سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساری؛

نگهداری مرکبات در انبارهای فنی برای کاهش ضایعات

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر نگهداری مرکبات در انبارهای فنی برای کاهش ضایعات تاکید کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری؛ محمد‌تقی شکوهی گفت: باغداران برای کاهش خسارت و ضایعات میوه مرکبات در هنگام بارندگی اقدام به برداشت میوه نکنند و تا خشک شدن میوه بر روی درخت برداشت انجام نشود.

وی با بیان اینکه صبح زود که شبنم بر روی میوه نشسته است، از چیدن میوه خودداری کنند، افزود: میوه‌های پوسیده روی سطح خاک باید قبل از برداشت میوه، جمع‌آوری شده و در کیسه‌های پلاستیکی قرار گرفته و از باغ خارج شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر‌ اینکه باغداران میوه‌ها را دو هفته قبل از رسیدن کامل و با تغییر رنگ 90 درصدی برداشت کنند، گفت: کارگران برای برداشت مرکبات از دستکش‌های نخی استفاده کنند و چیدن میوه‌ها را ابتدا از شاخه‌های پایین درختان شروع کنند تا در اثر ضربه نردبان آسیب نبینند و از قیچی مناسب برداشت میوه برای چیدن میوه‌ها استفاده شود و میوه به نحوی چیده شود که برجستگی روی میوه به سایر میوه‌ها که در جعبه قرار می‌گیرد خسارت وارد نکند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه میوه‌ها تا 24 ساعت بعد از برداشت باید با قارچ‌کش ضدعفونی شده و تاخیر در ضدعفونی، سبب پوسیدگی میوه می‌شود، بیان کرد: میوه‌ها قبل از ضد‌عفونی با قارچ‌کش باید با آب فراوان شسته و خشک شوند.

شکوهی گفت : برای ضدعفونی میوه مرکبات، قارچ‌کش «رورال تی‌اس» به میزان 2 تا 2.5 کیلوگرم در هزار لیتر آب به باغداران توصیه می‌شود.

وی افزود: برای بالا بردن دوام انبارداری میوه مرکبات، ضدعفونی با قارچ‌کش و خشک‌کردن میوه قبل از آغشته کردن به واکس به باغداران توصیه می‌شود.

به گفته وی، بعد از ضدعفونی با قارچ‌کش، میوه‌ها نباید با آب شسته شوند چرا که بخشی از قارچ‌کش از سطح میوه خارج می ‌شود.

شکوهی با اشاره به اینکه در ساخت انبار باید اصول فنی رعایت شود و انبار نگه‌داری میوه مرکبات باید اختصاصی بوده و از نگهداری سایر محصولات و ادوات در زمان انبار‌داری خودداری شود، تصریح کرد: کف و دیوار‌ها قبل از ورود میوه‌ها، با آب گرم و مواد شوینده شستشو و سپس با محلول وایتکس چهار در هزار آغشته شود و با بستن درب انبار باید کاملا خشک شود.

وی گفت: برای خنک نگه داشتن فضای انبار و تخلیه روزانه گاز‌های مضر حاصل از تنفس میوه‌ها، نیمه شب به مدت چند ساعت، تهویه روشن شود تا هوای خنک شب به داخل انبار منتقل شود.

وی با بیان اینکه صندوق‌های نگه‌داری میوه با محلول وایتکس شش در هزار آغشته و اجازه داده شود تا خشک شوند، خاطرنشان کرد: حداکثر هفت تا 10 جعبه میوه بر روی هم قرار داده شوند تا درجه حرارت جعبه‌های بالایی و پایینی متعادل شوند.

شکوهی گفت: درجه حرارت مناسب برای پرتقال سه تا هفت درجه سانتی‌گراد و رطوبت 85 تا 90 درصد باید باشد و درجه حرارت مناسب برای نارنگی یک تا سه درجه سانتی‌گراد و رطوبت 85 تا 90 درصد باید باشد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در صورت کاهش رطوبت انبار، تشتک آب در کف انبار قرار داده شود، گفت: به باغداران توصیه می‌شود برای جلوگیری از هر‌گونه تنش حرارتی، انبا‌رهای سنتی به انبار فنی تبدیل شود.

انتهای پیام/س
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.