به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال، اسفند ماه 94 یا احتمالا بهار 95 برگزار میشود. اعضای مجمع انتخاباتی با اساسنامه فعلی فدراسیون فوتبال به روایتی 74 و به روایتی دیگر 8 + 74 نفر است. این آراء در 2 جبهه موافقان و مخالفان فدراسیون فوتبال قابل تقسیم هستند.
برای شناخت این تقسیمبندی مروری کوتاه بر وابستگیهای فکری و تشکیلاتی اعضای مجمع فدراسیون فوتبال میاندازیم تا برآوردی نسبی از نتیجه احتمالی انتخابات آتی فدراسیون فوتبال داشته باشیم.
ترکیب اعضای مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال طبق اساسنامه کنونی فدراسیون به این شرح است:
* وزیر ورزش و جوانان (رییس مجمع و بدون حق رای)
* معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش و جوانان
* 16 نفر مدیران عامل یا یکی از اعضای هیات مدیره باشگاههای لیگ برتری
* 8 نفر مدیران عامل یا یکی از اعضای هیات مدیره 8 تیم نخست جدول ردهبندی لیگ یک
* 2 نفر مدیران عامل یا یکی از اعضای هیات مدیره در تیم نخست جدول ردهبندی لیگ دسته دو
* مدیرعامل یا یکی از اعضای هیات مدیره بهترین باشگاه اختصاصی فوتبال ساحلی
* مدیرعامل یا یکی از اعضای هیات مدیره یک باشگاه فوتسال بانوان
* مدیرعامل یا یکی از اعضای هیات مدیره 2 باشگاه فوتسال مردان
* مدیرعامل یا یکی از اعضای هیات مدیره یک باشگاه فوتبال ساحلی بانوان (که چون این رشته فعلا فعال نیست نمایندهای در مجمع ندارد.)
* 33 رییس یا نایب رییس هیاتهای فوتبال استانهای کشور
* روسا یا دبیران هیاتها یا انجمنهای فوتبال در وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، کار و رفاه اجتماعی، ستاد کل نیروهای مسلح و ورزشهای روستایی جمعا 5 نفر
* 3 نفر نماینده داوران (بهترین داور بینالمللی)، مربیان (سرمربی تیم ملی المپیک) و بازیکنان ( کاپیتان تیم ملی بزرگسالان)
* هر فرد ایرانی که عضو کمیتههای اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا یا فیفا باشد (فعلا 8 نفر)
* مدیرعامل یا یکی از اعضای هیئت مدیره باشگاهی که در بالاترین لیگ فوتبال بانوان رتبه اول را کسب کرده است.
جبههبندی موافقان و مخالفان
مدیران فعلی باشگاههای لیگ برتری به دلایل مختلف اعم از برنامهریزی لیگ و تعطیلیهای زیاد آن، عدم توانایی لازم برای گرفتن حق پخش تلویزیونی، مشکلات مالی عدیده و ... نسبت به عملکرد تیم مدیریتی فدراسیون فوتبال انتقادات جدی دارند. همین مساله درباره باشگاههای دسته پایین هم تا حدودی صدق میکند هر چند دلیل انتقاد تیمهای لیگ یک و دو بیشتر به مساله باند بازی، دوپینگ و ناپاکیها در لیگهای پایینتر معطوف است.
از طرفی عملکرد فدراسیون فوتبال در دو حوزه داوری و انضباطی هم بارها مورد نقد جدی قرار گرفته و مدیران باشگاههای لیگ برتری انتقاد و حتی اعتراضهای شدیدی در این خصوص داشتهاند که ظاهرا از محبوبیت مدیران فدراسیون نزد مدیران باشگاهها کاسته است.
فدراسیون فوتبال در حوزه فوتسال هم عملکرد قابل تحسینی نداشته و در این حوزه نقدهای جدی به آن وارد است. همچنین فوتبال و فوتسال بانوان نسبت به تصمیمها و عملکرد فدراسیون موضع مثبت ندارد. به ویژه پس از تصمیم فدراسیون برای اعزام نکردن تیم ملی فوتسال بانوان به جام جهانی گواتمالا – که جنجال زیادی به پا کرد – میزان نگاههای منفی به فدراسیون بیشتر شده است.
در بخش فوتبال ساحلی اما فدراسیون تلاش زیادی کرده تا پیشرفت محسوسی در این حوزه مشاهده شود. شاید تنها بخشی از حوزههای فنی فوتبال که مدیران فعلی فدراسیون خیالشان از بابت رای مثبت آن راحت است، همین حوزه باشد.
سه نماینده مربیان، بازیکنان و داوران که طبق تعریف، محمد خاکپور، سرمربی تیم ملی امید، آندرانیک تیموریان، کاپیتان تیم ملی بزرگسالان و علیرضا فغانی، بهترین داور بینالمللی ایران هستند، نیز به احتمال فراوان رای خود را به سبد فدراسیون خواهند ریخت.
در نقطه مقابل روسای هیاتهای استانی که خود به نوعی با حمایت رییس فدراسیون فوتبال به این کرسی تکیه زدهاند، احتمالا به تیم مدیریتی فعلی فدراسیون رای موافق خواهند داد.
نکته جا مانده درباره تیمهای لیگ برتری این است که بسیاری از این تیمها با یک واسطه زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند و تصور همراهی آنها با سیاستهای دولتی (وزارت ورزش و جوانان) دور از ذهن نیست.
در این میان رای 5 عضو خارج از مجموعه فوتبال یعنی نمایندگان فدراسیونهای دانشجویی، کارگری، دانشآموزی و روستایی و نماینده ستاد کل نیروهای مسلح باقی میماند که البته حجم مبادلات و همکاریهای این فدراسیونها با وزارت ورزش و جوانان تا حدودی سمت و سوی رای آنها را مشخص میکند.
