سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با پول نفت ایران کدام شرکت ها را می توان خرید؟

هرچند این‌روزها درآمدهای نفتی ایران آن رونق سابق را نداشته و روزبه‌روز شاهد کاهش قیمت نفت هستیم، اما به‌هرحال این طلای سیاه، مهم‌ترین منبع درآمد کشورهایی هم‌چون ایران است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،هرچند این‌روزها درآمدهای نفتی ایران آن رونق سابق را نداشته و روزبه‌روز شاهد کاهش قیمت نفت هستیم، اما به‌هرحال این طلای سیاه، مهم‌ترین منبع درآمد کشورهایی هم‌چون ایران است.




 آیا تابه‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که برای خرید کمپانی‌های مطرحی هم‌چون اپل و یا گوگل چه‌مقدار از این درآمد نفتی مورد نیاز است؟! در ادامه به بررسی این موضوع می‌پردازیم. 

در ابتدا لازم است بیان کنم آمار ارزش‌گذاری کمپانی‌ها براساس داده‌های وب‌سایت Statista است و هم‌چنین درآمد نفتی ایران نیز بنا بر تولید روزانه یک میلیون بشکه با قیمت 40 دلار درنظر گرفته شده است. بنابراین درآمد سالانه ایران در حالت میانگین سالانه 14 میلیارد دلار خواهد بود.

اپل (Apple)



گران‌ترین کمپانی دنیا با ارزش‌ 724/723 میلیارد دلار، اپل نام‌ دارد. در رابطه با ارزش این کمپانی بهتر است بدانید این مقدار بیش‌ از 2 برابر ارزش کشور یونان است. با احتساب درآمد میانگین نفتی ایران چیزی حدود 52 سال زمان لازم است تا بتوان کمپانی اپل را تصاحب کرد!


گوگل (Google)


گوگل، بزرگ‌ترین کمپانی اینترنتی دنیا ارزشی معادل 345/849 میلیارد دلار دارد که اگر بخواهیم با میانگین درآمد فعلی نفتی ایران آن‌را بخریم، زمانی معادل 25 سال نیاز خواهیم داشت. البته با این مقدار می‌توانیم 125 تیم مثل منچستر یونایتد را نیز بخریم.


مایکروسافت (Microsoft)




کمپانی مایکروسافت در حال حاضر ارزشی معادل 333/524 میلیارد دلار دارد، برای خرید ردموندی‌ها می‌بایست حدودا 24 سال و 10 ماه درآمد نفتی ایران را داشته باشیم. البته حساب بیل‌گیتس را از این کمپانی جدا کنید زیرا شخص بیل‌گیتس هم‌اکنون سرمایه‌ای معادل 80 میلیارد دلار دارد که چیزی معادل 6 سال درآمد نفتی ایران با قیمت کنونی است.


سامسونگ (Samsung Electronics)



سامسونگ به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده تلفن‌همراه دنیا و یکی از برترین تولیدکنندگان لوازم خانگی ارزشی معادل 214/039 میلیارد دلار دارد که برابر با درآمد نفتی 15 سال ایران است. این کمپانی در سال 2014 درآمدی معادل 45/45 میلیارد دلار را داشته که حدود 3 برابر درآمد فعلی نفتی یک ساله ایران است.


فیس‌بوک (FaceBook)




فیس‌بوک در سال 2015 توانست 29امین کمپانی با ارزش‌ دنیا لقب بگیرد. فیس‌بوک هم‌اکنون ارزشی معادل 183/860 میلیارد دلار دارد، این به‌معنی 13 سال درآمد نفتی ایران است.


اینتل (Intel)



بزرگ‌ترین کمپانی تولیدکننده پردازنده دنیا با این‌که این‌روزها هم‌چون گذشته قدرتمند نیست، اما با ارزش 148/094 میلیارد دلاری خود هنوز یکی از باارزش‌ترین کمپانی‌های دنیا محسوب می‌شود؛ برای تصاحب اینتل باید هزینه‌ای معادل 11 سال درآمد نفتی ایران صرف شود.


والت‌دیزنی (Walt Disney)


دیزنی به‌عنوان یکی از با سابقه‌‌ترین کمپانی‌های صنعت انیمیشن ارزشی معادل 178,267 دلار دارد که با درآمد نفتی 12 سال ایران برابری می‌کند. انیمیشن یخ‌زده (Frozen) ساخته والت‌دیزنی با فروش یک میلیارد و 279 میلیون و 852 هزار و 693 دلار یکی از پرفروش‌ترین انیمیشن‌های تاریخ است.


کوکاکولا (Coca-Cola)


زمانی کمپانی کوکاکولا به‌عنوان برترین برند تجاری دنیا شناخته می‌شد، با این‌که این لقب هم‌اکنون در اختیار اپل است اما بازهم کوکاکولا با ارزش 177/142 میلیارد دلاری خود یکی از گران‌ترین کمپانی‌های دنیا است. برای خرید کوکاکولا با درآمد نفتی ایران چیزی حدود 13 سال زمان لازم است.


تویوتا (Toyota Motor)


کمپانی ژاپنی Toyota به‌عنوان یکی از با ارزش‌ترین کمپانی‌های خودرو ساز دنیا ارزشی برابر 238/924 میلیارد دلار دارد که برای خرید آن باید درآمد نفتی 17 سال ایران را بپردازیم. تویوتا هم‌اکنون 339 هزار کارمند دارد و از 13 زیر مجموعه تشکیل شده است.

جمع‌بندی: با توجه به شرایط فعلی درآمد نفتی ایران، هیچ‌کدام از 100 کمپانی برتر دنیا را با درآمد یک‌ساله نمی‌توان خرید، البته باید توجه داشت که ممکن است درآمدهای نفتی ایران در آینده دست‌خوش تغییرات زیادی شود، بنابراین نمی‌توان این آمار را قطعی درنظر گرفت.

 این آمار به‌صورت میانگین در نظر گرفته شده، بنابراین هیچ‌گونه جنبه پژوهشی و یا اقتصادی نخواهد داشت و صرفا جهت نمایش ارزش کمپانی‌های مطرح تدوین شده است.


منبع:آی تی رسان
انتهای پیام/


برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.