سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدارگرد هند همچنان به دنبال گاز متان در مریخ

نخستین فضاپیمای هند در مارس، هنوز در حوالی سیاره سرخ به دنبال گاز متان در جو آن می‌گردد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اس کی شیواکومار رئیس سابق سازمان فضایی هند در صد و سومین کنگره علمی این کشور اظهار کرد: این مدارگرد مریخ هنوز در پی تشخیص گاز متان یا پیدا کردن منبع دقیق آن است.

اگرچه هند اولین کشوری بود که توانست در نخستین تلاش خود در 24 سپتامبر سال 2014 با موفقیت وارد مدار مریخ شود و تصاویر خیره‌کننده‌ای را از سیاره سرخ ارائه دهد، اما مدارگرد 475 کیلوگرمی آن با پنج ابزار علمی آنبرد نتوانسته اطلاعاتی در مورد منشأ مریخ و تکامل آن در منظومه شمسی ارائه دهد.

ماموریت Rs.450-crore در تاریخ 5 نوامبر سال 2013 از پورت فضایی سریهاریکوتا در آندرا پرادش و در حدود 80 کیلومتری شمال شرق چنای راه اندازی شد و پس از یک سفر 10 روزه از طریق فضای بین سیاره‌ای به مدار مریخ رسیده است.

ابزارهای علمی دیگر این مدارگرد برای مطالعه سطح سیاره سرخ به مدت حداقل 6 ماه ساخته شده است.

این فضاپیما پس از جان سالم بدر بردن از یک خورشید گرفتگی و یک خاموشی 15 روزه در ماه ژوئن سال گذشته، هنوز هم پس ازگذشت 28 ماه از ورودش به مدار مریخ هنوز بصورت دایره‌وار در حال چرخش در اطراف مریخ است.

از آنجایی که مدارگرد هنوز دارای 37 کیلوگرم سوخت است، تا جایی که بتواند به چرخش به دور مریخ ادامه خواهد داد و در حالی که برای یک سفر شش ماهه ساخته شده بود، هنوز کاربردی است و به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

این فضاپیما وقتی که به دلیل خورشید گرفتگی در پشت خورشید واقع شد، از 8 ژوئن تحت شرایط مقارنه خورشیدی قرار گرفت که یک بار در ماه و در 26 سیاره بالای سیاره سرخ اتفاق می‌افتد.
منبع: ایسنا
 برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.