به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بهرهبرداری از معدن طلای موته در قلب پناهگاه ارزشمند محیط زیست اصفهان،در پی برخی پژوهش ها نشان از آلودگیهای سیانوری هوای این منطقه و ورود این ترکیبات خطر آفرین به آب و خاک پناهگاه حیات وحش موته دارد،پناهگاهی که پرجمعیت ترین منطقه حفاظت شده از نظر حیات وحش در کشور است،اما حمیدرضا ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ایزوله شدن سیانور استفاده شده در معدن طلای موته را در سدهای باطله مانع از انتشار این مواد خطرناک دانسته و میزان آن را قابل مشاهده نمیداند.
*انتشار سیانور و پیشروی آن در حیات وحش موته
برای استخراج طلای معدن موته از یک ماده سمی به نام سیانور استفاده میشود،به طوریکه سیانور در حضور اکسیژن طلا را حل میکند و از نظر زیست محیطی،فناوری طلا با سیانور و ترکیبات سمی آن موجب آلایندگی خاک و هوا میشود.
حاجی دلیکانی نماینده مردم شاهین شهر دراین باره میگوید: به دلیل فناوری طلا با سیانور در معدن طلای موته،ترکیبات سمی حاصل از این اقدام،موجب آلایندگی خاک و هوا شده اما محیط زیست در این ارتباط هیچ اقدامی انجام نداده است.
اما حمیدرضا ظهرابی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان دراین خصوص معتقد است:سیانور مورد استفاده در معدن طلای موته درسدهای باطله ایزوله نگهداری میشود و از این رو تقریبا آلودگی را به دنبال نخواهد داشت این در حالی است که نتایج یک تحقیق نشان داده،سیانور به دلیل سرزیرشدن رسوبات و نشست آن از دیواره سد باطله که محل انباشت پسماند و رسوبات معدن طلا موته است تا فاصله حدود 75 متر انتشار یافته و در فواصل دورتر آلودگی به سیانور در حد نمونههایی مشاهده شده است.
*خطر مرگ در نزدیکی حیات وحش موته
حالا که ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان آلودگی سیانوری معدن طلا موته را در منطقه حفاظت شده با بیان قابل مشاهده نبودن آن ذکر میکند،آیا حیات وحش پرجمعیتترین منطقه حفاظت شده کشور از نفوذ سیانور و آلودگی خاک و آب در امان خواهند بود؟
وی دراین باره میگوید:سیانور برای حیوانات حفاظت شده موته میتواند بسیار خطرناک باشد ولی این آلودگی اکنون قابل مشاهده نیست.
*نبود مطالعات جامع زیست محیطی در حوزه معادن
طبق منابع علمی باطلههای معادن بسیار سمی بوده و با انحلال آنها،خطر آلودگی کل منطقه را تهدید میکند و حالا که برای استحصال طلا در موته از سیانور استفاده میکنند اسیدهایی در محیط آزاد میشود و آنچه جای تامل دارد،نبود تحقیقات و پژوهشهایی از جانب مسئولان محیط زیست در خصوص بررسی های زمین شناسی و زیست محیطی معادن است.
گفتنی است؛معدن طلا موته در میان معادن اصفهان از برترینها در رعایت مسائل زیست محیطی بوده و پناهگاه حیات وحش موته دارای 478 گونه گیاهی ،25 گونه پستاندار،88 گونه پرنده،25 گونه خزنده و یک گونه دوزیست و دارای شاخصهای جانوری به نام آهوی ایرانی،پلنگ،گربه وحشی،کفتار،گرگ،شغال،روباه،گراز است.
انتهای پیام/