سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قطار فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی به ایستگاه اشتغال نرسید

چند سالی است که آمار فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی افزایش یافته اما انتظار می‌رود مسئولین همزمان با توسعه تحصیلات تکمیلی بستر اشتغال این فارغ‌التحصیلان را فراهم می‌کردند اما آمارها نشان می‌دهد این اتفاق نیفتاده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید برای شما هم پیش آمده باشد از کنار دکه‌های روزنامه فروشی عبور کنید و فردی را ببینید که روزنامه‌ای در دست دارد که کاری با تیترهای جذاب و خبرهای داغ روزنامه‌ ندارد و با دقتی فراوان مبهوت صفحات نیازمندی‌های روزنامه است. 

شاید سوالی در ذهنتان پیش بیاید که این فرد در جست و جوی چه چیزی در صفحات نیازمندی‌ است؟ همین سوال ما را کنجکاو کرد که با چند نفر از این افراد گفت‌وگو کنیم. 

دکترای بیکار بیش از ظرفیت استادیوم آزادی 
برای بررسی این موضوع سری به دانشگاه تربیت مدرس زدیم و با چند نفر از دانشجویان مقطع دکتری صحبت کردیم امید 27 ساله که دانشجوی دکترای مهندسی معدن است به ما گفت با اصرار اطرافیان و امید برای پیدا کردن کار تحصیل در مقاطع تکمیلی را ادامه داده، اما حالا که در‌حال فارغ التحصیلی و درجست و جوی کار است با در بسته مواجه شده و کار در رشته‌ی تحصیلی‌اش را آرزوی دست نیافتی خود می‌داند.

علی که 29 سال دارد و برای کارهای فارغ‌التحصیلی اش در مقطع دکترای علوم سیاسی به دانشگاه مراجعه کرده بود می‌گفت هر روز با خرید روزنامه‌ای صبح را شروع می‌کنم دیگر امیدی ندارم که کار مرتبط با تخصصم پیدا کنم با اینکه به ماهی 1 میلیون هم راضیم ولی واقعا شغلی نیست.

این در حالیست که طبق اعلام مرکز آمار کشور 110 هزار بیکار در مقطع دکترا در جست و جو شغلی مناسب با رشته‌ی تحصیلی خود هستند. 

تاثیر بیکاری بر کاهش داوطلب دکترای 95 
فارغ‌التحصیلان آزمون 95 تقاضای دکترای کاهش یافت 
حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش از ثبت نام 158 هزار و 95 نفر در آزمون دکترای سال 95 خبر داد و افزود: با توجه به اینکه در سال گذشته متقاضیان آزمون دکترا به 201 هزار نفر رسیده بود، تعداد داوطلبان سال 95، 21 درصد کاهش داشته است. 

بیکاری دکتری فنی را ضربه فنی می‌کند 
بر اساس آخرین آمار وزارت کار بالاترین تعداد بیکاران در تحصیلات تکمیلی در رشته‌های صنعت و فرآوری (رشته‌های فنی غیر مهندسی‌) ، تولید و ساخت، علوم پایه، علوم اجتماعی، بازرگانی،‌حقوق، علوم انسانی و هنر بوده‌اند. 

علی ربیعی وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی مدتی پیش نرخ بیکاری را بالاتر از نرخ مشارکت دانست و تصریح کرد: تمایل به کار با تعداد بیکاران تناسب ندارد و نرخ بالای بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌تواند تبعات منفی بسیار را نه تنها از لحاظ اقتصادی برای کشور به دنبال داشته باشد بلکه می‌تواند زمینه ساز یک بحران اجتماعی نیز شود. 

رونق بازار بیکاری هر روز بیشتر از دیروز 
دکتر محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران در خصوص علت افزایش بی‌رویه بیکاری فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی اظهار کرد: پذیرش و توسعه بی‌رویه رشته‌های دانشگاهی دانشجو صدمه بزرگی به بازار کار کشور وارد کرده که فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی بیش از حد نیاز تقاضای بازار کار هستند یا اینقدر پذیرش نداشته باشند و یا اگر واقعا به آنها نیاز است پس چرا کار نیست؟ 

علی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران در این خصوص بیان کرد: دانشگاه‌ها بدون داشتن استاد و امکانات لازم و کافی تعداد زیادی دانشجو می‌پذیرند که بسیاری از رساله‌های دکتری از منابع میدان انقلاب کپی می‌شود. 

در این میان دانشجویان و مسئولان نیز راهکارهایی برای این حجم بیکاری دارند که به گفته ی آنها مورد توجه قرار نگرفته است، برخی از این فارغ‌التحصیلان می‌گویند که باید خط و مشی تهیه شود تا دانشجو متناسب با هر سطح تحصیلی دانشگاهی در رده شغلی مشغول به کار  شود. 

پذیرش دانشجو بر مبنای نیاز بازار کار 
دکتر محمد علی برخورداری رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در زمینه مشکلات فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاه‌ها بیان کرد: مبنای پذیرش دانشجو در کشور باید بر مبنای نیاز واولویت‌های کشور و منطقه باشد که این اتفاق در حال حاضر رخ نداده است. 

طرح آمایش درمان بیکاری فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی 
دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزش وزارت علوم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران از طرح آمایش آموزش عالی خبر داد و افزود: این طرح در دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است و آمارها نیز در این خصوص ارائه شده‌اند که امیدوار هستیم بعد از تصویب طرح آمایش آموزش عالی در روند پذیرش دانشجو و گشایش رشته‌ها در آینده تغییراتی را شاهد باشیم و جذب دانشجو در برخی رشته‌های با پذیرش بالا کاهش یابد. 

حال اینطور که آمارها نشان می‌دهد هر چه زودتر برای حل معضل دانشجویان بیکار اقدامی صورت گیرد باز هم دیر است. 

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.