وی با بیان اینکه سیگار باعث مرگ زودرس، سرطان و اعتیاد میشود و تنها وارد کنندگان، دلالان و تولید کنندگان از آن سود میبرند و نمیگذارند که تعرفه آن اصلاح شود، افزود: با اینکه اعلام شده 60 تا 63 میلیون نخ سیگار به طور سالانه در کشور مصرف میشود و هر یک میلیون نخ نیز باعث بروز یک مرگ میشود، اما عدهای به خاطر منافع اقتصادی خود مثل تجار، دلالان، قاچاقچیان حاضر به رفع این مسئله نیستند. 30 درصد مصرف سیگار کشور از طریق قاچاق است و بخشی از آن هم تولید داخل است.
سیاری تصریح کرد: در حال حاضر سن مصرف سیگار کاهش پیدا کرده، اما نرخ آن افزایش یافته است. بالاترین حاشیه سود در کشور به دخانیات تعلق دارد. وزارت بهداشت ثابت کرده است که به قلیانها، مواد روان گردان و مخدر افزوده میشود. گزارش افزوده شدن این مواد به قلیانها توسط اورژانسها و همچنین بررسی مشترک ما با قوه قضاییه صحت آن را تایید کرده است.
وی ادامه داد: اگر قیمت سیگار به میزان خردهفروشی آن افزایش یابد، مصرف آن به مراتب کاهش پیدا میکند،
سیاری تاکید کرد: سود این قضیه اجازه نمیدهد که جلوی مرگ و میر مردم گرفته شود. ما هر زمان که این مسئله را مطرح کردهایم عدهای گفتند که میزان قاچاق افزایش پیدا میکند. باید بررسی شود که چگونه هزار تریلی قاچاق سیگار در کشور تردد میکنند. قاچاق به صنعت، تولید و اشتغال آسیب میرساند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه اگر برای سیگار مالیات تعیین میشد در طی یک سال 2000 میلیارد تومان و در طی پنج سال 11 هزار میلیارد تومان میشد از مالیات آن گرفت، افزود: در کشور ما در گذشته طی اقدامی سرانه 45 هزار تومان را به همه مردم تخصیص دادهاند که کار غلطی بود و کشور را آسیب پذیر کرد. تخصیص یارانه به لبنیات یا سایر مواد غذایی نیاز به منابع مالی دارد. ما باید اول سراغ گروههای آسیب پذیر و بعد تولید و اشتغال برویم. حل تصمیمات غلط گذشته عزم ملی میخواهد.
وی تاکید کرد: نمایندگان مجلس و دولت تصمیم بگیرند این کار غلط را تکرار نکنند. میشود یارانهای که به افراد غیر نیازمند تعلق میگیرد را به سایر حوزهها اختصاص داد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/