سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یاسوج ؛

ریشه کنی نزاع های دسته جمعی نیازمند مشارکت همگانی

ریشه کنی پدیده اجتماعی نزاع های دسته جمعی به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی در شهرستانهای گچساران و باشت نیازمند مشارکت بیشترخانواده هادرآموزش ریش سفیدان برای ایجاد صلح و آشتی در هنگام بروز اختلاف هاست

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛اگرچه براساس آمار مراجع قضایی کهگیلویه و بویراحمد میزان نزاع های دسته جمعی امسال دراین استان کاهش داشته اما با توجه به آسیب های حاصل از این پدیده زشت باید عزمی عمومی برای ریشه کنی آن ایجاد شود.

بررسی کارشناسان علوم اجتماعی نشان می دهد که افراد کم سواد، ساکنان مناطق روستایی و جوانان کم سن و سال بیشترین جامعه آماری شرکت کننده در نزاع های دسته جمعی را تشکیل می دهند.

متخصصان علوم اجتماعی می گویند: بروز نزاع های دسته جمعی محصول فاکتورهای جامعه شناسی و روان شناختی است که می توان برای ریشه کنی آن با تحلیلی محتوایی، ریشه ای و عمیق بر روی جوانب مختلف آن کار پژوهشی انجام داد.

براساس آمار اختلاف بر روی زمین های ملکی زراعی، شوخی ها و بی­احترامی­های کلامی، مسائل مالی، اختلافات قدیمی و خانوادگی از عوامل مهم بروز نزاع های دسته جمعی هستند.

برپایی همایش صلح و دوستی روزهای اخیر که در گچساران شکل گرفت بستری فرهنگی برای کاهش این آسیب است.

 وقتی یکی از اعضای خانواده مکاریان که جوان 25 ساله خود را سه سال پیش در یک قتل عمد از دست داده بود ،گفت: لذتی که در بخشش هست در انتقام نیست و اقدام به بخشش قاتل فرزند خود کردند، می توان گفت با بالا بردن آستانه تحمل در مشکلات می توان به جای افزودن بر دامنه اختلافات زمینه همدلی بیشتری را فراهم کرد.

از سوی دیگر تحقق این امرنشانگر اثربخشی تعامل دستگاه های اجرایی و ریش سفیدان برای اصلاح بین مردم قبل از جدی شدن اختلافات است.

اقدامی که زمینه صلح و دوستی بیشتر بین مردم شهرستان های بهبهان، گچساران و دهدشت را فراهم کرد

منجر به بخشش شدن پنج قتل عمد و غیرعمد از سال گذشته تاکنون با پادرمیانی شورای ذات البین این شهرستان گواهی دیگر بر کارساز بودن تعامل برای کاهش اختلاف ها است.

در این میان استفاده از سلاح های گرم امکان خسارت های جبران ناپذیر جانی و مصدوم شدن شدید در درگیری ها را بیشتر می کند.
همین بک هفته پیش سه جوان روستایی در شهرستان باشت که در یک درگیری دسته جمعی شرکت داشتند به شدت مصدوم شدند.
یکی از این مصدومان 13 تیر به کمک جراحان از بدنش خارج شد و دو نفر دیگر برای درمان به استان خوزستان اعزام شدند که توجه به این مصداق که مشت نمونه خروار است، ضرورت توجه به مقوله فرهنگ سازی در موردنزاع های دسته جمعی را افزایش داده است.

نگاهی به مواهب خدادادی موجود در گچساران از نفت، گیاهان دارویی، آب، نزدیکی به بنادر که زمینه جذب سرمایه گذاری را ایجاد کرده است، لزوم همت همگانی برای توسعه امنیت اجتماعی را دوچندان کرده است.

به نظر می رسد عزم مسئولان برای توسعه اجتماعی و اقتصادی منطقه ، توزیع عادلانه منابع و امکانات اجتماعی و اقتصادی به ویژه در مناطق روستایی،نهادینه کردن فرهنگ پیشگیری از قانون گریزی، پارتی بازی و طایفه بازی راهکاری هایی برای کاهش این آسیب اجتماعی است.

انتهای پیام/گ
برچسب ها: ریشه کنی ، نزاع ، مشارکت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.