سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستیابی محققان ایرانی موفق به استفاده از عصاره گیاهان

امکان استفاده از عصاره گیاهی برای سنتز نانوذرات پرکاربرد دی اکسید تیتانیوم، برای تولید نانوذرات با سرعت و بازده بالاتر و آلودگی زیست محیطی کمتر فراهم شد.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،ازقم، محمود نصرالله زاده از محققان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: امروزه حفظ محیط زیست یکی از دغدغه های عمده دانشمندان علوم مختلف است؛ در این بین، به دلیل تأثیر مستقیم صنایع شیمیایی بر محیط زیست، تلاش شیمیدانان بر ارائه روش هایی برای سنتز مواد متمرکز شده است که آلودگی شیمیایی کمتر و سازگاری زیست محیطی بیشتری داشته باشند.

نصرالله زاده بیان کرد: با توجه به رشد روزافزون استفاده از نانوذرات فلزی و اکسید های آنها در شاخه های مختلف علوم، تحقیقات زیادی در زمینه سنتز و پایدارکردن این نانوذرات صورت گرفته است و روش های متفاوتی مانند روش های رادیویی، تجزیه شیمیایی و تجزیه گرمایی برای سنتز نانوذرات فلزی و اکسید های آنها وجود دارد که بسیاری از آنها زمان بر و پرهزینه هستند. 

وی افزود: این درحالی است که روش سنتز نانوذرات استفاده شده در این طرح، در مقایسه با سایر روش ها منجر به تولید نانوذرات با سرعتی بالاتر، بازدهی بیشتر و ابعاد کوچک تر شده است.

نصرالله زاده گفت: در صورت تکمیل فاز مطالعاتی و دستیابی به تولید انبوه، از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم می توان در حوزه های مختلفی از جمله پزشکی و داروسازی و علم مواد استفاده کرد؛ این نانوذرات همچنین به دلیل برخورداری از پایداری مناسب، غیرسمی بودن و فعالیت فوتوکاتالیستی جالب خود در تجزیه مواد آلی و تصفیه آب و پساب نیز کاربرد دارند.

به گفته وی، روش بکاررفته در این تحقیق برخلاف روش های شیمیایی، بر طبق استانداردهای جهانی شیمی است. 

وی گفت: یکی از مشکلات روش های قبلی، عدم پایداری نانوذرات سنتزی است، اما بررسی پایداری نانوذرات سنتزی در این طرح نشان داده است که حتی بعد از دو ماه هیچگونه تغییری در ساختار این نانوذرات رخ نمی دهد.

نتایج این تحقیق در نشریه Ceramics International منتشر شده است.

انتهای پیام/پ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.