سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر آموزش و پرورش در جمع معلمان:

از ارتقاء‌ دانش معلمان تا توسعه‌ رشته علوم انسانی از برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش از ارتقاء دانش‌ معلمان تا توسعه رشته علوم انسانی در برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش خبر داد.

به گزارش خبرنگار   حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان  دکتر فانی وزیر آموزش و پرورش در جمع معلمان در خصوص طرح رتبه‌بندی گفت: رتبه‌بندی اقدامی بود که در زمان کوتاه و با نتایج مطلوب صورت گرفت، اما به دلیل اینکه اصرار داشتیم از اول مهر احکام صادر شود ما همه ضوابط رتبه‌بندی را لحاظ نکردیم، ما امسال به چند شاخص بیشتر نپرداخته‌ایم، برای این که بتوانیم به سرعت احکام را صادر کنیم. 

وی افزود: در سند تحول این نکته ذکر شده که ما باید از معلمان ارزیابی حرفه‌ای کنیم و از لحاظ توانایی و شایستگی رتبه صورت گیرد. قبلاً هم در رسانه‌ها اعلام کردیم، رتبه‌بندی در آینده انجام می‌شود اما اقدامات صورت گرفته در زمان محدود مفید بوده است. در جمع همکاران یک رضایت نسبی مشاهده می‌شود و امیدواریم بتوانیم سند تحول را آن گونه که شایسته است به نتیجه برسانیم. 

توسعه علوم انسانی از سیاست های دولت و وزارت آموزش و پرورش است
وزیر آموزش و پرورش در خصوص توسعه‌ علوم انسانی عنوان کرد: در رابطه با علوم انسانی سیاست وزارت آموزش و پرورش و دولت توسعه‌ی علوم انسانی است که این توسعه از لحاظ کمی و کیفی می‌باشد. مشکل علوم انسانی بیشتر در توسعه کیفی است، باید در علوم انسانی افراد توانمند با انگیزه بالا باشد تا بتوانیم در آینده شاهد توسعه این رشته باشیم، اما اگر دانش‌آموزی از روی ناچاری به این رشته رو آورد و آموزش لازم را نبیند ما به هدف خود در توسعه کمی و کیفی علوم انسانی نخواهیم رسید. 

رشته تربیت بدنی جایگاه خود را از دست داده است
فانی در خصوص کاهش ساعات تدریس درس تربیت بدنی بیان کرد: کاهش ساعات برخی درس‌ها به علت تعطیلی پنجشنبه‌ها که موجب کاهش روز آموزشی شده است، می‌باشد. چرا که این کار بدون کاهش در سرفصل گروه‌ها صورت گرفته است. در نظام جدید 3-3-6 که در حال برنامه‌ریزی درباره شاخه‌ها و رشته‌ها هستند، امیدواریم جایگاه درس‌های مختلف از جمله تربیت بدنی به جایگاه اصلی خود برگردد و دانش‌آموزان در عین تربیت علمی و اخلاقی تربیت جسمی و بدنی نیز پیدا کنند و به ساعت‌های شش‌گانه تربیت از جمله تربیت بدنی توجه شود.

بودجه کل آموزش و پرورش صرف حقوق معلمان می شود
این صاحب نظر در خصوص ارتقاء دانش معلمان تأکید کرد، درست است که فردی که دکتری می‌خواند باید تمام وقت باشد و فرصت لازم را برای تحصیل جهت ارتقاء داشته باشند.  دوستان توجه دارند که ما در وزارتخانه‌ای صحبت می‌کنیم که محدودیت‌هایی دارد. کل بودجه آموزش و پرورش 24 هزار میلیارد است و خوب است، بدانید که پرداختی ما به معلمان در آبان ماه 2 هزار میلیارد بوده است که اگر 24 هزار میلیارد را بخش بر 2 هزار میلیارد کنیم 12 می‌شود، یعنی کل بودجه ما به معلمان اختصاص دارد، بنابراین فعالیت‌های دیگر اعتباری در اختیار نداریم. 

