سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

میزبانی جده برای تشنج‌آفرینی منطقه‌ای

سازمان همکاری اسلامی با بیانیه ضدایرانی خود، به‌عنوان بازیچه‌ای در دستان آل‌سعود ایفای نقش کرد.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در شرایطی که تعدادی از کشورهای اسلامی در آتش سلطه‌طلبی و کام‌جویی‌های سردمداران عربی منطقه به کارگردانی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی می‌سوزند، سازمان همکاری اسلامی با چشم‌پوشی از وقایع دردآور جاری در ملل مسلمان؛ به تریبونی برای سخن‌پراکنی سیاست شوم و ضدایرانی خاندان آل‌سعود تبدیل شد. در جریان این نشست که به میزبانی جده برگزار شد، آل‌سعود از حق میزبانی خود برای شعله‌ورتر کردن التهابات مخاصمه دربارسعودی با جمهوری اسلامی ایران نهایت بهره‌برداری و سوءاستفاده را صورت داد. 

*پیشینه سازمان همکاری اسلامی و اهداف شکل‌گیری این نهاد 



سازمان کنفرانس اسلامی معروف به سازمان همکاری اسلامی، دومین سازمان بین‌دولتی پس از سازمان ملل متحد است که دارای 57 عضو از چهر قاره دنیاست. در واقع این سازمان صدای جمعی جهان اسلام و تضمین برای حفاظت و حمایت از منافع جهان اسلام در روح ترویج صلح بین‌المللی و هماهنگی میان افراد مختلف جهان است. سازمان بر اساس تصمیم اجلاس تاریخی که در رباط، پادشاهی مراکش در ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۹ برگزار شد به عنوان یک نتیجه از آتش‌سوزی جنایی مسجد الاقصی در اشغال بیت المقدس تأسیس شد. 

در سال ۱۹۷۰ اولین نشست کنفرانس اسلامی وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده برگزار شد و در جریان آن جده عربستان به‌عنوان دبیرخانه دائمی این نهاد اسلامی برگزیده شد. هم‌چنین منشور یا قانون اساسی سازمان کنفرانس اسلامی طبق ماده ۱۰۲ منشور سازمان ملل متحد در تاریخ ۱ فوریه ۱۹۷۴ به ثبت رسید.  
 
*حمله به سفارت سعودی، بند تکراری حضور عربستان در نشست‌ها 



سازمان همکاری‌های اسلامی در بیانیه پایانی که در هفته گذشته (پنجشنبه) و بعد از نشست وزرای امور خارجه این سازمان صادر شد، تعرض به نمایندگی‌های عربستان در تهران و مشهد را محکوم و آن‌ را نقض آشکار توافقنامه‌ها و قوانین بین المللی عنوان کرد. این در حالی است که مقامات ایرانی بارها و بارها بر حفاظت از اماکن دیپلماتیک عربستان در ایران تاکید داشته‌اند.



می‌توان گفت آل‌سعود با سرپوش گذاشتن بر اقدامات آشکار ضددیپلماسی و صدالبته ناقض‌حقوق‌بشری خود در جریان حمله اتباعش به سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت و حمله اخیر نظامی به سفارت تهران در صنعا که بیشتر به یک حمله نظامی شباهت داشت؛ حمله عده‌ای خودسر که مطابق برخی بررسی های صورت گرفته از سوی معاندان نظام در خارج از کشور رهگیری می‌شد به سفارت این کشور در تهران و مشهد را به عَلَمی تنش‌‌زا برای دست‌یابی به مقاصد ضدایرانی‌اش مبدل کرده است. اقدامی که به بهانه‌ای برای رسمیت بخشیدن به پروژه‌های ایران‌هراسانه غرب و رژیم غاصب صهیونیستی در سطح منطقه تبدیل شده است. 
در ادامه نیز شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی، از اقدامات عربستان در مواجهه با حمله به سفارت و کنسولگری این کشور در ایران حمایت کرد. 
 
