به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تنشهای بین "آنکارا" و "مسکو" به حدی رسیده که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم در موضوع دخالت کرده و اخیرا تحرکاتی را انجام داده است.
پس از سرنگونی جنگنده "سوخو 24 " نیروی هوایی ارتش فدراسیون روسیه تنشهای بین ترکیه و روسیه به بالاترین حد خود رسید و جنگ لفظی دوطرف آغاز گردید و لذا ناتو هم نیروهایی را برای حضور در مدیترانه و در راستای استحکام مواضع خود مستقر کرد.
یکی از اقدامات ناتو حضور ناوهای هواپیمابر غولپیکر و رزم ناوها در مدیترانه بود که نمونه آن حضور "ناو هواپیمابر شارل دوگل" و کشتی جنگی پشتیبانی "آبسالون" میباشد که راستای تقویت ترکیه در دریای مدیترانه صورت گرفته است. ** مشخصات ناو جنگی آبسالون
" رزمناو آبسالون" یک ناو جنگی متعلق به کشور دانمارک بوده که در سال 2001 سفارش ساخت آن داده شده و در سال 2005 به نیروی دریایی ارتش دانمارک تحویل گردیده و اکنون نیز فعالیتهای ویژهای از جمله حضور در آبهای بینالمللی و مبارزه با دزدان دریایی را در کارنامه داشته است.
این کشتی جنگی با طول 137 متر، سرعت 24 گره دریایی، برد 9 هزار ناتیکال
مایل (17 هزار کیلومتر)، دارای اجزای مختلفی همچون رادارهای تاکتیکی و
ارزیاب ای اس، دارای اسلحههای 12/7 و 35 میلیمتری بوده که دارای موشکهای
کلاس "هارپون" و "استینگر" است و میتواند انواع هلیکوپتر از جمله
بالگردهای "آگوستا وستلند مرلین" را حمل کند. کشتی جنگی آبسالون بزرگترین
رزم ناوی میباشد که در خدمت نیروی دریایی سلطنتی دانمارک بوده و در سال
2007 میلادی به صورت رسمی عملیاتی گردیده است.
ناو مذکور در وضعیت کاملا عملیاتی از سال 2008 در منطقه سومالی و آفریقا به اجرای مأموریتهای خود پرداخته است. سایت دفنس تکنولوژی (Defense Technology) درباره کشتی پشتیبانی رزمی "آبسالون" نوشت: این رزمناو در گام اول در راستای فرماندهی جنگ و پشتیبانی نقش دارد و سه ناوچه کلاس "ایور هویتفلت" که مجهز به موشک کروز هستند، این ناو را همراهی میکنند.
سایت دی آر (DR) نوشت: در 30 نوامبر 2015 "پیترکریستیانسن" وزیر دفاع دانمارک اعلام کرد که کشتی جنگی پشتیبانی "آبسالون" به دریای مدیترانه نقل مکان کرده و این در راستای درخواست نظامی ترکیه از پیمان آتلانتیک شمالی ناتو رخ داده است.
اینکه چرا ناو پشتیبانی آبسالون به منطقه آمده تقریبا مشخص است؛ زیرا این ناو جنگی در راستای رویارویی سرد پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و فدراسیون روسیه بوده و لذا مأموریت پشتیبانی سخت از "آنکارا" را در دستور کار دارد.
** تصمیم پیمان آتلانتیک شمالی در جهت تقویت سیستمهای دفاعی ترکیه "ینس استولتنبرگ" دبیر کل ناتو در این زمینه اعلام کرد ناتو تصمیم گرفته برای تقویت بنیۀ دفاعی ترکیه تعدادی هواپیما و کشتی جنگی به منطقه اعزام کند. وی ادامه داد: انگلستان هواپیماهایش را در پایگاه هوایی "اینجرلیک" مستقر خواهد کرد و آلمان و دانمارک نیز با اعزام کشتی های فرماندهی به دریای مدیترانه از آنها حمایت خواهند کرد.
دبیرکل ناتو گفت: «ناتو چند دهه است که از ترکیه به عنوان یکی از هم پیمانان این سازمان حمایت کرده و ما طرح های دفاعی جدیدی برای ترکیه داریم». وی اضافه کرد: «باید تأکید کنم که این تصمیم ارتباطی به حادثۀ گذشته (سرنگونی جنگنده روسی) ندارد. این فرایند سالها است به عنوان تعهد ما به یکی از متحدانمان در جریان است».
استولتنبرگ در رابطه با تنش به وجود آمده در روابط ترکیه و روسیه نیز گفت: «اکنون باید تمرکز ما روی این مسأله باشد که چگونه میتوانیم تنش ها را کاهش دهیم و چه مکانیسم هایی را تقویت کنیم تا با افزایش قابلیت پیشبینی پذیری و شفافیت، از تکرار چنین حوادثی جلوگیری کنیم».
مجله فوربز در گزارشی نوشت: پوتین، "رجب طیب اردوغان،" رئیس جمهور ترکیه، را به دلیل سرنگونی جنگنده روسی، مورد انتقاد شدید قرار داده و رئیس جمهور روسیه ضمن تهدید ترکیه، این کشور را متهم به «مشارکت در تروریسم» و «از پشت خنجر زدن» کرد.
فوربز مدعی شد: همزمان با تشدید جنگ لفظی بین "آنکارا و مسکو"، توجه همه به اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و روسیه معطوف شده است. به درخواست ترکیه، نشست فوق العاده "ناتو" در بروکسل برگزار و در آن از این کشور حمایت شد. این در حالی است که روسیه طرح هایی برای تلافی در سر دارد؛ منابع روس اعلام کردند این کشور اهرم لازم برای اعمال فشار بر ترکیه را در اختیار دارد. روسیه ممکن است تهدید به حمایت از "کُردهای ترکیه" کند؛ اما مسئله مهمتر، گزینه نظامی "مسکو" است.
«پاول فلگنهوئر،» تحلیلگر برجسته نظامی روس پیش بینی کرد چنین جنگی (میان روسیه و ترکیه و ناتو)شامل نبرد هوایی در مسافت های دور خواهد بود. این کارشناس نظامی همچنین بروز نبرد دریایی بین نیروی دریایی دو کشور را محتمل دانست و گفت: نبردی که ممکن است به بسته شدن تنگه «بسفر» بوسیله ترکیه منجر شود. چنین اقداماتی به طور قطع دیگر کشورهای عضو ناتو را نیز درگیر خواهد کرد.
ترکیه با میزبانی ناوهای جنگی کشورهای غربی از جمله ناو هواپیمابر "شارل دوگل" و ناوجنگی "آبسالون" تلاش میکند تا یک عقبه نظامی در مواجهه با فدراسیون روسیه ایجاد کند و اینکه تا چه حد موفق است باید تحولات میدانی آینده را رصد کرد. گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید
نمیدونند مثلا سران ترکیه با این کاراشون باعث چه تنشهایی تو منطقه میشند که اخرش دامنه اونا را هم میگیره هرچند پوتین گفته حساب مردم از مسولیت ترکیه جداست
بابا روسیه یه ور ماجراست
یکی دوتا موشک کار یه ناو رو یکسره میکنه
دیگه تحلیل کردنتون چیه؟
داعش که نابود شود، این تنش ها هم پایان می یابد.