سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد؛

۷۸ درصد زعفران کشور در خراسان رضوی تولید می شود

با توجه به سهم 78 درصدی خراسان رضوی از تولید زعفران کشور، اقداماتی از قبیل طرح جامع زعفران، فرآوری، برنامه ریزی برای افزایش صادرات همواره مورد توجه بوده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان رضوی گفت: 69 هزار هکتار از اراضی زیر کشت استان مربوط به زعفران است و تولید سالانه ی این محصول بیش از 200 تن است.

علی رسولیان با اشاره به وجود هزار و 100 کارگاه ابریشم کشی در بایگ تربت حیدریه و سهم 75 درصدی آن در کشور، گفت: با توجه به اشتغال بالای این صنعت، حمایت آن و جلوگیری قاطع از قاچاق پیله ابریشم، بیمه نوغانداران و توسعه توتستان ها در دستور کار قرار دارد.
همچنین نایب رئیس شورای ملی زعفران از صدور57تن زعفران از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه از تمام کشور به خارج خبرداد.

غلامرضا میری گفت: هنوز میزان تولید زعفران در کشور مشخص نشده و برای برنامه ریزی در امور مربوط به مصرف و صادرات زعفران باید آمار میزان تولیدات از سوی جهاد کشاورزی اعلام شود.

وی با اشاره به تثبیت قیمت زعفران در بازار داخلی، افزود: هم اکنون هر کیلو زعفران بین 4 میلیون و 400 هزار تومان تا 5 میلیون و 700 هزار تومان قیمت داشته و علت اصلی آن هم متعادل بودن عرضه و تقاضا در بازار است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی با یادآوری اینکه حدود 80 درصد تولید زعفران به خارج از کشور صادر می‌شود، تصریح کرد: اگر افزایش تولید معناداری برای زعفران وجود داشته باشد بهتر است که توسط سازمان جهاد کشاورزی به طور دقیق اعلام نشود زیرا ممکن است خریداران خارجی با اقداماتی بازار را در دست بگیرند و برای کاهش قیمت اقدام کنند.

میری افزود: همچنین باید به گونه‌ای برنامه ریزی شود که در صورت افزایش تولید قیمت‌ها به قدری کاهش نداشته باشند که کشاورزان متضرر شوند و به تولید زعفران لطمه وارد شود.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 

انتهای پیام/ت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.