به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پیش از سال 2006 عنوان نهمین سیاره به پلوتو اختصاص داشت اما در آنسال دانشمندان انجمن بین المللی اخترشناسی با استفاده از تسلکوپهای قدرتمند و اندازه گیری قطر این سیاره به این نتیجه رسیدند که پلوتو یکی از اجرام موجود در کمربند ورای مدار نپتون است و اندازه های یک سیاره را ندارد.
بنابراین گزارش ،نهمین سیارۀ ایکس تاکنون توسط هیچ تلسکوپی رویت نشده و کاشفان آن میگویند با استفاده از محاسبات مربوط به حرکت سیاره ها و دیگر اجرام آسمانی منظومۀ شمسی به وجود این سیاره که حتی از پلوتو هم دورتر است، پی بردهاند. نهمین سیاره هر 10 هزار سال یکبار به دور خورشید میچرخد و به همین دلیل هم تاکنون هیچ فرد یا تلسکوپی موفق به رویت آن نشده است.
انتشار این خبر سازمان مطالعات فضایی ژاپن را به استفاده از «سوبارو»، بزرگترین تلسکوپ جهان که در هاوایی قرار دارد، ترغیب کرده است اما با توجه به دوری نهمین سیاره، معلوم نیست آیا این تلسکوپ در رویت این سیاره موفق باشد یا اینکه سازمانهای فضایی ساخت یک تلسکوپ بزرگتر را برای دیدن این سیاره در دستور کار خود قرار می دهند.
این نخستین بار نیست که یک سیاره بدون دیده شدن و با استفاده از محاسبات ستاره شناسی کشف می شود. در سال 1846 نیز اوربن لووریه، ستاره شناس فرانسوی با مطالعۀ اختلالاتی که در مدار اورانوس پیش می آمد، توانست سیاره نپتون را کشف کند.
یکسال پس از آن بود که رصدخانۀ برلین توانست نپتون را به فاصلۀ یک درجه از مداری که ستاره شناس فرانسوی ترسیم کرده بود، رویت کند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/