سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش ضریب بازیافت میدان نفتی اهواز در سایه بکارگیری فناوری روز

رييس پژوهشكده مطالعات مخازن و توسعه ميدان پژوهشگاه صنعت نفت گفت: افزايش توليد و افزايش ضريب بازيافت نهايي ميدان با بکارگیری فناوری روز محقق می‌شود.

محمد كرامتي، رييس پژوهشكده مطالعات مخازن و توسعه ميدان پژوهشگاه صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاكيد بر اين كه نقشه راه ميدان اهواز در سه سطح چاه، مخزن و تاسيسات طراحي و تدوين شده است، گفت: اين نقشه راه به تاييد كميته سياست گذاري وزارت نفت رسيده و هم چنين به وزير نفت ارجاع شده است.

کرامتی تصریح کرد: هم‌اکنون بیش از 27 عنوان فناوری استخراج شده است و اين 27 عنوان چالش‌هاي اصلي افزايش ضريب بازيافت و افزايش توليد از ميدان است بایستی با استفاده از فناوری روز به روزرسانی شود.

رييس پژوهشكده مطالعات مخازن و توسعه ميدان پژوهشگاه صنعت نفت ، به فعاليت‌هاي متفاوت در حوزه فناوري اشاره كرد و گفت: گام نخست شناسايي مشكلات و ارزيابي اطلاعات است، براي نمونه ميدان نفتی اهواز داراي پانصد چاه است و ارزيابي نهايي اين اطلاعات كار بسيار وسيعي است. بنابراین پس از شناسايي مشكلات به روز رساني، مدل‌هاي موجود در راستاي اهداف خاص از اهميت بالايي برخوردار است.

وی تاکید کرد: افزايش توليد و ضريب بازيافت نهايي ميدان، كاهش هزينه‌هاي عملياتي از اهداف طرح مطالعات توسعه يكپارچه ميدان فوق عظيم اهواز بوده و مهم‌ترين هدف اين طرح توسعه فناوري‌هاي ازدياد برداشت يا به عبارتي شناسايي، ارزيابي، به كارگيري و توسعه فناوري در ميدان اهواز است.

كرامتي به ارزيابي فناوري‌ها در فاز شناسايي اشاره كرد و گفت: در اين مرحله اگر فناوري‌هاي مربوط به چالش مورد نظر توسعه يافته باشد و در مرحله بلوغ تكنولوژي باشد نيازي به توسعه آن فناوري نبوده و از فناوري موجود استفاده مي‌كنيم.

وي بر لزوم بومي‌سازي فناوري‌هاي موجود براساس خصوصيات و ويژگي‌هاي مخازن كشور تاكيد كرد و افزود: فناوري‌هايي كه سطوح مختلف بلوغ را طي كرده‌اند و با توجه به ويژگي‌هاي مخزن كشور آن را بومي مي‌كنيم كه اين فناوري‌ها ابتدا در سطح آزمايشگاه و مدل بومي‌سازي مي‌شوند و سپس تا سطح پايلوت پيش رفته و پس از آن فناوري در سطح ميدان اجرايي خواهد شد.

کرامتی در خصوص اجرایی شدن برجام و نقش آن براین صنعت گفت: به طور یقین با شروع برجام بستر برای توسعه این صنعت  هموارتر می‌شود چرا که هم‌اکنون کشور از نظر دانش و فناوری همپای کشورهای خارجی بنابراین انتاقل دانش سبب می‌شود برخی از کمبودها برطرف شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.