رای الیوم: به عربستان توصیه می کنیم با ایران گفتگو کند/آمریکا حامی اول تروریسم است

روزنامه رای الیوم با اشاره به سفر اخیر جان کری وزیر امور خارجه آمریکا عربستان سعودی، از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خواست تا آمریکا را که حامی اول تروریسم است و از پشت به آنها خنجر زده، فراموش کنند ودر عوض با ایران وارد گفتگو شوند .

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از روزنامه رای الیوم، "عبدالباری عطوان" نویسنده و تحلیلگر برجسته عرب در مقاله ای در این روزنامه که سردبیری آن را بر عهده دارد، به عربستان سعودی توصیه کرد تا سفارت خود در تهران را بازگشایی کند.

عطوان افزود: یکی از مسئولان امریکایی که همراه کری به ریاض رفته است در سخنانی گفت :امیدواریم عربستان سفارت خود را در تهران بازگشایی کند و ایرانی‌ها و سعودی‌ها به راهی برای همزیستی دست یابند.

این سخنان در واقع دعوت یا نصیحت به عربستان برای گفتگو با ایران و حل همه موضوعات لاینحل است درست همانطور که دولت آمریکا و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به استثنای آلمان با ایران مذاکره کردند. این مسئول آمریکایی خواست با زبان بی زبانی بگوید که آیا شما از آمریکا و این پنج کشور بزرگتر یا قدرتمندتر هستید؟ اگر خود را برتر می دانید بفرمایید این گوی واین میدان.

بیایید کانال‌های گفتگو با ایران را باز کنید و درباره همه مسائل لاینحل به تفاهم برسید و همزمان به دنبال قدرت بیشتر باشید . آمریکا را که از پشت به شما خنجر زد، فراموش کنید. روی پای خودتان بایستید و تسلیحات، و پوشاک و نیازهایتان را خودتان تولید نمایید.

مگر شما نبودید که طرح صلح به اسرائیل ارایه کردید وچیزی جز بی توجهی و تحقیر نصیبتان نشد . چه اشکالی دارد که همین کار را با کشور همسایه مسلمان خود (ایران) انجام دهید؟

عطوان افزود: در شرایط کنونی نه آمریکا خود را درگیر جنگ‌های عربستان و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خواهد کرد ونه دیگران. دیگر امکان تکرار جنگ کویت وجود ندارد زیرا آمریکا دیگر نیازی به نفت خاورمیانه ندارد و خزانه‌ها پس از کاهش قیمت نفت خالی شده است و همه یا اکثر کشورهای منطقه به سیاست ریاضت اقتصادی و وام گرفتن روی آورده اند.

علاوه بر این، روسیه به ریاست ولادیمیر پوتین ابر قدرت جدیدی است که قدرت خود را باز یافته ویا در حال بازیابی جایگاهش است وبا قدرت به خاورمیانه بازگشته وبه رقیبی قوی برای آمریکا تبدیل شده گشته است.

مسئولان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس باید درک کنند که در سیاست خارجی آمریکا منافع حرف و اول و آخر را می زند نه ارزشها وگرنه کری و دستیارانش به مدت شش ماه درکشور عمان با ایران مذاکره نمی کردند و در همان حال ناوهای هواپیمابر آنها در خلیج فارس مستقر بود و واشنگتن دهها میلیارد دلار سلاح می فروخت تا وانمود کند جنگ نزدیک است.

این مطلب را با استناد به اظهارات عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در کنفرانس مطبوعاتی با کری می گوییم. الجبیر در این کنفرانس گفت: من آمریکا را در کنار ایران نمی‌بینم. این در حالی است که الجبیر ایستادن امریکا در کنار اسرائیل را امری عادی می داند.

الجبیر با این سخن خود اشتباه بزرگی مرتکب شد. او فراموش کرد یا خود را به فراموشی زد که خود آمریکا حامی اول تروریسم به شمار می رود زیرا وقتی هم قویترین هم پیمان عربستان و سایر اعراب حوزه خلیج فارس بود، از تروریسم اسرائیل حمایت کرد و همچنان هم حمایت می کند. آمریکا بود که یک میلیون عراقی را در جریان اشغال این کشور به کشتن داد. آمریکا بود که موجب رشد تروریسم در افغانستان، عراق ، لیبی و سوریه شد زیرا موجب ضعف وناتوانی پنج کشور عربی شد.

عطوان نوشت: به عقیده ما گفته های جان کری در جریان سفر به ریاض نه تنها نگرانی عربستان و سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را برطرف نکرد بلکه آن را به یک افسردگی مزمن و حمله عصبی تبدیل کرد.

این سفر برای اطمینان دادن به هم پیمانان عرب آمریکا در حوزه خلیج فارس و برطرف کردن نگرانی آنها بدنبال رفع تحریم های ایران و احتمال گرایش آمریکا به سمت ایران و دور شدن از دوستان قدیمی اش که بیش از 60 سال با آنها همکاری داشت صورت گرفت.

آمریکا گفت وگو با ایران را انتخاب کرد زیرا نمی خواست علیه کشوری وارد جنگ شود که بخش اعظم تسلیحاتش را خودش تولید می کند و جایگاه صنعتی قوی دارد و قادر است سالها و چه بسا دهه‌ها از خود دفاع کند و با برگه‌های برنده بین المللی و منطقه ای که در اختیار دارد با قدرت‌های بزرگ بازی کند و اعضای پارلمان و رئیس جمهور خود را از طریق انتخابات ورای مستقیم مردم انتخاب می‌کند.

این سوال اینجاست مگر عربستان ودیگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس ائتلافی متشکل از 10 کشور برای حمله به یمن تشکیل ندادند . مگر یک ائتلاف اسلامی دیگر ایجاد نکردند وبا ترکیه شورای همکاری راهبردی تشکیل ندادند. پس چرا اکنون اینهمه نگران هستند چرا باید کری برود و به آنها اطمینان دهد ؟



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.