سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشور از واردات گندم بی‌نیاز می‌شود

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با شاره به اینکه واردات گندم در سال جاری حدود یک تا 1.5 میلیون تن بوده است گفت: با توجه به برنامه‌ریزی برای تولید نیازی برای واردات گندم، در سال آینده نخواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری صبح امروز در جمع خبرنگاران گفت: تولید گندم در سال گذشته 10.5 میلیون تن رسید که امسال این رقم به 11.5 میلیون تن رسیده است.

وی در ادامه از افزایش 11 درصدی تولید جو در سال 94-93 خبر داد و گفت: میزان بارندگی در سالجاری 18 درصد کاهش داشته و این در حالیست که و نسبت به سال گذشته 14 درصد بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: افزایش تولید جو، باوجود سرمای پنجم و ششم اردیبهشت ماه امسال، محقق شده است.

وی درباره تولید برنج نیز گفت: علیرغم اینکه سیاست ما، عدم توسعه برنج در برخی از نقاط کشور به غیر از استان های گیلان و مازندران است اما سطح زیرکشت برنج 160هزار هکتار بود؛ با این حال محصول تولیدی از 2.3 میلیون تن شلتوک در سال گذشته، امسال به 2.7 میلون تن افزایش یافت.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، درباره تولید چغندر قند نیز گفت: به دلیل کمبود آب، کشت چغندرقند بهاره محدود شده که این میزان به 94هزار هکتار رسید.

کشاورز، با بیان اینکه کشت پاییزه چغندر قند را در دستور کار داریم، افزود: امسال 4.5 میلیون تن ریشه چغندر قند و یک میلیون و350 هزار تن نیشکر تولید داشتیم.

وی، عملکرد تولید چغندر قند را برای امسال 52 تا 53 تن اعلام کرد و گفت: پارسال میزان تولید چغندرقند 48 تن و این میزان در سال 92 برابر با 42 تن بود.

استقبال از کشت محصولات تراریخته

معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص کشت محصولات تراریخته ، گفت: اگر کشت این محصول بر اساس مجوز رسمی و در کمیته مربوطه که آثار مثبت و منفی آن بررسی شود،‌ با کشت آن موافقم و حتما از آن استقبال می‌کنیم.

وی تاکید کرد: کمیته مربوطه راجع‌به کشت محصولات تراریخته حتماً آثار مثبت و منفی آن را بررسی می‌کند و قطعاً نظرات علمی طرفداران محیط‌زیست و همچنین بهداشت در آن لحاظ می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: متأسفانه هنوز در زمینه کشت محصولات فراریخته حاضر به تعامل ملی نیستیم، بطوری که عده‌ای مخالف و عده‌ای موافق هستند و این مسئله با تندروی حل نمی‌شود.

کشاورز بیان داشت: دنیا به این مسئله رسیده است و در خیلی از کشورها، حتی در کشورهایی که معترضانی نسبت به محصولات کشاورزی تراریخته وجود دارد، این محصول کشت می‌شود.

وی تأکید کرد: البته طبق مقررات و کنوانسیون بین‌المللی واردات هر نوع محصول تراریخته‌ای باید برچسب داشته باشد و مصرف‌کننده از نوع محصولی که مصرف می‌کند، مطلع باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر مباحث اخیر در مورد برنج‌های آلوده و برنج‌های وارداتی و به‌خصوص برنج‌های هندی اظهار داشت: برنج سفید پوست‌کنده به‌طور اصولی و در شرایط متعارف بیش از دو سال قابلیت ماندگاری خوب ندارد.

خوداتکایی 70 درصدی در تولید دانه‌های روغنی تا افق 1404

معاون وزیر جهاد کشاورزی، در رابطه با بذر کلزا، اظهار داشت: در سال‌های قبل برای تأمین بذر دچار نابسامانی بودیم، به‌طوری‌که بذر نامناسب تولید محصول ما را تهدید می‌کرد.

کشاورز با اشاره به اینکه اصلاح بذر حداقل 3 سال کار مستمر می‌طلبد، بیان داشت: در حال حاضر بذر کلزا با تنوع بسیار در دسترس کشاورزان قرار دارد و در این راستا از مشاوران داخلی و خارجی و شرکت‌های پیشرفته خارجی، کمک گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه با برنامه‌های آموزشی برای کشاورزان، دانش کشاورزان برای تولید کلزا افزایش یافته است، گفت: پیش‌بینی می‌شود تولید کلزا ظرف 2 سال آینده رونق خوبی داشته باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: پیش‌بینی می‌شود در بهار سال آینده 140 هزار تن کلزا تولید شود و باتوجه به اینکه تولید کلزا در زمینه افزایش عملکرد برخی محصولات کشاورزی و همچنین پایداری تولید محصولات کشاورزی بسیار اثرگذار است، باید به آن توجه شود.

کشاورز با اشاره به اینکه کشت کلزا حدود 15 درصد موجب افزایش عملکرد محصول در هکتار می‌شود، گفت: توجه به کشت دانه‌های روغنی ازجمله کلزا و سایر دانه‌های روغنی دستور حکومتی است و در رابطه با آن تکلیف شده و مسئولیت داریم.

وی تصریح کرد: مشکلات تولید دانه‌های روغنی را به‌خوبی می‌دانیم، اما با این وجود برنامه‌‌ریزی شده تا 10 سال آینده وابستگی به واردات دانه‌های روغنی کاهش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: پیش‌بینی ما این است که در یک برنامه 10 ساله، با در نظر گرفتن افزایش جمعیت، خوداتکایی در تولید این محصول از 6 درصد کنونی به 7 درصد افزایش یابد.

کشاورز همچنین در مورد معرفی گروه‌های علوفه‌ای جدید بیان داشت: این اقدام وزارتخانه با کمک معاونت‌های زراعت و دام انجام می‌شود و هدف هم افزایش تولید شیر به‌علت نقش اساسی آن در سلامت است.

وی بیان داشت: با معرفی گروه‌های علوفه‌ای جدید ازجمله گیاهی به نام لوپن و سایر گروه‌های علوفه‌ای در صدد هستیم تا تولید شیر را افزایش دهیم.

نتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۲۸ ۱۰ بهمن ۱۳۹۴
شوخی میکنی..