تنها فرد باقی مانده، معاون وزیر ورزش و جوانان است که رای او جای بحث ندارد.
بر این اساس شاید صف بندی موافقان و مخالفان فدراسیون فوتبال را بتوان اینگونه در نظر گرفت:
موافقان فدراسیون فوتبال
33 رییس یا نایب رییس هیات فوتبال استانها
3 نفر نماینده داوران، بازیکنان و مربیان
یک نفر مدیرعامل یا عضو هیات مدیره باشگاه فوتبال ساحلی
مجموعا 37 نفر
* مخالفان فدراسیون فوتبال
17 مدیرعامل یا عضو هیات مدیره باشگاههای لیگ برتری
8 مدیرعامل یا عضو هیات مدیره باشگاههای لیگ یک
2 مدیرعامل یا عضو هیات مدیره باشگاههای لیگ دسته دو
2 مدیرعامل یا عضو هیات مدیره باشگاههای فوتسال
یک مدیرعامل یا عضو هیات مدیره باشگاههای فوتسال بانوان
یک مدیرعامل یا عضو هیات مدیره باشگاه فوتبال بانوان
5 نفر نماینده فدراسیونهای کارگری، دانشجویی، دانشآموزی و روستایی و ستاد کل نیروهای مسلح
یک نفر معاون ورزش حرفهای و قهرمانی وزیر ورزش و جوانان
در مجموع 37 نفر
به این ترتیب، با توجه به تساوی آراء موافقان و مخالفان اعمال نفود هر یک از طرفین دعوا در میان طرفداران طرف مقابل و تغییر نظر آنها میتواند نتیجه معادله را به سود هر یک از دو طرف تغییر دهد.
البته روسای هیاتهای استانی یا مدیران عامل باشگاهها ممکن است بسته به شرایط در انتخابات عملی خلاف آن چه تصور میشود انجام دهند و رای خود را در صندوق طرف مقابل بیندازند که این مهم نیز میتواند کفته ترازوی انتخابات فدراسیون فوتبال را به سوی هر کدام از دو طیف موافق و مخالف وضعیت کنونی فوتبال تغییر دهد.
* ابهام 8 نفره
در این جا به بحث حضور یا عدم حضور آن 8 نفر اضافی در ترکیب مجمع انتخاباتی باز میگردیم. طبق اساسنامه کنونی هر ایرانی که عضو کمیتههای اجرایی AFC یا فیفا باشد عضو مجمع است و میتواند رای دهد. اگر این افراد – 8 نفر – به ترکیب مجمع اضافه شوند به ترازوی انتخابات را به هم میزنند و معادلات را پیچیدهتر میکنند. این 8 نفر در این دوره از انتخابات فدراسیون فوتبال عبارتند از:
1. علی کفاشیان، رییس فدراسیون فوتبال و رییس کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی آسیا
2. علیرضا اسدی، دبیر کل فدراسیون فوتبال و عضو کمیته مسابقات AFC
3. محمد درخشان، عضو کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال و عضو کمیته مالی AFC
4. مرتضی محصص، رییس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال و عضو همین کمیته در AFC
5. زهره هراتیان، رییس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال و عضو همین کمیته در AFC
6. جهانگیر بیگلری، عضو کمیته استیناف AFC
7. روزبه وثوق احمدی، عضو کمیته انضباطی AFC
8. احمدرضا براتی، کارشناس حقوقی و عضو کمیته حقوقی AFC
ورود این 8 نفر به معادله انتخابات فدراسیون فوتبال درست مانند افتادن سنگی بزرگ وسط حوض پر از آب است که امواجش از هر سو گسترده میشود و تصویر ثابتی از اشیا که روی آب نقش بسته است را کاملا دگرگون میکند.
* تلاش برای حذف ماده بحثبرانگیز
مجمع عادی فدراسیون فوتبال 23 دی ماه برگزار میشود. آن طور که شنیده شده یکی از دستورات جلسه این مجمع تغییر در چند بند اساسنامه است که بند مورد مناقشه مذکور نیز جزو آنهاست. تلاشهایی در حال انجام است که از ورود آن 8 نفر – هشت رای – به سبد انتخابات فدراسیون فوتبال جلوگیری شود. از طرفی تلاشهایی هم در راستای جذب این 8 رای در حال انجام است. نتیجه بودن یا نبودن این ماده و 8 رای مذکور، پس از مجمع 23 دی روشن خواهد شد.
هرچند شانس مخالفان فدراسیون برای جلب اکثریت آرای مجمع انتخابات فدراسیون فوتبال کم نیست اما با نگاهی به تجربیات گذشته در خواهیم یافت که فارغ از نتایج مصوبات احتمالی مجمع فدراسون فوتبال در 23 دی، از هم اکنون به روشنی مشخص است که شانس پیروزی موافقان تداوم وضعیت کنونی و حامیان آنها در انتخابات آتی فدراسیون بیشتر از مخالفان است.
تغییر در رای هر کدام از طرفداران ثبات در وضعیت کنونی، شانس موافقان تغییر را بیشتر میکند اما حقیقت این است که اگر کاندیداهایی دارای صلاحیت و مقبولیت به انتخابات آتی ورود نکنند و کفاشیان هم اصرار بر ماندن داشته باشد، طیف خواهان تغییر شانس زیادی برای پیروزی نخواهند داشت، مگر اینکه تا پیش از برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال اتفاقی خاص و غیرقابل پیشبینی رخ دهد که بتواند همه معادلات احتمالی را به هم بریزد.
هرچند امکان موضعگیری شفاف فدراسیون نشینها و اعضای مجمع نیز میتواند این مساله را خیلی زودتر از برگزاری مجمع روشن کند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.