سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فناوری هایی که هنوز تا امروز محقق نشده اند!

از روزهای نخسیتن حضور تکنولوزی تا کنون ایده های فراوانی برای ایجاد فناوری های مختلف بوده اما همه این ایده ها اجرایی نشده است.

به گزارش اخبارداغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از حدود ۲۰ سال قبل که این موقع ویندوز ۳٫۱ و مکینتاش در حال رقابت بودند و با توجه به رشد خوبی که دنیای آی تی و به خصوص نرم افزار و سخت افزار نشان میداد اغلب تحلیلگران پیش بینی هایی خیلی خوش بینانه راجع به آینده داشتند که اغلب آنها در حدی که تصور میشد محقق نشده است و ما قصد داریم برخی از آنچه که محقق نشد را با هم می بینیم: فناوریهایی که هنوز نیامده اند! 

1. ارتباط صوتی بصری با رایانه ها:
 


در گذشته تصور میشد که به سرعت رابط انسان با رایانه ها از کیبرد و موس و …تبدیل به رابطهایی که با حواس بصری و صوتی درگیر هستند بشوند، اما این اتفاق آنگونه که باید رخ نداد. اگرچه موتورهای تبدیل متن به صوت یا Text to Speech و همچنین شناسایی صوت یا همان Speech Recognition ساخته شدند اما هنوز کماکان همه چیز در سرانگشتان شما خلاصه میشود. حتی در فناوریهای لمسی یا همان تاچ اسکرین هم باز همه چیز در انگشتان شما خلاصه می شود.

2. موتورهای جستجوی هوشمند:

 
در خلال سالهای ۲۰۰۰ با رشد موفقیت گوگل تصور میشد در یک دهه بعد از آن موتورهای جستجو هوشمندتر از آنچه هستند بشوند. اما کماکان موتورهای جستجو خنگ تر از آنچه باید باشند هستند و فقط با کلمات کلیدی نتایجی را به شما نشان می دهند که الزاما”نتیجه مد نظر شما نیستند. موتورهای جستجو بر اساس سئوال شما مانند ولفرام هم هنوز خیلی خیلی کودکانه هستند.

3. عمر باطری ابزارهای دیجیتال:

 
یک یا دو دهه قبل تصور میشد زمانی برسد که دستگاه های دیجیتال باید یکبار شارژ اقلا”یک هفته تا یک ماه یکسره کار کنند اما اکنون هم هنوز می بینید در بهترین شرایط این کارکرد پیوسته بیش از ۱۰ ساعت نیست.

4. ابزارهای دیجیتال بسیار کوچک و منعطف:
 


دو دهه پیش تصور میشد که ابزارهایی مانند نوت و …خیلی خیلی سبک و منعطف شوند تا جایی که مانند کاغذ لوله شوند و حمل و نقل شوند. اما اکنون تازه زمزمه های ساخت صفحات نمایش منعطف به گوش میرسد و تا زمان ساخت چنین نوت و تبلتهایی راه زیادی باقی است.

5. حذف رادیو و تلویزیون:
 


حدود ۱۵ سال پیش که اینترنت به معنای واقعی در دسترس کاربران قرار گرفت و با ویندوز ۹۵ و اینترنت اکسپلورر ۱ کاربران اینترنت را تجربه کردند همگان تصور می کردند در بعد از یک دهه از قرن بیست و یکم تلویزیون و رادیو کاملا”تحت تاثیر اینترنت حذف شوند و در واقع همه چیز در رایانه خلاصه شود اما چنین چیزی رخ نداد.

6. ارتباطات بویایی و لامسه در اینترنت:
 

حدود ۱۵ سال قبل تصور میشد که ارتباطات بویایی و لامسه در اینترنت گسترش یابد اما این رویداد هنوز رخ نداده و در واقع فناوریهای آن هم هنوز تجاری نشده اند. قبلا”تصور میشد با این روش تبلیغات در اینترنت دگرگون شود. مثلا”شما بتوانید یک پارچه را قبل از خرید لمس کنید و یا یک عطر را بو کنید.

7. تاثیر در آموزش:
 

دو دهه قبل تصور میشد که رایانه ها و اینترنت در آموزش نقش اساسی تری ایفا کنند. در واقع چیزی فراتر از رسانه بودن این ابزارها. اما تاکنون چنین اتفاقی نیافتاده و آنچه بیشتر موجب رشد آموزش شده است فقط جنبه ارتباطاتی و رسانه ای بوده است.

8. رشد بالا در تراکم پیکسلها:
در یک دهه قبل که استاندارد نمایش مانیتورها در حد ۸۰۰ در ۶۰۰ و یا ۱۰۲۴ در ۷۶۸ بود تصور میشد در یک دهه بعد میزان تراکم پیکسلها آنقدر بالا روند که اصطلاحا”چشم انسان توان ردگیری آنها را نداشته باشد. اما اکنون می بینیم که اگرچه در مورد دوربینهای دیجیتال رشد پیکسلها خوب بوده است اما کماکان در مورد مانتیورها تراکم پیکسلها در ناحیه Retina یا زیر ۳۰۰ پیکسل بر اینچ است. اغلب صفحات نمایش در حد ۱۲۰ تا ۲۰۰ پیکسل بر اینچ هستند.

9. منظم و قانونمند شدن اینترنت:


 
یک دهه قبل تصور بر این بود که در سالهای بعد از ۲۰۱۱ رخدادهایی نامطلوب مانند اسپم و کلاهبرداری و جرایم اینترنتی و کلا”جنبه های ناخواسته و منفی اینترنت کاهش یابد اما اکنون می بینیم که نه تنها این اتفاق نیافتاده که رشد بیشتری کرده است. در واقع فناوریهایی که برای این کار لازم بود توسعه نیافت.

10. ارتباطات اینترنتی بی سیم و ماهواره ای:
در یک دهه قبل تصور میشد که اینترنت به صورت بی سیم و ماهواره ای در اختیار کاربران قرار گیرد و همه جا در اختیار آنها باشد اما اکنون هنوز هم عمده ارتباطات اینترنتی بر مبنای سیم و کابل است و برنامه هایی که هم که برای توسعه اینترنت وجود دارد همگی بر مبنای ارتباطات قویتر کابلی در بین قاره ها از طریق کف اقیانوسها است.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.