سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بزهکاران زندانی و رویای پرواز در مستطیل سبز

آنهایی که با یک اشتباه و یک غفلت مهر بزهکاری بر پیشانی دارند هنوز دنیایشان تمام نشده و می خواهند برگشت را از زندان کچویی کرج و روی چمن سبز آغاز کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان زمان چه زود می‌گذرد، انگار همین دیروز بود که در جعبه جادویی سنگربان جوان پیام مقاومت مشهد را می‌دیدی که با مقاومتی جانانه برابر یورش‌های بی امان استقلالی‌ها ایستاده بود.

تک ستاره پیام که می‌رفت یک تنه منجی تیمش مقابل شاگردان ناصر خان حجازی شود تنها در یک لحظه مغلوب تیزهوشی ادموند اختر شد تا تیمش بازنده سربلند و خودش قهرمان ورزشگاه تختی مشهد شود. حجازی، مرد دوست داشتنی و خوش پوش فوتبال ایران که او هم آن روز زیر لب بارها سنگربان جوان پیام را ستود و حالا از آن خاطره غبار گرفته به یک بعد از ظهر رنگ پریده پاییزی رسیده‌ای و باز هم اسم اوست که تو را به خاطرات روزهای نوجوانی پرت می‌کند. حالا آن پسر لاغر اندام و بلند بالا در ابتدای دهه پنجم زندگی‌اش است و شاید بارها افسوس فرصت‌های از دست رفته‌اش را خورده باشد. فرصت‌هایی که می‌توانست از او سنگربانی بزرگ در تاریخ فوتبال ایران بسازد اما فوتبال روی بی رحم خود را به او نشان داد و...

حالا او بهتر از هر زمانی می‌داند که پروازش به روزهای نیمه ابری پاییز 85 و 86 و روز با شکوه قهرمانی پرسپولیس در لیگ هفتم امکان ناپذیر است. روزهایی که وقتی توپ را اسیر خود می‌کرد غریو شادی سرخ‌ها، سکوهای آزادی را تسخیر می‌کرد و او با پرسپولیس در آستانه بزرگی و جاودانگی بود و اما...

روزها، ماه‌ها و سال‌ها گذشته اما انگار یک بار دیگر روح آن پسر ترکه‌ای در کالبد مرد میانسالی حلول کرده است تا از قفس توری دروازه‌های فوتبالی پرواز کند و این بار برای نمایش آن چه از جوانی برایش به یادگار مانده به قفس‌های میله‌ای "اصلاح و تربیت" و مردانی که پشت آن میله‌ها روزگار می‌گذرانند، رسیده است. مردانی که شاید آن‌ها روزی پسرانی با آرزوهای بزرگ بودند اما...

مهدی واعظی سنگران دوست داشتنی سال‌های نه چندان دور ایران حالا می‌خواهد یک بار دیگر از جادوی پدیده قرن بیستم استفاده کند و با فوتبال، ورزشی که افشره‌ای از زندگی انسان ا در خود به روی آن‌ها لبخند بزند.

وی با تشکیل یک تیم فوتبال در "کانون اصلاح و تربیت ندامتگاه شهید کچویی کرج" با همراهی جواد پوستین دوز امیری مربی تیم فوتبال نوجوانان استقلال تهران و چند وکیل سعی در بازگشت بزهکاران به زندگی دارند.

در همین راستا گفتگویی انجام دادیم با مهدی واعظی، رضا شاه منصوری وکیل این بزهکاران و جواد پوستین مربی تیم فوتبال کانون.

واعظی: رضایت الهی مهم‌ترین اصل تشکیل این تیم است

واعظی در ابتدا در خصوص چگونگی تشکیل این تیم فوتبال بیان کرد:‌ در جلسه‌ با مسئولان ورزش سازمان زندان ها، چند ندامتگاه برای بازرسی به ما معرفی شد. پس از انتخاب ندامتگاه کچویی کرج حدود 70 نوجوان بین 12 تا 18 سال را از کنانون اصلاح و تربیت زیر نظر گرفتیم. به همین منظور با همراهی رضا زحلی و رضا شاه منصوری وکلای این نوجوانان، تیم فوتبالی را تشکیل داده و جواد پوستین دوز امیری به عنوان مربی این تیم انتخاب شد.

