سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از قدرت گروه هکتیویست‌های Anonymous بیشتر بدانید

گروه آنونیموس مجموعه ای منسجم و تمرکز زدایی شده از هکرهای به اصطلاح هکتیویست هستند که از سال 2003 ماهیت آنها شناسایی شده و حضور دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گروه آنونیموس مجموعه ای منسجم و تمرکز زدایی شده از هکرهای به اصطلاح هکتیویست هستند که از سال 2003 ماهیت آنها شناسایی شده و حضور دارند. به سختی می توان حدس زد که بزرگی و اندازه این گروه چقدر است، زیرا اعضای آن به کلی ناشناخته هستند. این گروه بیش از همه با عملیات های خود علیه دولت ها در فضای سایبری شناخته می شوند و در هفته گذشته وب سایت های دولتی، ترکیه را به تلافی حمایت های اردوغان از داعش از کار انداختند و سیستم مالی و بانکی این کشور را فلج کردند.

این پرسش در مورد آنونیموس که این گروه چقدر بزرگ است و وسعت دارد به سختی قابل پاسخ دادن است، زیرا ماهیت این گروه، به یک جنبش اجتماعی ـ سیاسی در فضای سایبری تبدیل شده که با توجه به ناشناخته بودن اعضای آن تخمین حجم و گستردگی آن را مشکل می سازد.

گروه بر یک بستر و پلتفرم جهانی عمل می کند و به هر یک از اعضای آن به اختصار Anons می گویند. همچنین LulzSec و AntiSec که هر دو در سال 2011 موجودیت یافته اند، دو مورد از زیر مجموعه های قدرتمند و شناخته این گروه هستند. همچنین زیر شاخه هایی نظیر GhostSec به سرعت و بعد از حمله به نشریه شارلی ابدو در صدر اخبار قرار گرفتند.

مهمترین فعالیت های آنونیموس از 2003 تا 2015

اولین نشانه از گروه آنونیموس در سال 2003 با انتشار تصویری از سوی یک هکر، که خود را موسوم به این گروه خطاب کرده بود، بر روی وب سایت 4chan، پیدا شد و به سرعت این گروه را شهرت بخشید. بعد از آن حضور این گروه در حملات سایبری با عملیات از کار انداختن وب سایت های بزرگ گسترده شد. از جمله حمله به وب سایت Habbo Hotel در فنلاند. این فعالیت های به سرعت آنونیموس را در صدر اخبار رسانه ها قرار داد و برخی آنها را تروریست های سایبری لقب دادند.
نگاهی به گروه Anonymous و قدرت و گستردگی آن


در اولین روزها، گروه آنونیموس بیشترین توجه خود را معطوف به فعالیت علیه گروه ها و مجموعه هایی کرده بود که از قوانین Anti-Piracy حمایت می کردند؛ اما در سال 2008 بود که برای اولین بار این گروه نام خود را به عنوان یک گروه هکتیویست در اذهان عمومی جا انداخت.

عملیات Chanology یا پروژه Chanology بر علیه کلیسای Scientology – یک فرقه مذهبی که در دهه 50 در ایالات متحده شکل گرفت و هدف خود را رفع مشکل پیروان خود با استفاده از تکنیک های روان درمانی قرار داد – در ژانویه 2008 از سوی این گروه هدایت شد و برای اولین بار حملات دیجیتالی در وسعت و حجم بالا صورت گرفت.

این اولین عملیات گسترده آنونیموس در فضای سایبری بود اما عملیاتی که به سرعت آنها را به عنوان یک گروه هکتیویست معرفی کرد، عملیات گسترده با حملات از نوع DDoS بر علیه Aiplex Software در سال 2010 بود. Aiplex یک شرکت هندی بود که طرف قرارداد استودیوهای فیلم سازی قرار گرفته بود تا حملات هدف داری از نوع DDoS را علیه وب سایت Pirate Bay صورت دهد. این وب سایت جایی است که محتوای گوناگون دیجیتال به شکل رایگان برای استفاده عموم در سطح جهان بر روی آن قرار می گیرد.


همزمان وب سایت های Motion Pictures Association of America و Recording Industry Association of America که به حمایت از قوانین anti-piracy روی آورده بودند، طی عملیات موسوم به Payback مورد حمله قرار گرفتند و سرورهای این دو بنگاه نیز از دسترس خارج شد. این حملات با حملات دیگری که تا سال 2011 بر علیه بنگاه ها و نهاد های حامی قانون Anti-Piracy ادامه داشت، آنونیموس را به عنوان یک گروه بزرگ سایبری و تأثیرگذار هکتیویست معرفی کرد.

در همین سال (2011) شرکت هایی نظیر آمازون، Paypal، MasterCard و VISA اقدام به بایکوت ویکی لیکس کردند که این موضوع در ارتباط با انتشار اسناد محرمانه دولت آمریکا بر روی این وب سایت بود. این اقدام از سوی این شرکت ها منجر به کلید خوردن عملیات موسوم به Operation Avenge Assange یا عملیات انتقام آسانژ از سوی آنونیموس شد.

حملات گسترده DDos علیه Paypal، PostFinanace و EveryDNS که از خدمات رسانی به ویکی لیکس سر باز زده بودند، آغاز شد و حتی دامنه این حملات به وب سایت های دولتی آمریکا از جمله از کار انداختن وب سایت سناتور جو لیبرمن که از بایکوت ویکی لیکس حمایت کرده بود کشیده شد.

