سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلارهای آل سعود و معیارهای حقوق بشر

رژیم آل سعود با دلارهای نفتی خود مجامع بین المللی را در برابر جنایات خود به سکوت واداشته است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه العالم، از نخستین روزهای سال 94، ائتلاف ضد یمن به رهبری حکام آل سعود و متشکل از 9 کشور عربی، با برخورداری از کمکهای لجستیکی و اطلاعاتی آمریکا، تجاوز نظامی علیه ارتش یمن و کمیته‌های مردمی را آغاز کردند. در این درگیری‌ها بیش از 2500 غیرنظامی کشته شدند که به گفته سازمان ملل، اغلب آنها قربانی حملات هوایی ائتلاف بودند. تحقیقات میدانی دیده‌بان حقوق بشر، "هیومن رایتس ووتش"  غیرقانونی بودن بسیاری از حملات هوایی ائتلاف را برملا کرده، چرا که این حملات، مناطق مسکونی و بازارها و مراکز بهداشتی و مدارس را هدف قرار داد.

"اِمی هرمان" فعال و دیده‌بان حقوق بشر و مسئول هماهنگی در زمینه دفاع از حقوق بشر در سازمان ملل در گزارشی آورده است: با وجودی که شورای امنیت از تمام طرفها خواست تا به تعهدات خود در زمینه حقوق بشر پایبند باشند و تهدید کرد که مجازات‌هایی برای متخلفان درنظر می‌گیرد، در عمل این مجازات‌ها فقط بر رهبران ارتش یمن و کمیته‌های مردمی عملی گشت و این امر فقط بر گستاخی اعضای ائتلاف برای ادامه دادن به تجاوزات خود افزود.

عربستان و دیگر کشورهای عضو ائتلاف چندان توجهی به تحقیقات مربوط به حملات هوایی غیرقانونی ائتلاف ندارند؛ حملاتی که با توجه به تعهدات مربوط به قوانین جنگ، گاهی در سطح جنایت‌های جنگی قرار می‌گیرند.

هرمان می گوید: چرا با ائتلاف برخورد ویژه می‌شود؟ یک احتمال وجود دارد. به مسیر کمک‌های مالی بنگرید. در گذشته عربستان اعلام کرد به درخواست سازمان ملل برای کمک فوری به یمن به میزان 274 میلیون دلار عمل خواهد کرد، در حالی که عربستان فقط مقدار اندکی از آنچه وعده داد بود، پرداخت کرد. واقعیت آن است که با محکوم کردن ائتلاف ممکن است کمکهای فوری که سازمان ملل را وسوسه می‌کند، به خطر بیفتد. شاید این امر، علت اقدام استفان اوبرایان، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انسان‌دوستانه، در برگزاری یک نشست مطبوعاتی مشترک غیرمتداول با سفیر عربستان در سازمان ملل برای اذعان به حمایت عربستان از اقدامات انسان دوستانه را تبیین کند.

شورای امنیت دو گزینه در پیش رو دارد؛ یا باید به اعضای ائتلاف عربستان یادآوری کند که قوانین بین المللی برای همه لازم الاجراست و عاملان نقض حقوق بشر مجازات می‌شوند، یا اینکه به سکوت و جانبداری خود ادامه دهد تا به مردم یمن که مادر، برادر و یا فرزندی در حملات هوایی غیرقانونی ائتلاف از دست داده‌اند، نشان دهد که شورای امنیت می‌تواند از فجایعی که بر سر آنها آمده است، چشم بپوشد.

انتهای پیام/


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.