وی افزود: شاید بگویید که تقاضای اعتبار بیشتر کنیم، اما باید شنیده باشید تلویزیون اعلام کرد هر بشکه نفت به قیمت 34 دلار رسیده و شاید این مبلغ به کمتر از 30 دلار برسد، بنابراین منابع محدود است، یقین داشته باشید فردی که روبه‌روی شما نشسته است با بیش از 47 سال سابقه معلمی خوب می‌داند که تحول در آموزش و پرورش همان تحول در منابع انسانی است. پس اگر به دنبال تحول در نظام تعلیم و تربیت هستیم، باید همکاران از توانمندی بیش از آنچه در حال حاضر دارند برخوردار باشند. 

وی در ادامه گفت: لازمه بهسازی مدارس ادامه تحصیل و به روزرسانی اطلاعات است که باید توجه داشت باید با توجه به منابع برنامه‌ریزی‌ها صورت گیرد. امیدواریم با وجود رفع تحریم‌ها و چشم‌اندازهای مثبتی که داریم این موفقیت‌ها حاصل شود. 

افتتاح خانه های معلم در دهه فجر امسال
وزیر آموزش و پرورش در خصوص نیاز توسعه خدمات خانه‌های معلم عنوان کرد: خدمات خانه‌های معلم باید توسعه یابد علاوه بر توسعه کمی و کیفی خانه‌های معلم در ده شهر کشور که مراکز درمانی قدرتمندی دارند، مراکزی را برای رسیدگی بیشتر به معلمانی که بیماری صعب‌العلاج دارند و برای درمان باید به این شهرها بروند و اسکان ندارند، احداث کرده‌ایم که موجب رضایت عمومی این همکاران شده‌ است. تعداد زیادی خانه معلم با وجود محدودیت‌های قانونی با منابع غیردولتی برای دهه فجر افتتاح خواهد شد. 

وی در خصوص استفاده از معلمان برای اداره کتابخانه‌های مدارس گفت: استفاده از همکاران برای اداره کتابخانه‌های مدارس در برخی نقاط اجرا شده است. اما در نقاطی که ظرفیت معلمان کم بوده است از دانش‌آموزان استفاده کرده‌ایم که این دو مزیت دارد. اول این که دانش‌آموزان مسئولیت‌پذیر می‌شوند، دوم این که مسئله کمبود نیرو حل می‌شود. امیدواریم در مقطع کوتاه با تدبیر و ساماندهی عمل کنیم.

به ازای هر 8 دانش آموز یک معلم در مدارس شاهد وجود دارد
فانی در خصوص نیروی انسانی در مدارس شاهد تصریح کرد: تعداد دانش‌آموزان مدارس شاهد 246 نفر  کادر مدرسه 34 نفر است که به ازاء هر 8 دانش‌آموز یک نیروی انسانی در مدارس شاهد حضور دارند. اگر کل نیروی انسانی آموزش و پرورش را بخش بر دانش‌آموزان کشور کنیم، یازده می‌شود این یعنی به مدارس شاهد عنایت ویژه‌ای داشته‌ایم، این در حالی است که در کشور 4 هزار و هشت مدرسه با کمتر از 5 دانش‌آموز و 110 مدرسه با یک دانش‌آموز داریم. بنیاد شهید باید در ارتقاء وضعیت مدارس شاهد با آموزش و پرورش همکاری کند. 

وی افزود: 4 سال معاون فرهنگی بنیاد شهید بودم و از نزدیک با آموزش و پرورش همکاری داشته‌ام در آن زمان آموزش و پرورش بار سنگینی را برای بنیاد شهید داشت. دستگاه‌های مختلف در کشور باید متناظر با وظایف خود نسبت به تعلیم و تربیت اقدام کنند. همه بارها را یک وزارتخانه به نام آموزش و پرورش نمی‌تواند به دوش بگیرد نه این که نخواهد.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۶ آذر ۱۳۹۴
چرا نیروهای خدماتی ، حق ادامه تحصیل ندارند!!؟؟
چرا تغییر سمت ، برای عوامل خدماتی ممنوع است!!؟؟
ناشناس
۰۹:۰۰ ۲۶ آذر ۱۳۹۴
اضافه کار کارکنان آموزش پرورش حدود 5 ماه است که پرداخت نشده است
ناشناس
۲۳:۰۱ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
کاش در مورد طرح ترمیم معدل هم می پرسیدید
ناشناس
۲۱:۳۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۴
تبدیل وضعیت معلمان پیمانی استخدام سال 89 به رسمی آزمایشی فراموش شده است
قانون قانون قانون قانون قانون قانون قانون!!!!!!!!!!!!!