های فعال حقوق بشری می‌گویند؛

فرانسه از حالت فوق‌العاده، علیه مسلمانان استفاده می‌کند

پلیس فرانسه از قانون حالت فوق‌العاده در این کشور که پس از حملات پاریس اعمال شده است، علیه مسلمانان استفاده می‌کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی؛ عفو بین‌الملل روز چهارشنبه (14 بهمن) در گزارشی اعلام کرد وضعیت فوق‌العاده موجب جست‌وجوی بدون مجوز خانه‌ها، صدور صدها دستور مقررات منع رفت‌وآمد و ایجاد مزاحمت برای زندگی تعداد بی‌شماری از مردم فرانسه شده است.

در این گزارش آمده است نیروهای امنیتی به شیوه‌هایی نامتناسب برای مقابله با تهدیدهای تروریستی، افراد را که بیشتر آن‌ها مسلمان هستند، سرکوب می‌کنند.

مارکو پرولینی، نویسنده این گزارش می‌گوید: «مردم وقتی بیدار می‌شوند 20 تا 30 مامور پلیس را می‌بینند که به خانه آن‌ها حمله کرده‌اند، در بسیاری از موارد دست‌بند به دستان آن‌ها زده می‌شود و پلیس اسلحه را به سوی آن‌ها نشانه می‌گیرد.»

وی می‌گوید در اسناد متعدد مربوط به جست‌وجوی خانه به خانه افراد، عبارت «تهدید علیه نظم عمومی و امنیت» دیده می شود.

قانون جدید وضعیت فوق‌العاده به نیروهای پلیس و مقام‌های فرانسوی اجازه می‌دهد تا افراد را بدون محاکمه در خانه‌هایشان حبس کنند و بدون تائید قضایی خانه‌ها را جست‌وجو و وب‌سایت‌های مشکوک را مسدود کنند.  

همچنین بر اساس این قانون، برگزاری تظاهرات در فرانسه ممنوع است. این قانون به پلیس اجازه می‌‌دهد گروه‌ها را به ظن انجام اقدامات تحریک آمیز جدی علیه نظم عمومی منحل کند.

عفو بین‌الملل می‌گوید مسئولان فرانسوی افراد را «به دلایلی بسیار ضعیف» و بر اساس شک و سوءظن به عنوان هدف خود انتخاب می‌کنند.

بررسی دیده‌بان حقوق بشر

دیده‌بان حقوق بشر نیز در مصاحبه‌ای که ماه ژانویه با 18 شهروند فرانسوی انجام داد به نتایج مشابهی رسید.

این نهاد بین‌المللی موارد تخریب اموال مردم به دست پلیس و ضرب‌وشتم اشتباه یک مرد معلول که چهار دندان او شکست را محکوم کرد.

ایزا لگتاس، پژوهش‌گر دیده‌بان حقوق بشر در امور اروپای غربی گفت پلیس و مقامات فرانسوی از اختیارات جدید به روش‌های «توهین‌آمیز، تبعیض‌آمیز و غیرقابل توجیه» استفاده می‌کنند.

برخی مقام‌‎های فرانسوی هم از شیوه اعمال قانون وضعیت عمومی انتقاد کردند. کریستیان توبیرا، وزیر دادگستری فرانسه، در اعتراض به طرح بحث‌برانگیز دولت برای لغو تابیعت تروریست‌هایی فرانسوی که تابیعت کشور دیگر را هم دارند از مقام خود استعفا کرد.

در حملات تروریستی 22 آبان در پاریس 130 نفر کشته و 350 نفر هم زخمی شدند. گروه تروریستی داعش مسئولیت آن حملات را بر عهده گرفت.

پس از این حملات، فرانسه علاوه بر افزایش تدابیر امنیتی در داخل، حملات هوایی خود علیه مواضع داعش در سوریه را تشدید کرده است. 


انتهای پیام/



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.