این شروع عملیات گسترده آنونیموس با مختصات سیاسی بود که در دوران تحولات بزرگ خاورمیانه و انقلاب های مردمی در این منطقه، گسترش یافت. در سال 2011 آنونیموس عملیاتی با نام Operation Tunisiaدر حمایت از جنبش مردمی کشور تونس انجام داد که طی آن بسیاری از وب سایت های دولتی وقت تونس هک یا مورد حمله واقع شد و ابزارهایی در اختیار مردم تونس قرار گرفت که به وسیله آنها از نظارت دولتی در عرصه اینترنت رهایی یابند. عملیات مشابهی برای مصر نیز صورت گرفت که این عملیات دوم به همراه گروه دیگری با نام Telecomix بود.

هک و از کاراندازی شبکه پلی استیشن سونی تقریبا برای حدود یک ماه، قدرت و عظمت این گروه را بیش از همیشه نشان داد و در سال 2013 راهپیمایی جهانی طرفداران و اعضای آنونیموس در 400 شهر بزرگ در سراسر دنیا در حالی که همگی ماسک آنونیموس بر چهره داشتند، اولین حضور اعضای این گروه در جهان واقعی را به رخ کشید. نام این راهپیمایی گسترده Million Mask March گذاشته شد و به عنوان نقطه عطفی در تاریخ این گروه به ثبت رسید.

بعد از سال 2013 این گروه همراستا با فعالیت های سیاسی خود در حمایت از آنچه آزادی نامیده اند، روی به فعالیت هایی در راستای مسائل مدنی و حقوق بشری نیز آورده اند و همچنین اکنون مهمترین وظیفه این گروه مقابله با گروه تروریستی داعش است، در هر کجا که باشند.

از جمله فعالیت های مدنی این گروه می توان به عملیات سال 2013 برای کمک رسانی به فاجعه تندباد اوکلاهوما اشاره کرد که عملیاتی گسترده برای به دست آوردن اطلاعات در مورد قربانیان این فاجعه بود. عملیاتی دیگری در همین سال به حمایت از بی خانمان ها اختصاص یافت که هدف از آن جلب توجه افکار عمومی جهانی به شرایط این افراد بود.

اما یکی از نمایش های قدرتمندانه این گروه در سال 2014 در موضوع آشوب های شهر فرگوسن آمریکا صورت گرفت که بر اساس آن، وقتی سیاه پوستان اقدام به اعتراض خیابانی به موضوع کشته شدن مایکل برون سیاه پوست توسط دو افسر پلیس کردند، گروه آنونیموس مقتدرانه پلیس آمریکا را از آسیب رساندن به این معترضان بر حذر داشت و اعلام کرد، در غیر این صورت تمامی وب سایت های فدرال دولت آمریکا را مورد حمله قرار خواهد داد.

آنونیموس علیه داعش

صرف نظر از عملیات های گاه و بیگاه این گروه علیه حرکت های ضد مدنی و ضد آزادی خواهی، یکی از سر فصل های اصلی آنونیموس، مبارزه با گروه تروریستی داعش است. این گروه چندی پیش بیانیه ای رسمی صادر کرد که بر اساس آن حمله به اعضای داعش و «کشتن آنها در فضای آنلاین» را هدف خود معرفی نمود.


از آن زمان به بعد حملات منسجم و گسترده ای علیه اعضا و حامیان، وب سایت های تبلیغاتی و فعالیت های آنلاین داعش از سوی آنونیموس صورت گرفته که مهمترین آنها معروف به عملیات پاریس است. بعد از حملات اخیر تروریست های داعش در پاریس گروه آنونیموس طی دو ویدئو هشدارهای جدی به داعش داد و رسما اعلام کرد که قوای خود را علیه داعش به حرکت درآورده است.

طی این عملیات گروه آنونیموس بیش از هزار حساب کاربری مربوط به داعش را در توییتر معرفی کرد و مورد حمله قرار داد و همچنین تعداد بیش از 250 وب سایت تبلیغاتی داعش را هک و به کلی محو کرد.

آخرین اقدام گروه آنونیموس به مبارزه با تروریست های تکفیری داعش باز می گردد؛ به حملات اخیر در ترکیه تنها چند روز قبل از کریسمس که این کشور را برای یک هفته فلج کرد. آنونیموس با هک و حمله DDoS به وب سایت های دولتی و بانکی ترکیه، زیر ساخت های تراکنش مالی در این کشور را برای مدت دو روز از کار انداخت و در پیامی که منتشر کرد، این اقدام را تلافی جویی از رجب طیب اردوغان به دلیل حمایت از داعش، خواند.

گروه آنونیموس طی 12 سالی که از تولدش می گذرد، بالغ گشته و به یک بازیگر اثر گذار در معادلات تبدیل شده است. این گروه به هیچ جبهه و کشوری تعلق ندارد و اعضای آن از سراسر دنیا جمع شده اند تا از آنچه به عنوان یک جهان آزاد و انسانی می شناسند، حمایت کنند.

هیچ تخمینی در مورد تعداد اعضای این گروه و گستردگی آن نمی توان داشت؛ اما میتوان به جرأت گفت که این گروه در حال حاضر یکی از قدرتمندترین و تأثیرگذار ترین جنبش های مدنی تاریخ قرن بیست و یکم را شکل داده است.

منبع: تابناک
انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.