سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر جشنواره تجسمی فجر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

طلب کمک مالی نکردیم/ به جای اصالت رشته بیشتر به اصالت هنرمند توجه داریم

آقایی از حضور 33 کشور از نقاط مختلف دنیا در جشنواره و پرداخت مطالبات مالی باقیمانده از دوره‌های قبل از سوی وزارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، خبر داد.

مجتبی آقایی، دبیر جشنواره تجسمی فجر در گفتگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص وضعیت فعلی آثار ارسال شده به این جشنواره گفت: تا به امروز در مجموع دو هزار و سیصد و نه نفر، دو هزار , هشتصد و هفت اثر را به این جشنواره ارسال کرده‌اند.

وی افزود: البته تا 28 آذر که فرصت برای ارسال آثار وجود دارد، قطعاً این آمار تغییر می‌کند و افزایش می‌یابد. علاوه بر این از 34 کشور دنیا نیز هنرمندانی در جشنواره شرکت کرده و آثار خود را فرستاده‌اند.

وی در خصوص کیفیت کارها عنوان کرد: امسال رویکرد ما به این صورت است که مرزبندی تنها به نوشته ها و اسم‌ها ختم نمی‌شود، بلکه از ظرفیت توأمان با هر رشته قرار است بهره‌مند شویم. به همین جهت کارهای بهتری از لحاظ کیفیت به دست ما رسیده است.

آقایی همچنین راجع به نحوه داوری و انتخاب آثار تصریح کرد: گروه شورای هنری جشنواره بعد از بررسی ابتدایی، در مرحله بعد با مشارکت و تعاملی که با هنرمند می‌کنند کار را کامل می‌کنند و سپس با نظر و مشورت با هنرمندش آن را در جشنواره ارائه می‌دهند و مثل دوره قبل نیست که هر بخش به صورت جدا و تنها با رأی تعدادی داور آثار انتخاب شوند. این شورا شامل اساتید و افرادی چون بهرام کلهرنیا، جمشید حقیقت‌شناس، پریسا خضابی، محمدمهدی رحیمیان، بهمن عبدی، اصغر کفشچیان‌مقدم، مهنوش مشیری، محمد نعیمایی، رضا سیاولی و مهران هوشیار است.

وی در ادامه با اشاره به کشورهای شرکت کننده در جشنواره تجسمی فجر اضافه کرد: همان‌طور که گفته شد، امسال 33 کشور از آسیای مرکزی و میانه، اروپا، آمریکا، کانادا، قبرس، هلند، رومانی، بلژیک، پرو، پاکستان، اوکراین، سودان و ... با آثار خود در این جشنواره شرکت کرده‌اند و به طور کلی پراکندگی متنوعی را از لحاظ شرکت کنندگان از نقاط مختلف داریم. همچنین استان‌های اصفهان، خراسان، البرز، مازندران و آذربایجان به ترتیب بیشترین آثار ارسالی را تاکنون داشته‌اند و به طور کلی امسال به نسبت قبل استقبال خیلی خوبی تا الآن از این جشنواره صورت گرفته است.

وی در خصوص وضعیت بودجه و منابع تأمین آن اظهار کرد: این بودجه مثل قبل از طریق وزارت ارشاد تأمین می‌شود، البته سازمان زیباسازی شهری نیز برای همکاری که بیشتر به صورت معنوی و به طور مثال در بخش تبلیغات و اطلاع‌رسانی است، اعلام آمادگی کرده است.

وی افزود: ما نیز اقدامی برای درخواست بودجه از جایی نکرده‌ایم؛ چون هنر باید اصالتش را حفظ کند و توسط اسپانسرها و این مسائل درگیر سیاست نشود، البته امسال مطالباتی که از دوره‌های قبل باقی مانده بود نیز قرار است از طرف وزارت ارشاد پرداخت شود.

دبیر این جشنواره اذعان داشت: همان طور که در فراخوان ما نیز آمده، در این دوره هنرمندان را به موضوع محدود نکرده‌ایم تا شاهد اتفاقات هنری‌تری باشیم و به جای اصالت رشته بیشتر به اصالت هنرمند توجه شود.

وی افزود: از دستاوردهای این رویداد تا الآن برگزاری جلساتی به مناسبت هشتمین دوره جشنواره تجسمی فجر در فرهنگستان هنر و ادب مؤسسه صبا بود که در آن بحث‌ها و جلسات علمی و تخصصی راجع به هنر و جهانی شدن آن با حضور پژوهشگران و اساتید از وزارت علوم برگزار شد؛ چرا که ما معتقدیم همه‌ ارکان هنر باید با هم رشد کنند، هم بخش آموزش، هم جهانی شدن و ...، همچنین در این جلسات سازمان‌های خصوصی و دولتی که قصد حمایت دارند، نیز معرفی می‌شوند.

وی ادامه داد: تصمیم‌گیری درباره ساخت فیلم‌های هنری که راجع به هنرمندان تجسمی هستند، تجلیل از پیشکسوتان و حامیان این عرصه و رسیدگی به بحث پژوهش در هنر از دیگر صحبت‌ها و تصمیمات مطرح شده در این جلسات بوده است.

آقایی در ادامه با اشاره به شیوه اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مخاطبان این جشنواره اذعان داشت: در حال حاضر اکثر مخاطبان خاص در جریان این رویداد هستند و بزودی توسط کمپینی اطلاع رسانی جامع‌تری شروع می‌شود تا مخاطب عام هم گسترده‌تر در جریان قرار بگیرد.

وی در پایان با اشاره به مهجور بودن جشنواره تجسمی خاطرنشان کرد: مهجور بودن بخش تجسمی نسبت به بقیه بخش‌ها قابل قبول است؛ ولی در این دوره از نگاه من به عنوان یک مخاطب فکر می‌کنم به طور کلی جریان اطلاع‌رسانی جشنواره در همه ابعاد خیلی پررونق نیست، حتی در بخش فیلم یا موسیقی، که البته از اواخر آذر تبلیغات و سروصداها بیشتر رونق می‌گیرد، اما چه در این بخش و چه در قسمت‌های دیگر جلب افکار عمومی در زمینه اجتماعی موجب گسترش و پایداری بیشتر هنر می‌شود.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.