به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ امانی ضمن انتقاد از عدم تحقق اهداف تعیین شده برای پردیس ها و مراکز آموزش عالی در مناطق آزاد، گفت: فعالیت های علمی بین المللی رسالت اصلی پردیسها و مراکز آموزش عالی مناطق آزاد است که تاکنون محقق نشده است.
وی افزود: هر یک از مناطق آزاد در ایران مزیتی های ویژهای دارند و بر اساس سیاست های دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، اجرای فعالیت های بین المللی از جمله جذب دانشجوی خارجی، جذب دانشجویان ایرانی از دانشگاه های خارجی به دانشگاه های داخل، حضور اساتید خارجی و تدریس به زبان انگلیسی به صورت جدی پیگیری می شود.
امانی دسترسی کم هزینه و آسان به کشورهای خارجی و همچنین دسترسی از سرزمین اصلی به منطقه آزاد ارس را نقطه قوت ارس برای توسعه فعالیت های آموزش عالی عنوان کرد و گفت: با توجه به همسایگی ارس با آذربایجان، ارمنستان و نخجوان، و نزدیکی به ترکیه و کشورهای حوزه قفقاز و همچنین وجود پردیس های بین المللی دانشگاه های معتبر کشور در این منطقه، ظرفیت های لازم برای تبدیل ارس به مرکز قدرتمند علمی و تحقیقاتی کشور وجود دارد.
دبير شوراي راهبردي آموزش عالي دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد کشور با تاکید بر لزوم بهره مندی از موقعیت جغرافیایی و قوانین آسان مناطق آزاد برای انجام فعالیت های علمی، ارس را منطقه ای مستعد برای جذب شعبه دانشگاه های خارجی و تعامل مشترک علمی توصیف کرد و گفت: فعالیت های مناطق آزاد در مقایسه با سایر مناطق کشور باید باکیفیت بهتر و با شیوه های نوین باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مانعی پیش روی جذب دانشجوی خارجی وجود دارد، گفت: با استعلام این موضوع از سوی دبیر شورای عالی مناطق آزاد مشخص شد هیچ مشکلی در زمینه جذب دانشجوی خارجی برای مراکز آموزشی بین المللی وجود ندارد و می بایست تاکنون دانشجویان خارجی جذب شده و فعالیت های علمی بین المللی در این مراکز انجام می شد.
امانی نگرش مثبت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس نسبت به فعالیت و ارتقاء مراکز آموزشی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان را زمینه بسیار خوبی برای تحقق اهداف و سیاست های علمی و اقتصادی دانست.