سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ناسا میخواهد در مریخ سیب زمینی بکارد!

اگر فیلم مریخی ( The Martian ) را دیده باشید، حتما می دانید که مارک واتنی ، فضانوردی بود که به تصور اینکه بر اثر حادثه ای در مریخ کشته شده بود ، توسط دیگر فضانوردانی که به این سیاره رفته بودند در مریخ جا گذاشته شد و وی برای ادامه حیات دست به کاشت سیب زمینی در این سیاره زد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر فیلم مریخی ( The Martian ) را دیده باشید، حتما می دانید که مارک واتنی ، فضانوردی بود که به تصور اینکه بر اثر حادثه ای در مریخ کشته شده بود ، توسط دیگر فضانوردانی که به این سیاره رفته بودند در مریخ جا گذاشته شد و وی برای ادامه حیات دست به کاشت سیب زمینی در این سیاره زد.با اینکه سفر انسان به مریخ در حال حاضر تنها در فیلم های علمی تخیلی نظیر همین فیلم، امکان پذیر است، اما به نظر می رسد که ناسا واقعا قصد دارد در این سیاره سیب زمینی بکارد !

هم اکنون صد‌ها میلیون نفر در گوشه و کنار جهان از سوء تغذیه و گرسنگی رنج می‌برند و با ادامه روند تغییرات آب و هوایی و ایجاد خطر در ذخیره مواد غذایی، تعداد آن‌ها بیشتر هم خواهد شد.تکنیک‌های جدید کشاورزی و ربات‌ها به بالا آوردن سطح کارایی مزارع کمک خواهد کرد اما اگر زمانی اوضاع خیلی وخیم شود باید بدانیم که کدام محصولات بیشتر به درد ما می‌خورند: ارزانی، مغذی بودن و وفق یافتن با شرایط مختلف مهم ترین ویژگی‌ها هستند. مرکز بین المللی سیب زمینی در پرو (CIP) یک ایده عجیب و دیوانه وار دارد: کاشتن سیب زمینی در مریخ، درست مثل مارک واتنی در فیلم مریخی.

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد ، در این فیلم، واتنی گیاه شناسی عضو گروه اعزامی ناسا به مریخ است. یک طوفان گروه را غافل گیر و مجبور به ترک سریع مریخ می‌کند. در این میان واتنی که مغلوب طوفان شده و تصور می‌شود مرده است، در مریخ جا می‌ماند. وقتی او به هوش می‌آید، تنها موجود زنده روی تمام سیاره است. خسته و ناتوان، واتنی کاری را می‌کند که هر گیاه شناس دیگری در آن شرایط انجام می‌داد: سیب زمینی پرورش می‌دهد و یک سری ویدئو از کار‌های خود می‌سازد.

گلخانه کاشت سیب زمین مارک واتنی در مریخ.فیلم مریخی ( The Martian ) اثر ریدلی اسکات

حالا در زندگی واقعی، ناسا در هدف کاشت سیب زمینی زیر یک سقف کنترل شده روی مریخ باCIP  همراه شده است. چرا؟ چون سیب زمینی به شدت وفق پذیر و مقوی است. این گیاه منبع خوبی برای ویتامین C ، آهن و روی و حاوی مواد مغذی است. جوئل رنک (Joel Ranck)، رییس ارتباطاتCIP  می‌گوید: "برای شناخت تغییرات آب و هوا چه کاری بهتر از کاشتن محصولات در سیاره ای که ۲ میلیارد سال پیش مرده است؟ مردم باید بدانند که اگر در شرایط سخت روی مریخ سیب زمینی پرورش دهیم، می‌توانیم جان افراد بسیاری را روی زمین نجات دهیم.”

حالا تیم نقشه کاشت سیب زمینی در یک محیط شبیه به مریخ را اینجا روی زمین دارد. آن‌ها از خاک بیابان Pampas de La Joya در پرو (که بسیار شبیه خاک روی مریخ است) استفاده و شرایط جو مریخ را نیز برقرار خواهند کرد، جوی که شامل ۹۵ درصد کربن دی اکسید است. بر اساس تحقیقات، این میزان افزایش کربن دی اکسید می‌تواند محصولاتی بین ۲ تا ۴ برابر اندازه معمولی را به وجود بیاورد. اگر این آزمایش موفقیت آمیز باشد، احتمالا اجازه انجام اولین کشاورزی ماورای زمینی روی خاک سیاره سرخ داده خواهد شد.

کریس مک کی (Chris McK)، سیاره شناسی در مرکز تحقیقاتی Ames ناسا می‌گوید: "ایده پرورش محصولات برای انسان‌ها در فضا می‌تواند خیلی زود به واقعیت تبدیل شود.”


آیا انسان‌ها و یا ربات‌ها شروع به کشاورزی در مارس خواهند کرد؟ بعضی‌ها عقیده دارند که نه، زیرا دلیلی برای آن وجود ندارد، نه حداقل دلیلی که ناسا یا CIP ادعا می‌کند. اگر واقعا سیب زمینی روی مریخ پرورش داده شود، باید آزمایش هایی روی آن انجام بگیرد. خوردن سیب زمینی رادیواکتیو هیچ سودی ندارد و صرف صد‌ها میلیون روی این پروژه در حالی که می‌تواند همان کار را روی زمین انجام داد بی فایده است. این پروژه کمی رنگ و بوی تبلیغاتی دارد زیرا تمام آن توسط ویل راست (Will Rust)، مدیر نوآوری  شرکت Memac Ogilvy Dubai رهبری می‌شود که به عنوان مرد تبلیغات هم شناخته می‌شود. بالا بردن آگاهی مردم درباره خطراتی که بر اثر تغییرات آب و هوا برای ذخایر غذایی جهان به وجود می‌آید ماموریت مهمی است. اما همراهی با یک موج هالیوودی احتمالا بهترین راه حل نیست. چه اتفاقی می‌افتد وقتی ۲ سال دیگر کسی این فیلم را به خاطر ندارد و ناسا برای کاشت سیب زمینی آن هم جایی ۵۴٫۶ کیلومتر دورتر از زمین، تقاضای پول می‌کند؟
منبع: وب سایت گجت نیوز
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.