سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با شبکه قرآن مطرح شد

آیت‌الله اراکی: هیچ واجبی برتر از حفظ وحدت نیست

دبیرکل مجمع جهانی تقریب گفت: امتی که از وحدت برخوردار نباشد از اراده مقاومت در مقابل دشمنان برخوردار نخواهدشد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت‌الله "محسن اراکی" دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب، روز جمعه در گفتگو با بخش گفتگوی خبری شبکه قرآن سیما با بیان اینکه وحدت ضامن بقای هر امتی است، اظهار داشت: امتی که از وحدت برخوردار نباشد از هویت نیز برخوردار نخواهد بود و اگر از هویت برخوردار نباشد از اراده مقاومت در مقابل دشمنان، چالش‌ها و خطرات نیز برخوردار نخواهد شد.

وی افزود: ملتی که می‌خواهد به آرمان بلند دست پیدا کند باید قوی باشد و این عزم و اراده قوی وقتی شکل می‌گیرد که آن ملت و امت هویت خودش را پیدا کند.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب گفت: بدترین ضربه‌ای که به هویت یک امت وارد می‌شود شکاف در آن امت است یعنی اگر امتی دچار شکاف و تفرقه و چندپارگی شد به طوریکه هر پاره آن به پاره دیگر پرخاش کرد، اراده آن جامعه قطعاً از بین خواهد رفت و هویت آن متلاشی می‌شود بر همین اساس است که انقلاب ما بدون هویت نمی‌تواند به اهدافش دست پیدا کند و همچنین بدون یک عزم و اراده قوی که بتواند امت را به سمت آرمان‌های بلند هدایت کند نمی‌تواند به اهدافش برسد بنابراین به همین دلیل است که حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب تأکید فراوانی بر وحدت داشتند.

آیت‌الله اراکی با بیان اینکه در قرآن کریم تأکید فراوانی بر مسئله وحدت دارد، اظهار داشت: در قرآن کریم آیات فراوانی پیرامون وحدت و نهی از تفرقه آمده است از جمله «إن هذه أمتكم أمة واحدة وأنا ربكم فاعبدون» یا « إِنَّ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَ كَانُوا شِيَعاً لَسْتَ مِنْهُمْ فِي شَيْءٍ».

وی با بیان اینکه بدترین فساد در یک امت پراکندگی و تفرقه است، اظهار داشت: به همین دلیل است که در تاریخ نمونه‌های بسیار زیادی داریم که ائمه اطهار گاهی در برابر انحرافات بزرگ صبر پیشه می‌کردند تا بتوانند وحدت و انسجام جامعه را حفظ کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: هیچ واجبی از واجبات الهی برتر از حفظ وحدت نیست و بر همین اساس بزرگان و رهبران انقلاب اسلامی و همچنین مراجع بزرگ شیعه نظیر آیت‌الله بروجردی و علمای بزرگ اهل سنت جهان اسلام نظیر شیخ شلتوت و سایر علمای اهل سنت همواره روی مسئله وحدت تأکید فراوان داشتند و به وحدت نه تنها به عنوان یک ضرورت اجتماعی بلکه به عنوان یک تکلیف شرعی اهم که برتر از همه تکالیف شرعی است نگاه می‌کردند.

آیت‌الله اراکی در پاسخ به سوالی پیرامون نحوه مقابله با جریان تکفیری و انحرافی گفت: علامت هر جریان و فرقه انحرافی این است که دعوت به تفرقه و پراکندگی می‌کند و دعوت به پراکندگی و نفی جامعه واحد مسلمین از ویژگی‌های فرقه‌های انحرافی و افراطی است.

وی افزود: دعوت به پراکندگی و تفرقه نتیجه‌اش این می‌شود که راه را برای دشمن باز می‌گذارد تا بتواند هر کاری با امت اسلام انجام دهد و از طرف دیگر انرژی و توان امت را صرف درگیری داخلی می‌کند.

 دبیر کل مجمع جهانی تقریب اظهار داشت: جریانات انحرافی هرچه ظاهر آراسته‌تری داشته باشند یعنی ظاهرشان به حق نزدیک تر باشد خطرناک‌ترند. در حالیکه درونشان و دلشان کاملاً تاریک است با یک پوششی از ایمان سعی دارند خود را نشان دهند که این پوشش هرچه پیچیده‌تر باشد خطرناک‌تر است مثلاً منافقی که نماز می‌خواند خطرش به مراتب بیشتر از منافقی است که نماز نمی‌خواند.

وی افزود: الان فرقه‌ای انحرافی در داخل شیعه شکل گرفته است که بیشتر از علمای بزرگ، سنگ شعائر حسینی را به سینه می‌زند و خود را دلسوزتر از همه به مقدسات اسلامی نشان می‌دهند که این‌ها با این پوشش نفاق خود را پیچیده‌تر کرده‌اند که ما از آن‌ها به شیعه انگلیسی یاد می‌کنیم.

آیت‌الله اراکی با بیان اینکه شیعه انگلیسی یک واقعیت بسیار خطرناک است، اظهار داشت: ما در طول تاریخ جریانی به خطرناکی شیعه انگلیسی نداشته‌ایم. این جریان با پوشش انتصاب به اهل بیت به وجود آمده است در حالیکه دقیقاً در جهت نابودی اهل بیت عمل می‌کند.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: این گروه‌های انحرافی و تکفیری با انگیزه ایجاد تفرقه و ستیز در جهان اسلام و حمایت از اسرائیل ایجاد شده‌اند.

آیت‌الله اراکی در ادامه به فعالیت‌های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از فعالیت‌های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزاری کنفرانس سالانه وحدت اسلامی است.

وی افزود: برپایی برنامه‌های پیرامون هفته وحدت، ترویج مفاهیم وحدتی در داخل و خارج از کشور، برپایی همایش‌های وحدتی در سراسر جهان اسلام و همچنین راه‌اندازی و حمایت از نهادهای وحدتی در داخل و خارج از کشور از دیگر برنامه‌های مجمع جهانی تقریب می‌باشد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب با اشاره به بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی اظهار داشت: در بیست و نهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی علما و نخبگان و افراد تأثیرگذار از بیش از 70 کشور جهان حضور دارند.

وی با بیان اینکه تقریب اختصاص به قشر خاصی ندارد، اظهار داشت: همه اقشار مختلف جامعه باید در زمینه حمایت از تقریب و جلوگیری از تفرقه بسیج شوند.

آیت‌الله اراکی در پایان اظهار داشت: از مقام معظم رهبری و مراجع عظام به دلیل حمایت از وحدت جهان اسلام تقدیر و تشکر می‌کنم که با حمایت‌ها و راهنمایی‌های خود به وحدت جهان اسلام کمک کردند همچنین از علمای اهل سنت کشور تشکر می‌کنم که تلاش بسیار زیادی در راستای وحدت داشته‌اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.