سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روزشمار جشنواره فجر؛

سر و سامان دادن به اکران مهمتر از جشنواره فجر است

جشنواره فجر بیش از 10 روز نیست و مهمتر از آن داغ کردن تنور اکران بعد از اتمام آن است.

بهرام کاظمی کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص چگونگی برگزاری جشنواره فیلم فجر تا به امروز گفت: به نظرم جشنواره فیلم فجر، بزرگترین رویداد هنری کشور از لحاظ انعکاس در جامعه هنری، جذب مخاطب، پیوند با مردم و ... است. پیش‌بینی در مورد جشنواره امسال سخت‌تر است؛ چون تعداد فیلم‌های عرضه شده بسیار زیاد است که بخش اعظم از این‌ها (280 عدد) آثار ویدئویی هستند که قابلیت ارائه شدن ندارند و فقط حدود 110 تای آن سینمایی هستند که از این تعداد نیز ممکن است برخی به جشنواره نرسند.

وی افزود: در جشنواره فجر امسال شاهد حضور فیلم اولی‌ها، فیلم‌های هنر و تجربه و سینمای بدنه هستیم و اما تعداد فیلم‌های سینمای بدنه و حرفه‌ای به نسبت آثار عرضه شده اندک است و جشنواره برای این دسته از یک نظر مهم و از یک طرف اهمیت ندارد؛ یعنی برخی به اکران و استقبال مخاطب اهمیت می‌دهند و برای من غیر از این موارد، دیده شدن فیلم و حضور آن در بخش مسابقه بعد از حدود 7 سال دوری از سینماست؛ چون جشنواره فجر ویترین سینمای ایران است و چشم‌های فراوانی آن را بررسی می‌کنند.

وی ادامه داد: امیدوارم همانطور که مسئولان در برگزاری جشنواره و جذب مردم تدابیر مختلفی می‌اندیشند، زمان اکران نیز از فیلمسازان حمایت کنند؛ چون جشنواره بیش از 10 روز نیست. بعد سینمای ایران می‌ماند و تعداد زیادی فیلم که باید در اکران به آن‌ها سر و سامان داد که داغ کردن تنور آن دست مسئولان مربوطه و تبلیغات است. 

کاظمی ادامه داد: اگر سینمای کم نفس و کم جانی که شاهد آن هستیم را حمایت نکنیم، هیچ وقت نمی‌تواند روی پای خود بایستد و عرض اندام کند. در این میان حمایت از بخش خصوصی می‌تواند پیامدهای مثبت فراوانی به همراه داشته باشد، بخشی که در اصل از بین رفته و باید به دنبال راهی برای برگرداندن آن به سینما باشیم.

این کارگردان سینما، در مورد انتخاب محمد حیدری به عنوان دبیر جشنواره فجر بیان کرد: آشنایی کامل با وی ندارم اما می‌دانم از تئاتر به سینما آمده و تا به امروز برنامه‌های خوبی را برای جشنواره در نظر گرفته است. اما باید توجه داشت درست است که مدیریت بسیار مهم خواهد بود ولی فیلم‌های عرضه شده جشنواره را می‌سازند. چون جشنواره ساختمانی است با تعدادی دفتر و کارمند و... و اگر فیلم‌ها ضعیف باشند، جشنواره ضعیف می‌شود. پس محتوای جشنواره به کیفیت فیلم‌ها بستگی دارد.

کاظمی در مورد اختصاص کاخ مردمی جدا از برج میلاد در جشنواره فجر امسال بیان کرد: به نظرم اتفاق بدی نیست؛ اما باید حواسمان باشد اگر فیلم‌ها قبل از اکران بیش از حد پخش و در معرض دید بیشتری قرار بگیرد، از لذت و نفس آن کم خواهد شد. از طرفی این موضوع برای فیلم‌های قوی مفید است و برای فیلم‌های ضعیف بد، چون دست آنها رو می‌شود اما در اصل اگر فقط بحث رونمایی از فیلم‌ها را داشته باشیم، بازخورد بهتری خواهد داشت چیزی که در همه جای دنیا مرسوم است. 

کاظمی درخصوص کیفیت فیلم «مشکل گیتی» خاطرنشان کرد: به شخصه عملکرد کل گروه از بازیگران حمید فرخ نژاد، رویا نونهالی، یکتا ناصر و... تا فیلمبرداری و ریتم فیلم و ... راضی هستیم و اتفاق مهمی که در فیلم افتاده این است که به موضوع روز و برخورد با فضای مجازی در خانواده می‌پردازد و داستان به نحوی پیش می‌رود که مخاطب را درگیر می‌کند و آن را دنبال خواهد کرد.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.