سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آذربایجان در دریای خزر مزرعه بادي احداث می‌کند

بنابر اعلام وزارت نیرو ، جمهوری آذربایجان با هزينه‌اي بالغ بر 450 میلیون یورو، مزرعه بادی با ظرفیت 200 مگاوات در دریای خزر احداث می‌کند.

به‌گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،ساخت مزرعه بادی 200 مگاواتی در دریای خزر بین دو سکوی استخراج نفت در جزیره پیرالهی آغاز خواهد شد.

به گفته رئیس آژانس دولتی منابع انرژی جایگزین آذربایجان، سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای ساخت این پروژه در حدود 450 میلیون یورو برآورد شده است که قسمتی از آن باید توسط سرمایه‌های خارجی تأمین شود.

بهره‌برداری از این مزرعه بادی، اواخر سال 2017 و یا اوایل سال 2018 پیش‌بینی شده و طی 5 سال آینده، آذربایجان قصد دارد 100 پروژه در زمینه انرژی‌های جایگزین را اجرا نماید. 

بنابراين گزارش، کشورهای جهان همگی به این باور مشترک رسیده‌اند که باید به فکر نسل آینده و تأمین منابع انرژی مطمئن برای ایشان بود، حتی کشور آذربایجان نیز که دارای منابع غنی هیدروکربوری است از این قاعده مستثنی نبوده و تصمیم گرفته تا از فرصت‌های این کشور در زمینه انرژی‌های جایگزین استفاده نماید و اقداماتی نیز در این خصوص انجام داده است.

اين گزارش مي‌افزايد: سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی آذربایجان 7 درصد است و دولت این کشور قصد دارد تا سال 2020 این سهم را به 20 درصد افزایش دهد.

برآوردها حاکی از آن است که دستیابی به هدف 20 درصدی توسعه انرژی‌های جایگزین، نیازمند 7 میلیارد منات (6.7 میلیارد دلار) سرمایه‌گذاری در این حوزه است و سرمایه‌گذاران خارجی بسیاری نیز جهت سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌های توسعه انرژی جایگزین در آذربایجان اظهار تمایل کرده‌اند.

در سال 2014، حجم سرمایه‌گذاری در بخش مذکور از 60 میلیون دلار گذشت و اخیراً نيز آذربایجان، نیروگاه خورشیدی را در جمهوری نخجوان افتتاح کرده است.

این نیروگاه 20 مگاواتی، شامل 78 هزار و 684 پنل خورشیدی شیشه‌ای جدید است و بیش از 30 تکنیک مختلف و بالغ بر 400 نفر در اجرای این پروژه مشارکت دارند.

این نیروگاه سالانه حدود 30 میلیون کیلووات ‌ساعت برق تولید نموده و نقش عمده‌ای را در تأمین برق جمهوری نخجوان ایفا می‌کند.

نیروگاه خورشیدی دیگری که ساخت آن سال آینده میلادی در آذربایجان به پایان خواهد رسید، نیروگاه قره‌داغ- سنگچال است که دارای 36 هزار پنل خورشیدی با آخرین فناوری موجود است و ظرفیت کلی آن 9 مگاوات بوده که پاسخگوی نیاز برق منطقه سنگچال و مرز قره‌داغ خواهد بود.

اين گزارش ياد آور مي‌شود، بهره‌برداری کامل از نیروگاه بادی "ینی یاشما" در منطقه خیزی نیز در برنامه سال آینده  این کشور قرار دارد.

ظرفیت این نیروگاه  نيز 50  مگاوات گزارش شده که شامل 20 توربین بادی خواهد بود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.