حجت الاسلام محمدعلی صالحی در دیدار با جمعی از نخبگان دانشجو و دانش آموز کشور افغانستان و مقیم ایران اظهار کرد: با توانمند سازی نخبگان پناهنده در ایران آنها می توانند در بازسازی کشورشان نقش بسزایی ایفا کرده و در راستای خدمات متقابل فعالیت داشته باشند.
وی افزود: نخبه هایی که در حال حاضر در کشورایران مقیم هستند پس از فراگیری علم و دانش در جمهوری اسلامی ایران سرمایه های ارزنده ای برای آبادانی کشورشان محسوب می شوند.
حجت الاسلام صالحی ادامه داد: کشور ایران تاکنون خدمات بزرگی برای توانمندسازی به پناهندگان افغانستان ارائه کرده است.
۱۵۰ هزار پناهنده کشور افغانستان در خراسان رضوی ساکن هستند
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی نیز بیان کرد: ۱۵۰ هزار پناهنده افغانی در استان خراسان رضوی ساکن هستند و به لحاظ آماری این استان بعد از تهران بیشترین پناهنده را در خود جای داده است .
محمد عجمی بیان کرد: ۶۰ هزار دانش آموز تابعه کشور افغانستان در استان خراسان رضوی تحصیل می کنند و برنامه های فرهنگی، آموزشی و حرفه آموزی توسط سازمان ملل و امور اتباع اجرا می شود.
وی گفت: اتباعی که دارای کارت آمایش هستند در صورت بازگشت به کشورشان از کمک های نقدی و جنسی کمیساریای سازمان ملل بهره مند خواهند شد و این اقدامات در مرز دوغارون انجام می شود.
عجمی افزود: دوغارون نزدیک ترین مرز به کشور افغانستان است و اتباعی که به صورت داوطلبانه قصد بازگشت را داشته باشند به اردگاه فریمان منتقل و سپس به مرز دوغارون و طی مراحل اداری به کشورشان منتقل می شوند.
وی گفت: ۸۵ درصد از مهاجرین کشور افغانستان بعد از فراگیری آموزش های لازم از جمله خطرات مین که توسط جمعیت هلال احمر انجام می گیرد از مرز دوغارون به کشورشان باز می گردند.
منبع: مهر
انتهای پیام/