سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عدم توجه به پرداخت‌های رزیدنت‌ها در طرح تحول سلامت

میزان پرداخت به رزیدنت‌ها در طرح تحول به خوبی دیده نشده است در حالی که رزیدنت‌ها شاکله و بدنه اصلی نظام سلامت در دانشگاههای دولتی هستند.

 دکتر امیر خشتی مسئول شورای نمایندگان دستیاران دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه وضعیت دستیاران از نظر آموزشی و معیشتی در دانشگاه‌ها متفاوت است؛ اظهار داشت: دستیار سال آخر دائما در بیمارستان است و میزان دریافتی‌اش بین یک میلیون و بیست هزار تومان تا یک میلیون و صد هزار تومان است که به هیچ عنوان پاسخگوی نیاز‌ها نیست. 

 وی با بیان اینکه خیلی از دستیاران متاهل برای اسکان خود مشکل دارند؛ افزود: میزان کرایه خانه یک دستیار از حقوق دریافتی‌اش بالا‌تر است و با توجه به اینکه ۲۴ ساعته در اختیار دانشگاه است فرصت کار بیرون برای وی مهیا نیست لذا نمی‌تواند از عهده خرج و مخارج خود و خانواده‌اش برآید. 

وی با اشاره به اینکه دانشگاه شیراز در پرداخت به رزیدنت‌ها پیشرو بود، ادامه داد: متاسفانه بعد از اجرای طرح تحول پرداخت‌ها به تاخیر افتاده و عملا فرمول دریافتی رزیدنت‌ها قابل محاسبه نیست. 

دستیار سال آخر رشته جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص میزان پرداخت به رزیدنت‌ها گفت: پرداخت به رزیدنت‌ها باید بر اساس کتاب مبتنی بر عملکرد وزارت بهداشت صورت گیرد اما دانشگاه‌ها پروتکل جدیدی را تحت نظارت وزارت بهداشت تدوین کردند که پرداخت به رزیدنت‌ها از دو منبع صورت گیرد. 

خشتی اضافه کرد: به این ترتیب که ۶۰ درصد حق کمک جراح به رزیدنت تعلق گیرد و در رشته‌های غیر جراحی نیز از محل ۲درصد جزء حرفه‌ای که‌‌ همان هتلینگ بیمارستان و ویزیت است به دستیار‌ان پرداخت شود. 

وی با انتقاد از اینکه بیمارستان‌ها این موارد را از بیمار اخذ و در فیش پرداختی آن‌ها لحاظ می‌کنند، تصریح کرد: دانشگاه‌ها همچنان در پرداخت به رزیدنت‌ها سرباز می‌زنند و بطور متوسط در سال ۹۳ ماهی ۳۰۰ هزار تومان برای سه ماه به رزیدنت‌ها پرداخت کردند. 

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیر از مبالغی را علی الحساب تا مرداد ماه ۹۴ به رزیدنت‌ها پرداخت نموده ا ست؛ اذعان داشت: در سال ۹۴ سه ماه برای هر ماه ۶۰۰ هزار تومان پرداخت به رزیدنت‌ها انجام شد و سه ماه نیز برای رشته‌های جراحی ماهی ۸۰۰ هزار تومان پرداخت صورت گرفت و سایر رشته‌ها نیز با توجه به ضریب ارشدی پرداخت‌های متفاوت داشتند که هیچ کدام عدد ثابت حق کمک جراح نبود و ما به التفاوت‌ها پرداخت نشد. 

 به گفته دستیار ارشد جراحی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اجرایی شدن طرح تحول دست دانشگاه‌ها بسته مانده و اختیار تام ندارند که از محل کمک جراح به رزیدنت‌ها پرداخت داشته باشند بطوری که در یکسال اخیر باید کل مبالغ توسط دانشگاه‌ها محاسبه و مابه التفاوت‌ها به رزیدنت‌ها پرداخت می‌شد که عملا این مهم اتفاق نیفتاد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.