سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سمنان؛

زبان سمنانی در فهرست میراث معنوی كشور ثبت شد

فارسي، ترکي، کردي، بلوچي، ارمني و عربي از جمله زبان هاي شناخته شده در ايران هستند و اضافه شدن زبان سمناني به اين رديف، اهميت بالايي دارد.


به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از سمنان، سرپرست اداره ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري شهرستان سمنان گفت: زبان سمناني در فهرست ميراث معنوي كشور به ثبت رسيد.

آرزو گلكار گفت: براي نخستين بار، زبان سمناني در جلسه ثبت ميراث معنوي كشور، به ثبت رسيد و دستاورد بزرگي در حوزه ثبت ميراث معنوي براي سمنان رقم خورد.

وي با بيان اينكه ثبت زبان سمناني از اهميت بالايي برخوردار است، گفت: فارسي، ترکي، کردي، بلوچي، ارمني و عربي از جمله زبان هاي شناخته شده در ايران هستند و اضافه شدن زبان سمناني به اين رديف، اهميت بالايي دارد.

گلكار گفت: زماني كه فهم مشترك از صحبت بين دو نفر از طرق كلامي و با توسل به ايما و اشاره برقرار نشود، گفته مي‌شود كه دو نفر با دو زبان مختلف صحبت مي‌کنند. 

وي استان سمنان را جزيره لهجه‌ها و گويش‌ها دانست و گفت: ثبت زبان سمناني، زمينه ثبت ساير گويش‌ها و لهجه هاي منطقه سمنان را فراهم مي‌كند.

گلكار از ثبت گولاچ (تكنيك‌هاي پخت نان آئين برات شهرستان سمنان) در فهرست ميراث معنوي خبر داد و افزود: اين پرونده نيز در جلسه اخير ثبت آثار معنوي به ثبت رسيد.

پيش از اين 61 اثر معنوي استان سمنان شامل مراسم معنوي، صنايع دستي، فنون سنتي و ... در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.

مراسم گل غلتان نوزاد در دامغان، نذر سمنو پزان در سمنان، تهيه آب دعا در شاهرود، آئين‌هاي مرتبط با ازدواج در استان، نخل‌گرداني در مهديشهر و شهميرزاد از جمله مراسم معنوي استان سمنان است كه در فهرست ملي ثبت شده اند.

انتهای پیام/ب
برچسب ها: سمنان ، زبان ، میراث
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.