سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور رئیس جمهور عنوان کرد

جاماندگی ایران از فناوری در حمل و نقل

مشاور رئیس جمهور با اشاره به تأثیر فناوری بر حمل و نقل گفت: تا دو سال گذشته حجم صادرات سنگ آهن ما بیش از 1.5میلیارد دلار بود اما اکنون به دلیل تغییر فناوری این رقم به شدت کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور صبح امروز در اولین همایش حمل و نقل صادراتی با اشاره به اهمیت به روز کردن سیستم‌های حمل و نقل صادراتی گفت: تا دو سال آینده حجم صادرات سنگ آهن 1.5 میلیارد دلار بود که اکنون این رقم به دلیل تغییر فناوری به صفر رسده است چرا که در سال‌های گذشته بر با کشتی‌های اندیماکس جابجا می‌شود اما اکنون کشتی‌های 400 هزار تنی و 800 هزار تنی جایگزین آن شده‌اند.

وی افزود: ما تنها این کشتی‌ها را در بخش نفت داریم اما برای کالای خشک از این فناوری استفاده نکردیم و تا زمانی که از این فناوری جا بمانیم نتیجه همین می‌شود.

ترکان به آثار تحریم در فناوری اشاره کرد و گفت: اگر شاهد کمپین نخریدن خودرو هستیم به دلیل فاصله گرفتن خودرو از فناوری روز است و حتی در صنعت نساجی و پوشاک به دلیل برخی اقدامات بازار ما توسط دیگران اشغال شده است.

مشاور رئیس جمهور تأکید کرد: نباید به این راحتی تعرفه واردات کالا برداشته شود و نباید فکر کنیم بدون تعرفه می‌توانیم ادامه دهیم چرا که اگر تعرفه برداشته شود آسیب‌های جدی خواهیم دید و با برداشته شدن تحریم‌ها سال‌ها زمان می‌برد که به سمت اقتصاد بدون تعرفه حرکت کنیم.

وی ادامه داد: این حق تولیدکننده و صنعتگر ایرانی است که از تولیدات حمایت شود و نباید بازار داخلی را به دست دیگران بدهیم.

به گفته ترکان زمانی این بحث مطرح شد که علاوه بر کالا از خدمات هم تعرفه دریافت شود تا جایی که برای ناوگان خارجی 20 درصد عوارض در نظر گرفته شد که امروزاز این مصوبه استفاده نمی‌شود.

وی توجه به قیمت تمام شده کالا را موضوع مهمی عنوان کرد که باید به آن توجه شود و گفت: امروز بنگاه‌های کوچک برای تأمین حجم کمی از کالا باید فرآیندی را طی کنند که ممکن است یک بنگاه برای تأمین 2 هزار تن کالا آن را طی کند و در این راستا طراحی پارک لوجستیک می‌تواند تأثیر داشته باشد.

وی گفت: سلفچگان، سیرجان و خط دوم بنادر از جمله بنادر امام و شهید رجایی پارک لوجستیک محسوب می‌شود و در حال حاضر اگرچه پایانه‌های صادراتی نقش مهمی را ایفا می‌کنند اما فقط زیرساخت‌ها و شبکه‌‌های آن را ساخته‌ایم و متأسفانه بنگاهی نداریم که بازار را احیا کند که بخشی از آن ناشی از تحریم‌ها است.

وی تصریح کرد: ارس و جلفا زمانی مهم‌ترین کریدور ریلی کشور بود که اکنون تبدیل به گنبد شده است و باید مراقب باشیم که با وجود موقعیت جغرافیایی ایران دیگران دالان رقیب برایمان درست نکند.

وی به ساخت دو کریدور مهم در شرق و غرب ایران اشاره کرد و گفت: چینی‌ها در نقطه گوآدر، در پاکستان قره گون و کاشقر چین 46 میلیارد دلار می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند که کل این مسیر 2 هزار و 500 کیلومتر است و به نوعی کریدور رقیب محسوب می‌شود که ایران را دور می‌زند و در عین حال در منطقه فاو  عراق کریدوری دیگر در غرب در حال احداث است که به نوعی کانال سوئز خشک محسوب می‎شود.

وی تصریح کرد: عراق با احداث این بندر در فاو کریدوری خواهد ساخت که موازی کانال سوئز است و اگر چه باز معتقدم که تمام این موقعیت‌‎ها شرق و غرب و شمال و جنوب ایران را ندارد اما به هرحال اگر دیر بجنبیم مسیر ترانزیتی رقیب خواهد شد.

مشاور رئیس جمهور در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت سواحل مکران گفت: ما در این سواحل نیازمند یک مادرپورت هستیم و با توجه به مزیت‌هایی که در این منطقه داریم نباید از ساخت مادرپورت از عمان عقب بیفتیم.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که 70 درصد جمعیت جهان در سواحل زندگی می‌کنند در حالی که این رقم در ایران زیر دو درصد جمعیت کل کشور است و باید جمعیت به سمت سواحل هدایت شود و اقتصاد سواحل رونق بیابد.

وی راه‌آهن چابهار- مشهد را یکی از پروژه‌ها عنوان کرد که باید زودتر ساخته شود.

 برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.