*از جنایت‌کار خواندن شیخ نمر تا سکوت خفت‌بار بیشتر کشورهای حاضر در نشست


 
 در این بیانیه ادعا شده است: شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی اظهارات تحریک آمیز ایران در مورد اجرای احکام قضایی صادره علیه شماری از تروریست‌های جنایت‌کار در عربستان را محکوم می کند و آن را مداخله آشکار در امور داخلی این کشور می داند. 
سردمداران جانی و تازه به‌دوران رسیده سعودی پس از اعدام شیخ‌نمر روحانی شیعی برجسته عربستانی که با محکومیت وسیعی از سوی رسانه‌ها، افراد و نیز دولت جمهوری اسلامی ایران مواجه شد، با سرپوش گذاشتن بر این اقدام ضداسلامی در وقاحتی فراتر از حد، آیت‌الله نمر و تعدادی از فعالان حقوق‌بشری عربستان را که تا آخرین لحظه هیچ اقدام ضدامنیتی علیه حاکمیت پادشاهی ریاض صورت نداده بودند؛ "تروریست‌های جنایت‌کار" خواند.  این سازمان در بیانیه فرمایشی خود که با اعمال نفوذ سعودی‌ها صادر شد، آنچه را که مداخله ایران در امور داخلی کشورهای منطقه از جمله بحرین، یمن، سوریه و سومالی و تداوم حمایت از تروریسم خوانده شده محکوم کرد. 




اين سازمان که تاکنون کمتر به وظایف اسلامی خود جامه عمل پوشانده در حالی ايران را با ادعاهای بی‌اساس، از جمله مداخله در امور ديگر كشورها محكوم كرده است كه چشم خود را بر روی جنايات عربستان از آتش جنگ در سوریه تا ریختن بمب‌های حقوق‌بشر غربی‌ بر سر مردم بی دفاع یمن بسته است! البته باید گفت که دلارهای نفتی ریاض در تامین هزینه‌های اقدامات تروریستی و جنگ در سوریه، عراق و یمن تا عهده‌داری جنگ‌های نیابتی با خوش‌خدمتی‌های منصب‌داران حکومت سلمان، موجب تداوم هتاکی‌های آل‌سعود در نشست‌های این‌چنینی شده است. 


 
از سويي ديگر، توهم خود بزرگ‌بینی خاندان سعودی باعث شده که ریاض، جرات جسارت به جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند. نکته مهم دیگر این است در حالی مقامات سعودی علیه ایران لفاظی می‌کنند که بزرگترین و قدرتمندترین کشورها نیز هنگامی که نام ایران مطرح می‌شود، با احتیاط و احترام درباره آن سخن می‌گویند. 

*واکنش لبنان و الجزایر به بیانیه ضدایرانی  
اعضای هیئت ایرانی با صدور این بیانیه مخالفت کرد و هیئت لبنانی نیز آن را تایید نکرد. هیئت الجزایری نیز بر بند مربوط به حمایت از اقدام عربستان مبنی بر قطع روابط با تهران ایراد گرفت. 

*عادل الجبیر ; کارگردان بیانیه ضد ایرانی نشست جده 




"وحیداحمدی" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس شورای اسلامی پیرامون نشست اخیر جده اظهار داشت: از قبل هم مشخص بود که با ترکیب شورای‌همکاری‌اسلامی به همراه لابی سعودی‌ها و تغذیه برخی کشورها از منابع مالی ریاض چنین بیانیه ضد ایرانی آماده و منتشر شود. 
وی تاکید کرد: آنچه که در سفارت عربستان اتفاق افتاد، مورد تایید مسئولان جمهوری اسلامی نبوده و نخواهد بود اما این موضوع نفی‌کننده مسئولیت سعودی‌ها در هزینه کردن برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان و تربیت تروریست‌ها نمی شود. باید آل سعود به خود بیایند و رویه غلط را اصلاح کند و گرنه این روند، روندی نیست که آنها را نجات دهد. 



در حالی‌که دشمنان امت اسلامی همه تلاش خود را برای ضربه زدن بر پیکره وحدت مسلمانان صرف می‌کنند، عربستان سعودی با اعمال سیاست‌های صهیونیسم‌محور خود قصد دارد با به بیراهه کشاندن محور گردهمایی‌های اسلامی در مبارزه با صهیونیسم و شعب عربی آن در منطقه، ایران را که تنها عامل افزایش ثبات و امنیت در منطقه می‌باشد مورد هجمه قرار داده و عامل تنش معرفی کند. 

 

گزارش از: وحید امیدی‌موحد 
 
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.