رضا مقصودی یکی از اعضای هیات انتخاب جشنواره سی و چهارم فیلم فجر در گفتگو با خبرنگار
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص نحوه همکاری با جشنواره فیلم فجر امسال و نحوه انتخاب فیلمها گفت: از طرف دفتر جشنواره با من تماس گرفتند و بعد از بررسی موضوع همکاری ما شکل گرفت، در مورد انتخاب فیلمها باید بگویم که فیلمها را مدت یک ماه دیدیم و تصمیمات لازم را در خصوص آنها برای حضور در بخش نگاه نو و سودای سیمرغ گرفتیم.
وی افزود: در یک گروه هفت نفره فیلمها طبق دانش، اطلاعات، تجربهها و احساسات شخصی ما قضاوت شد و امتیاز گرفتند و این امتیازات کنار هم قرار داده شد. آنهایی که امتیاز پائین داشتند خارج از گود قرار گرفتند آنهایی که به امتیاز بالایی دست پیدا کردند وارد بخش مسابقه شدند.
وی ادامه داد: اگر هر گروه دیگری غیر از ما در همین موقعیت قرار بگیرد به طور قطع با دیدگاهها و طبق قوانین وضع شده جشنواره پیش خواهد رفت و دست به قضاوت و انتخاب میزنند.
مقصودی عنوان کرد: برخی از فیلمها بیکیفیت بودند به نحوی که اگر هر گروه و صاحبنظری آنها را میدید پس میزد و برعکس برخی آنچنان با کیفیت بودند که با نگاه کردن مدت زمان کوتاهی از آن کیفیت بالای خود را بروز میداد اما دستهای از فیلمها بودند که باید حتماً در مورد آنها بحث و گفتگو میشد و برای اعلام آنها به جمعبندی و نتیجه مطلوب میرسیدیم.
مقصودی در مورد فیلمهایی که هنوز در مراحل فیلمبرداری هستند و یا بخش اعظمی از مراحل فنی آن باقی مانده اما به بخش نگاه نو یا سودای سیمرغ رسیدند و در این میان بحث فیلم «دختر» میرکریمی زیاد به میان می آید اظهار داشت: فیلمبرداری فیلم «دختر» میرکریمی تمام شده و 80 درصد فیلم کامل و قابلپخش به دست ما رسید و در مورد آن قضاوت کردیم، در کل مبنای انتخاب ما بالا بودن کیفیت آثار بود در این راستا بعضی مواقع به فیلمهایی بر میخوردیم که کامل و آماده پخش بود اما کیفیت لازم را نداشت در عوض فیلمهایی بودند که کامل نبود اما با دیدن 10 دقیقه اول آن فکر و ذهن شما درگیر میشدو قابل تأمل بود و نقصاش به کلیتش ضربه میزد.
وی بیان کرد: در گروه 7 نفره ما از اصناف مختلف حضور داشتند افرادی که سالیان متمادی در این سینما تجارب بالایی به دست آورند و عمرشان را در سینما گذراندند، سعی این گروه قضاوتی عادلانه، منصفانه، بدون غرضورزی و اعمال نفوذ و بر اساس تجارب بود و فیلمها تا آنجایی که به دست ما رسید مورد بررسی قرار گرفت.
مقصودی در مورد حواشی به وجود آمده در خصوص انتخاب فیلمها اضافه کرد: نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که آیا جشنوارهای وجود دارد که حرف و حدیث و حاشیه نداشته باشد؟ البته بخشی از جذابیتها مربوط به همین حاشیهها و مسائل جانبی میشود.
این نویسنده در مورد کیفیت فیلمهای امسال در بخش سودای سیمرغ و نگاه نو بیان کرد: در فیلمهای امسال شاهد تنوع موضوع هستیم و فکر میکنم نسبت به سال گذشته شرایط و فیلمهای بهتری داریم، از طرفی میتوان روی فیلم اولیها حساب باز کرد چون جوانهایی خوشفکر، خلاق و با استعداد هستند و آیندهدار سینمای ایران خواهند بود.
وی در مورد اعلام نشدن نام هیأت انتخاب گفت: چون قصد همه ما قضاوتی عادلانه بود پس مخفی ماندن یا نماندن نام ما تغییری در روند کاریمان ایجاد نمیکرد.
خود من نیز به شخصه این موضوع را در ک نمیکنم چون زمانی که قرار است شما کاری را به خوبی و درستی انجام دهید و ارتباطات، دوستیها و... روی کیفیت کار شما تأثیر نگذارد پس مخفی ماندن یا نماندن مهم نیست.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا احتمال تغییرات و جایگزینی بین فیلمها وجود دارد بیان کرد: تا آنجایی که من اطلاع دارم اسامی فیلمها اعلام شد و نباید تغییر کند.
عضو هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر در پایان صحبتهای خود خاطرنشان کرد: امیدوارم مطبوعات و رسانهها در به وجود آمدن فضایی آرام و بدون التهاب و حاشیه در هر چه بهتر برگزار شدن جشنواره حمایتهای لازم را انجام دهند و اطلاعات و اخبار را منطقی و صحیح در اختیار مخاطبان بگذارند.