سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بندرعباس؛

جنگل های مانگرو هرمزگان جاذبه طبیعی گردشگری در آب های خلیج فارس+تصاویر

در سواحل جنوب ایران در محدوده استان هرمزگان پوشش گیاهی منحصر بفردی وجود دارد که چشم هر رهگذری را خیره می کند.


به گزارش    گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس، این پوشش گیاهی بی نیاز به آب شیرین رشد می کند و در طول میلیون ها سال با آب شور دریا و سواحل جزر و مدی سازگاری اعجاب انگیزی یافته است.

گونه های گیاهی مانگرو در هرمزگان شامل ۲ گونه حرا و چندل است که گونه چندل صرفا در محدوده ساحل سیریک و در منطقه حفاظت شده حرا رودگز رشد می کند.



جنگل های مانگرو استان هرمزگان از غرب به شرق از رویشگاه سایه خوش در حوزه شهرستان بندرلنگه آغازمی شود و تا خورهای جگین و گابریک در شرق استان در حوزه شهرستان جاسک امتداد می یابد.

درختان سرسبز حرا با آبراهه ها، پرندگان زیبا، طبیعت بکر وحشی از جاذبه های طبیعی گردشگری هرمزگان هستند که چشم نواز و آرامش بخش گردشگران و دوستداران محیط زیست است.


این جنگل ها هر ساله مشتاقان بسیاری به سوی خود جلب کرده و خاطره ای به یاد ماندنی در ذهن گردشگران باقی می گذارد.

آقای احمدی مسافری است که از همدان به هرمزگان  سفر کرده در این باره می گوید: برای من به عنوان یک همدانی اطلاع از این موضوع که اسم علمی حرا به ابو علی سینا نسبت داده شده خیلی جالب است و این علاقه در من به وجود  آمد که این جنگل ها را از نزدیک ببینم.


وی با اشاره به ظرفیت های بسیار گردشگری همدان افزود: با تماشای جنگل های حرا و اینکه این درختان می توانند در آب شور زندگی کنند و محل زندگی جانوران زیادی است این باور در من به وجود آمد که هرمزگان با داشتن دریا و جنگل حرا با بسیاری از جاذبه های گردشگری همدان برابری می کند.

یکی از بانوان گردشگر یزدی می گوید: وقتی برای مسافرت و گردش به هرمزگان آمدم فقط ساحل دریا و قایق سواری را به عنوان جاذبه گردشگری می شناختم ولی وقتی در حین قایق سواری در نزدیکی بندر خمیر درختانی را در آب دریا دیدم خیلی شگفت زده شدم.


وی افزود: وقتی از قایقران درباره این درخت ها پرسیدم متوجه شدم این جنگل ها حرا نام دارند که زمان مد زیر آب رفته و هنگام جزر از آب خارج می شوند و ترغیب شدم با قایق گشتی بین این درختان بزنم.

این بانوی یزدی می گوید: دربین آبراهه های جنگل حرا علاوه بر خرچنگ و ماهی عجیب گل خورک ، لک لک، درنا و مرغ ماهی خوار را از نزدیک دیدم.


کارشناس دبیرخانه مدیریت زیست بومی تالاب های اداره کل محیط زیست هرمزگان با اشاره به اهمیت جنگل های حرا در پایداری اکوسیستم جانوران آبزی و کنار آبزی گفت: هرمزگان با حدود ۱۹ هزار هکتار بیشترین مساحت جنگل های مانگرو در کشور را دارد که بیش از ۹۱ درصد رویش مانگرو کشور در ۳ تالاب بین المللی خورخوران، رود شور و شیرین میناب و دلتای رود گز قرار گرفته است.


خانم پازوکی افزود: عواملی همچون آلودگی ناشی از فاضلاب شهری، فعالیت های غیر اصولی صیادی، ورود آلودگی های نفتی در اثر قاچاق سوخت، تعییر رژیم رسوب گذاری، خشکسالی، ورود گونه های غیر بومی همچون موش سیاه و حرکت شن های روان در منطقه حفاظت شده تیاب شهرستان میناب و حرای رود گز و جاسک بیشترین تهدید برای جنگل های حرا محسوب می شود.

وی کنترل فرسایش ساحلی، تثبیت رسوب گذاری و تامین نیاز های زیستگاهی آبزیان را از مهمترین فواید این جنگل ها برشمرد.



کارشناس دبیرخانه مدیریت زیست بومی تالاب های اداره کل محیط زیست هرمزگان با اشاره به اهمیت حفظ و احیاء این اکوسیستم ارزشمند به عنوان یکی از غنی ترین اکوسیستم های دنیا می گوید: سال های گذشته اقداماتی در این زمینه با کاشت و احیاء پوشش گیاهی حرا و چندل انجام شده است.

جنگل های حرا هرسال میزبان گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور است، این پوشش گیاهی بسیار زیبا از نظر اقتصادی برای مردم ساحل نشین هرمزگان بویژه در نیمه دوم سال و تعطیلات نوروز با اهمیت است.

در این ایام جشنواره صنایع دستی و آداب و رسوم بومی و سنتی مردم جزیره قشم در بندر لافت که در مجاورت جنگل های حرا است برپا می شود و گردشگران پس از سفر دریایی و گشت و گذار در آبراهه های زیبای حرا در این جشن ها با آداب و رسوم کهن جزیره نشینان آشنا می شوند.

توسعه بوستان ها ،پارکینک و کمپ های گردشگری در محدوده سواحل هرمزگان و در مجاورت جنگل های حرا، بندر خمیر و قشم سبب شده تا مسافران در کنار آب های نیلگون خلیج فارس خاطراتی به یاد ماندنی را به یادگار به شهر و دیار خود ببرند.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جواناینجاکلیک کنید.

انتهای پیام/ب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.