به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ تقریبا بین 5 تا 14 روز بعد از مصرف آنتیبیوتیکها، عمل ذبح مرغها و مصرف گوشت آنها نباید در دستور کار مرغداریها قرار داشته باشد.
نظارت بر این کار، برعهده مسئولان دامپزشکی و خود مرغداریهاست. متاسفانه در برخی از مرغداریهای ایران، این نظارتها انجام نمیشود و مرغدار هم تا روزها و ساعتهای آخر به مرغها، آنتیبیوتیک میدهد.
البته گوشت مرغ، کمتر تحتتاثیر این دارو (آنتیبیوتیکها) قرار میگیرد و بیشتر آنتیبیوتیکها در جگر وکلیههای مرغ تجمع پیدا میکنند. با این حساب، اگر از نحوه پرورش مرغ آگاهی ندارید، نباید جگر آن را مصرف کنید تا سلامتتان با خوردن جگر مرغ سرشار از آنتیبیوتیک بهخطر نیفتد.
از آنجاییکه عمل ذبح مرغ پس از گذشت حداقل زمان از خوراندن آنتیبیوتیک به مرغها (بین 1 تا 2 هفته) در بسیاری از مرغداریها صورت نمیپذیرد، بنابراین مقدار زیادی از این داروها در جگر مرغ باقی میمانند؛ زیرا جگر،محل سمزدایی است و بسیاری از داروها قبل از دفع از بدن داخل جگر به روشهای مختلف آنزیمی خنثی میشوند. بههمین دلیل هم بسیاری از جگرهای مرغ آلودگی بالایی بهخصوص به آنتیبیوتیکها دارند. با این حساب، توصیه میشود که از مصرف جگر مرغ خودداری کنید.
از طرف دیگر، تحقیقات انجامشده در دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم نشان میدهد معمولا بد بودن شرایط جوی، پایین بودن آگاهی مرغدارها و تراکم فراوان مرغداریها در برخی مناطق کشور، باعث افزایش مصرف آنتیبیوتیکها میشود.
متاسفانه گاهی برخی آنتیبیوتیکهای ممنوع هم در این مرغداریها استفاده میشوند. به همین دلیل بهتر است مرغهای بستهبندی زیرنظر سازمان دامپزشکی را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید و گوشت مرغ را پیش از مصرف کاملا بپزید.
فرایند پختن، میتواند تاحد زیادی باعث از بین رفتن برخی از این آنتیبیوتیکها شود. نوشیدن آبمیوههای تازه، سالم و طبیعی مانند آب مرکبات با غذاهای گوشتی، هم باعث افزایش جذب آهن این موادغذایی در بدن میشود و هم ارزش تغذیهای وعده غذایی را بالاتر میبرد.
به گزارش روزنامه شهروند، دکتر آراسب دباغمقدم، دراینباره میگوید: حساب دل مرغ از جگر آن جدا است. دل مرغ، منبع خوبی برای دریافت پروتئین و آهن محسوب میشود و اسید فولیک هم دارد. این عضو اندرونی، مشکل خاصی ندارد و میتوان آن را مصرف کرد، اما مصرف جگر مرغ، چندان توصیه نمیشود.
منبع:روزنامه شهروند
تغذیه اولویت سلامتیست.
آموزش دامپزشكي بر عهده وزارت علوم است
در موردي كه اشاره شده يكي از دوستان كامنت گذاشته كه چرا وزارت بهداشت جمع آوري نمي كند بايد گفت وظيفه مراقبت و پايش كليه فراوردهاي خام دام و طيور و آبزيان بر عهده سازمان دامپزشكي كشور بر اساس قانون مي باشد
مشكل باقي ماندن انتي بوتيك ها در گوشت و شير توسط سازمان دامپزشكي رصد مي شود مگر بدون پايش مي تواند بماند
ضمنا در مرغ ( در اصل جوجه مرغ ) به دليل سرعت متابوليسم بالا و كمي زمان وزن گيري تا ماكسيمم 2 كيلوگرم ، اصولا كبد فرصت كافي براي دفع مواد موجود در خود را نخواهد داشت ، پس مصرف جگر مرغ و حتي پوست مرغ مي تواند خطراتي را در دراز مدت برايتان خلق نمايد
پس بهتر است هميشه بهترين نقاط را مصرف نماييد تا به هدف تغذيه اي خود برسيد هدف از خوردن مرغ رسيدن پروتئين لازم به بدن با كمترين ميزان چربي مي باشد پس بهتر است گوشت سينه مرغ را مصرف نموده و آن را نيز بدون پوست طبخ و مصرف نماييم زيرا بيشترين ميزان پروتئين و كنمترين ميزان چربي در عضله سينه مرغ مي باشد ضمنا به دليل كمي ميزان گردش خون در آن كيفيت آن نيز بهتر است