به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این کلاهبردار با تظاهر به داشتن یک موقعیت خوب به زنان وعده ازدواج میداده است. موقعیت و وعدهای که توانسته بود زنان زیادی را به دام بیاندازد. اما با شکایت یکی از این زنان از کلاهبرداری دو و نیم میلیونی، سناریوهای ساختگی این مرد پایان یافت.
این حادثه داستان جدیدی ندارد. خبرهایی که شاید هر روز و هر روز تکرار میشوند. خبرهایی که از فریب زنان با وعدههای پوچی توسط مردان حکایت دارد.
سال گذشته بود که مردی با راهاندازی چندین سایت و وبلاگ و به کارگیری چند سیمکارت و تلفن توانسته بود 500 زن را فریب دهد. او توانسته بود از طریق فضای مجازی از زنان اخاذی کند. 50 میلیون تومان جمع مبالغ کلاهبرداریهای او بود.
در موردی مشابه چندوقت پیش مردی از طریق سایتهای همسریابی با هویتی ساختگی زنانی را به دام انداخته بود. این مرد در پوشش خلبان و وکیل دادگستری توانسته بود زنان و دختران را به بهانه ازدواج بفریبد.
باز هم حوادث ریز و درشت دیگری با همین مضمون و البته سناریوهایی تکراری میتوان پیدا کرد. در اکثر این حوادث نیز کلاهبردار به زنان وعده دروغین ازدواج و یک شرایط خوب اجتماعی را میدهد. هرچند که این دست از اتفاقات تکراری و به گوش همه آشناست؛ اما چرا همچنان ادامه دارد؟ آیا به باور اجتماع، ما با زنانی زودباور در این کلاهبرداریها روبروییم یا مشکل جای دیگری است؟
زنان زودباور نیستند! رییس انجمن علمی مددکاری ایران معتقد است که ریشه این حوادث همگی به قوانین بازمیگردد. مصطفی اقلیما در گفتگو با فرارو گفت: هر اتفاقی در جامعه معلولی از علتهاست. علت بسیاری از آسیبها نیز به ضعف قانون در جامعه ما ارتباط دارد. مثلا مردمی که اینجا و در شهرها به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام قائل نیستند، همینکه در یک فضا و کشور دیگر قرار بگیرند خود را به رعایت قوانین ملزم میدانند.
این مددکار در ادامه اظهار کرد: زورگیری و کلاهبرداری اگر قانون خوب عمل کند رشد پیدا نمیکند و در حوادثی که برای زنان پیش میآید، زنان مقصر نیستند. ممکن است گمان کنیم که زنان زودباورند؛ اما چنین نیست و اعتماد زنان به مردانی که خود را در شرایط خاصی معرفی میکنند طبیعی است و ممکن است در همه جای جهان نیز رخ دهد.
اقلیما همچنین گفت: به جای آنکه به زنان بگوییم فریب نخورید باید قانون خودش را اصلاح کند. عملکرد نادرست قانون در کنار اینکه امکان کلاهبرداری را زیاد میکند، اعتماد اجتماعی را نیز کاهش میدهد. چرا که اگر قوانین در جامعه درست اجرا شود افراد به یکدیگر اعتماد خواهند کرد. همانطور که این اعتماد در زمانهای قدیم وجود داشتهاست.
رییس انجمن مددکاری همچنین تاکید کرد: بنابراین موضوع تنها به زنان مربوط نمیشود. مردان نیز درگیر چنین اخاذیهایی میشوند و بهتر است به جای هر تحلیل قانون را اصلاح کنیم.
رابطههای هدفمند یک جامعهشناس اما نظر دیگری در اینباره دارد. او معتقد است هرچند که موضوع به زودباوری مربوط نمیشود، اما ردپای روابط نادرست اجتماعی را باید در آن دید.
افسر افشارنادری در ادامه و در گفتگو با فرارو اظهار کرد: عدم آگاهی و عدم شناخت در ارتباطات اجتماعی منجر میشود که زنان و دخترانی به مردان کلاهبردار اعتماد کنند.
وی همچنین ادامه داد: ارتباطات انسانی سالمی در جامعه ما جریان ندارد و به همین دلیل هم افرادی میتوانند از این روابط سوءاستفاده کنند.
افشارنادری همچنین درباره ویژگیهایی که در شکل کلاهبرداری زنان وجود دارد گفت: در این حوادث وعدههایی همچون ثروت به افراد داده میشود. این نشان میدهد که روابط میان مردم جامعه ابزاری شدهاست. زنان یا مردان در ارتباط با دیگران انتظار مهربانی و وفاداری ندارند و بیشتر انتظار دارند که از رابطه چیزی به آنها برسد. بر همین اساس ارتباطات با نقشه قبلی شکل میگیرد که گاه به کلاهبردای نیز منجر خواهد شد.
این جامعهشناس در پاسخ به این سئوال که آیا رسانههای اجتماعی و ارتباطی در تشدید کلاهبرداریها نقش دارند اظهار کرد: رسانههای اجتماعی فقط ابزار هستند؛ ابزارهایی که هرچیزی میتواند در آنها شکل بگیرد. اینکه روابطی برپایه کلاهبرداری توسط آنها شکل گرفته به ماهیت آنها برنمیگردد بلکه این موضوع بیش از همه به جامعه بازمیگردد؛ این جامعه است که به رسانه منتقل میشود و نه برعکس. این نشاندهنده آسیبهای جدی در جامعه ماست.
منبع: فرارو
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/