وی افزود: حدود 20 روز است که کار خود را استارت زده‌ایم. برخی اتفاقات خاص این نوجوانان را به ندامتگاه کشانده است. عده‌ای از آن‌ها به دلیل بدهکاری‌های مالی با مبلغ بسیار کم با حکم قاضی برای اصلاح و تربیت به ندامتگاه آمده‌اند و هدف تنها حبس شدن این نوجوانان نبوده است.

وی ادامه داد: تمام این مجموعه برای رضای خدا و اصلاح و تربیت نوجوانان مستعد دورهم جمع شده و سعی داریم برای افرادی که شرایط آزادی‌شان تا حدودی فراهم شده اقداماتی را انجام دهیم. ضمن اینکه برخی حامیان مالی با هزینه‌های جانبی سعی در پرداخت جرایم مالی این نوجوانان دارند. از طرفی با تشکیل یک تیم فوتبال 17،18 نفره آن‌ها را آموزش دهیم.

پیشکسوت فوتبال کشورمان درباره تاثیر این اقدام در بازگشت تبهکاران به جامعه گفت: به هر حال جامعه از پیشگیری تخلف این نوجوانان تا حدودی ناکام مانده و ما قصد داریم با وارد کردن فوتبال و ورزش به زندگی آن‌ها برای آینده این افراد برنامه ریزی کرده و زمینه بازگشتشان به جامعه را فراهم کنیم. ضمن اینکه هر کدام از نوجوانان با رسیدن به سن جوانی به فراخور استعداد و ویژگی‌های خود به واحدهای صنعتی، کارهای هنری و حتی تیم‌های ورزشی راه یابند.

واعظی در مورد نحوه تمرینات تیم کانون اصلاح و تربیت اظهار کرد: تمرینات ما در زمین چمن ندامتگاه کچویی و با امکانات تمرینی مناسب همچون کفش و لباس و سایر ملزومات برگزار می‌شود.
وکلای خبره این نوجوانان نیز با مشاوره دادن، روحیه آن‌ها را برای بازگشت به جامعه افزایش می‌دهند.

وی در مورد این که آیا مسابقاتی برای این تیم در نظر گرفته شده یا خیر بیان کرد: تا جایی که قانون به ما اجازه دهد مسابقاتی دوستانه در نظر گرفته ایم. اما برای انجام مسابقات رسمی و حضور در لیگ‌های مختلف نیاز به مجوز قضایی داریم، چرا که این نوجوانان نمی‌توانند از ندامتگاه خارج شوند.
به هر حال با دعوت از تیم‌های پایه برخی باشگاه‌های بزرگ سعی در افزایش روحیه اعضای تیم داریم.

وی ادامه داد: باید صمیمانه از زحمات شاه منصوری، زحلی، پوستین دوز، صفی یاری رئیس ندامتگاه و مشاور فرهنگی وی صمیمانه تشکر کنم.

شاه منصوری: تشکیل تیم فوتبال، تشنج روحی تبهکاران را کاهش داده است

رضا شاه منصوری وکیل نوجوانان کانون اصلاح و تربیت ندامتگاه کچویی در خصوص تشکیل این تیم فوتبال بیان کرد: حدود 2 ماه پیش باز دیدی از ندامتگاه شهید کچویی داشتیم و در این ندامتگاه نوجوانان 12 تا 18ساله را که زیر نظر کانون اصلاح و تربیت نگه داری می‌شوند ملاقت کردیم. جنبه‌های روحی و روانی در بازگشت به جامعه برای این نوجوانان که به معنای واقعی کلمه مجرم تلقی نمی‌شوند نقش مهمی دارد. به همین دلیل با همفکری با واعظی و زحلی تیم فوتبال "کانون فرهنگی ورزشی شهید کچویی" تشکیل دادیم.

