سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

آموزش مهم ترین رویکرد پیشگیری از ایدز در خراسان رضوی

کارشناس مسوول پیشگیری از ایدز دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آموزش مهم ترین رویکرد پیشگیری از ایدز در استان خراسان رضوی است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دکتر علی حسین پور در نشست خبری به مناسبت هفته آموزش و اطلاع رسانی از ایدز، با بیان اینکه افراد پرخطر حتما باید مشاوره وتست احتمال ابتلا به ایدز را در در مراکز و پایگاهه های بهداشتی استان خراسان رضوی دریافت کنند گفت: 70 پایگاه مشاوره و شناسایی بیماری ایدز در استان خراسان رضوی فعال  هستند.

وی با اشاره به اینکه که 55 مرکز مشاوره و شناسایی بیماری ایدز در شهرستان مشهد مستقر است اظهارداشت:  سه راه مهم انتقال ویروس اچ.ای.وی را شامل رفتارهای جنسی پرخطر، اعتیاد تزریقی غیرایمن و انتقال از مادر به کودک است.

حسین پور گفت: با درمان مادران مبتلا به اچ.آی.وی در طول دوران بارداری، می توان میزان ابتلا به ایدز را از حدود 30 به دو درصد کاهش داد.

وی عنوان کرد: دوره نهفتگی ویروس اچ.آی.وی را تا زمانی که این ویروس به مراحل پیشرفته می رسد بین پنج تا 10 سال است.

وی گفت: آمار واقعی تعداد مبتلایان به ویروس اچ.ای.وی در خراسان رضوی و کشور مشخص نیست اما تعداد واقعی مبتلایان پنج برابر آمار موجود برآورد می شود.

حسین پور اضافه کرد: شمار کنونی افراد مبتلا به ویروس اچ.آی وی در خراسان رضوی سه هزار نفر تخمین زده می شود.

وی تعداد موارد شناسایی شده در خراسان رضوی را 666 نفر عنوان و بیان کرد: 172 نفر از این تعداد به استانهای دیگر مراجعه کرده و 191 مورد نیز فوت کرده اند.

کارشناس مسوول پیشگیری از ایدز دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود 200 بیمار مبتلا به اچ.آی.وی زیر پوشش خدمات رایگان قرار دارند و 60 نفر هم به دلیل عدم همکاری شناسایی نشده و به مراکز مراجعه نمی کنند.

وی افزود: روشهای ابتلا به ویروس اچ.آی.وی در خراسان رضوی تغییر یافته بطوری که در گذشته 10 تا 12 درصد موارد از طریق جنسی انتقال می یافت و امروز این رقم به 40 تا 50 درصد موارد افزایش یافته است.

دکتر حسین پور ادامه داد: تمام افرادی که رفتارهای پرخطر مشکوک دارند می توانند به مراکز تشخیص ایدز مراجعه و نسبت به ابتلا خود به ویروس اچ.ای.وی اطمینان حاصل کنند.

وی گفت: فرد مبتلا به اچ.آی.وی در صورت تشخیص به موقع و درمان می تواند طول عمر طبیعی را طی کند.

حسین پور افزود: با تشخیص سریع اچ.ای.وی بایستی بلافاصله درمانهای دارویی شروع شود و بدین طریق می توان از ابتلا بیمار به مراحل پیشرفته ایدز و تبعات نقص دستگاه ایمنی بدن پیشگیری کرد.

حسین پور ادامه داد: یک بیمار مبتلا به اچ.آی.وی می تواند در خانواده بطور طبیعی زندگی کرده و یا در جامعه کار کند و مواردی مانند دست دادن، بوسیدن و بغل کردن باعث انتقال بیماری نمی شود لذا فقط باید نسبت به انتقال ایدز از طریق خونی و جنسی محافظت صورت گیرد.

وی 'درمان اچ.ای.وی کلید پیشگیری است و بیماران را برای درمان حمایت کنیم' شعار امسال روز جهانی ایدز اعلام و بیان کرد: این موضوع اهمیت تشخیص و درمان این بیماری را بیش از پیش روشن می سازد.

انتهای پیام/ز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.