وی افزود: در ابتدا جلسات تمرینی مستمر را با فراهم کردن لباس و کفش مناسب استارت زدیم و در حال حاضر نیز تمرینات ما هفته‌ای دو یا سه جلسه زیر نظر جواد پوستین دوز امیری مربی تیم نوجوانان استقلال تهران پیگیری می‌شود.

شاه منصوری ادامه داد: رایزنی‌هایی را با صفی یاری رئیس زندان انجام داده‌ایم و از وی خواسته‌ایم در صحبت‌ با دادستان کرج طبق شرایط مندرج در قانون مجازات اسلامی مثل آزادی مشروط، عفو، تعلیق اجرای مجازات و اقدامات جایگزین حبس، راه را برای آزادی این نوجوانان مستعد هموار کند و آنها با بیرون آمدن از زندان و متنبه شدن بازگشت ایده آلی به جامعه داشته و حتی به فوتبالیستی درجه یک تبدیل شوند این موضوع فلسفه و دیدگاه اصلی  ما برای تشکیل تیم فوتبال بود.

 وکیل تیم فوتبال کانون اصلاح و تربیت درباره جرایم مالی این بزهکاران بیان کرد: هر چند جریمه‌های مالی بیشتر این نوجوانان در حد مبالغی مثل 300 هزار تومانی است اما آنها قادر به رد مال نیستند و نیاز به کمک دارند، بنابراین دست خیرین و دوستانی که تمکن‌ مالی دارند را برای رها کردن این نوجوانان از بند می‌فشاریم به شرطی که خود بزهکاران نیز متنبه‌ شده باشند.

 وی افزود: هر فردی از اهالی فوتبال که خواستار کمک به این بزهکاران می‌باشد، می‌تواند در تماس با من و واعظی وضعیت آنها را زیر نظر گرفته و برای حل مشکل گامی بردارد. حتی در صورت تشخیص خود می‌توانند در جلسات تمرینی شرکت کنند. به هر حال ملاقات با چهره‌ها و اسطوره‌های فوتبال ایران به این نوجوانان انگیزه مضاعف می‌دهد.

 شاه منصوری در مورد این که تشکیل تیم فوتبال تاثیری روی رویه اعضای آن داشته یا خیر گفت: در صحبت با صفی یاری و سایر مسئولان ندامتگاه متوجه شدم تشنج و درگیری بین آنها به شدت پایین آمده و رفتار منظمی در ندامتگاه نشان می‌دهند. تمرینات مستمر آنها را به این احساس رسانده که می‌توانند به استعدادی ویژه در فوتبال تبدیل شوند و دیگر بخش فراموش شده جامعه نیستند. صفی یاری مدیریت و پیری مسئول تربیت بدنی ندامتگاه مساعدت‌‌های لازم را در این زمینه انجام داده‌اند.

وی درباره دیدارهای دوستانه این تیم بیان کرد: مقدمات انجام دیدار دوستانه مقابل نوجوانان استقلال و سایپا را فراهم کرده و قصد داریم با تیم فوتبال هنرمندان نیز در صورت مساعد شدن شرایط آب و هوا بازی  کنیم.

 شاه منصوری در مورد این که آیا عملکرد فنی این نوجوانان تاثیری در رها شدن آنها از بند دارد یا خیر اظهار داشت: آزاد سازی این نوجوانان دو گونه است: در نوع اول طبق اختیاراتی که قانون مجازات اسلامی به رئیس زندان، قاضی و ناظر دادستان دارد ، دوستان قول داده‌اند در صورتی که بچه‌های مستعد جذب باشگاهی گردند‌ در هماهنگی‌هایی با استفاده از آزادی مشروط و عفو از بند رها شوند این بخش معنوی ماجرا است.

 اما در مورد جنبه مالی جرایم آنها باید بگویم اگر به طور مثال حکم رد مال به دلیل سرقت این نوجوانان صادر شده باشد می‌توان با برپایی مراسم گلریزان و کمک خیرین در پرداخت جریمه نوجوانان را از بند آزاد کرد. مهم این است که صدای نوجوانان را کسی شنیده و خون تازه‌ای در روح آنها دمیده شود. امیدوارم زحمات مربیان با رها گردیدن نوجوانان از بند ختم به خیر شود .

شاه منصوری درباره تعداد نوجوانان تحت وکالت خود در این ندامتگاه گفت: حدود 20 بازیکن را استعدادیابی‌ کرده ایم. اما برنامه من و صفی یاری این است که پرونده هر نوجوانی که توجیه حقوقی دارد را پیگیری کرده و آن را به سرانجام برسانیم.

پوستین دوز امیری: این بازیکنان استعدادهای ناب فوتبال کشور هستند

جواد پوستین دوز امیری درباره استعداد این نوجوانان در فوتبال بیان کرد: من سال‌ها سابقه  حضور در فوتبال پایه کشور و تیم‌هایی همچون پیکان و استقلال را دارم و خوشبختانه در بین این آسیب دیدگان اجتماعی بازیکنانی را دیده‌ام که با کمی دقت بیشتر از سوی اطرافیان و رفع مشکلات می‌توانند به استعدادهای ناب فوتبال کشور تبدیل شوند.

وی افزود: روز اولی که به همراه مهدی واعظی برای ارزیابی استعدادهای اعضا در کانون اصلاح و تربیت ندامتگاه کچویی به آن جا رفتیم انگیزه و تلاش ما برای آموزش بیشتر شد و با قول مساعدی که مسئولان ندامتگاه به ما داده‌اند برای شکوفایی استعداد این افراد مصمم‌تر شدیم.

وی ادامه داد: با توجه به این که تمام این نوجوانان از قشر آسیب پذیر جامعه هستند، برای بازگشت به زندگی و جامعه نیاز به توجه دارند. به همراه واعظی، زحلی‌ و شاه منصوری از وکلای کشورمان در این راه پیشگام شده‌ایم، ضمن این که باید از زحمات صفی یاری مدیریت ندامتگاه کچویی و مشاور فرهنگی وی که از لحاظ در اختیار گذاشتن امکانات ورزشی و کمک به حل مشکل این نوجوانان همراه ما بوده‌اند تشکر کنم.

پوستین دوز امیری ادامه داد: پس از گذشت دو هفته از تمرینات قصد داریم به زودی با برگزاری دیدارهای دوستانه با تیم‌های لیگ برتری در رده نوجوانان اعضای کانون را در شرایط مسابقه سالم ورزشی قرار دهیم. در این راه مذاکراتی با سعید لطفی سرمربی نوجوانان استقلال تهران داشته‌ایم و امیدوارم این دیدارهای دوستانه منجر به معرفی استعدادها به فوتبال کشور شود.

 مربی تیم کانون اصلاح و تربیت ادامه داد: من سابقه کار کردن با مهرداد پولادی، آرش افشین و چندین بازیکن لیگ برتری را در تیم‌های  پایه پیکان و استقلال تهران را دارم و وقتی عملکرد  این نوجوانان را در تمرینات زیر نظر می‌گیرم متوجه می‌شوم از لحاظ هوش و استعداد دست کمی از برخی بازیکنان لیگ برتری ندارند و آنها با بیرون آمدن از زندان و متنبه شدن بازگشت ایده آلی به جامعه داشته و حتی می توانند به یک فوتبالیست درجه یک تبدیل شوند. این موضوع فلسفه و دیدگاه  اصلی ما برای تشکیل تیم فوتبال بود.

*برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.